‘MHP’yi karmaşadan çıkaracağız’

MHP İl Başkanlığına atanan Mehmet Akif Aras ile Merkez İlçe Başkanlığına atanan Ertuğrul Onan göreve başladılar.

29 Şubat 2016 Pazartesi 12:42
‘MHP’yi karmaşadan çıkaracağız’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi tarafından MHP İl Başkanlığına atanan Mehmet Akif Aras ile Merkez İlçe Başkanlığına atanan Ertuğrul Onan göreve başladılar.


MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras düzenlediği basın toplantısında hem parti içi hemde ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Daha güçlü bir Türkiye'yi, daha müreffeh bir milleti kudretli bir devleti özleyerek yola çıkan Türk Milliyetçilerinin 47 seneyi devirdiklerini, bu yolda çile çektiklerini, mücadele ettiklerini ve geri durmadıklarını belirterek sözlerine başlayan Mehmet Akif Aras, "Darbelerde bile yollarından dönmemiş, zindana düşmüş, 'milletimiz sağ olsun' demiş, asla yılmamış, yıkılmamışlardır. Ve üç hilali asla düşürmemişlerdir. Tam 47 yıl hareketimiz  onlarca dönemeçlerden geçmiş, bir sürü sarsıntılar geçirmiş ancak 

bütün engelleri geçip günümüze gelmiştir. Dün filizleri ekilen hareket büyümüş, Türk milletinin gönlüne girmiştir. Milyonlarca insanımız üç hilalin bayraktarı olmuştur" dedi.


BUHRANLI GÜNLERİDEN GEÇİYORUZ


Ancak maalesef, ülkenin içerisinden geçtiği bu buhranlı zamanlarda Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en zor günlerini yaşarken, Milliyetçi Hareket ve partinin de zorlu bir süreçten geçtiğini kaydeden Aras, "Bu süreçten sağlıklı şekilde çıkmamız demek, ülkemizin de huzura ve refaha kavuşması demek olacaktır. Televizyonlar ne söylerse söylesin, gerçekler, Türkiye'nin tarihinin en buhranlı günlerini yaşadığını söylemektedir. Bu günler AKP iktidarının yanlış politikalarının eseridir. Dün atılan yanlış adımlar, bugün ihanet ve rezalete dönüşmüştür. Ülkemiz felaket üstüne felaket yaşamaktadır. Sosyal ağlarda yandaş troller ne paylaşırsa paylaşsın, bizler acılara gömülmüş, gözyaşlarıyla boğulmuş bir ülkenin acılarını paylaşıyoruz. Türkiyemiz çok tehlikeli bir noktaya gelmiştir. Milletimizin birliği, dirliği sarsılmaktadır. Varlığı ve geleceği tehdit altındadır. Ülkemizin güvenlik ayarları bozulmuştur" şeklinde kaydetti.


Çorum'da ise AKP'nin meydanı boş bulduğunu ve cirit attığını dile getiren Aras, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:


"Doğru veya yanlış hiçbir icraatı tartışmaya bile açılmamaktadır. Kısacası AKP kendisi yazmakta kendisi oynamaktadır. Muhalefet ortada olmayınca, dört başı mamur hareket etmektedir.


MİLLİYETÇİ-ÜLKÜCÜ HAREKETİ KARMAŞADAN ÇIKARMAK İÇİN BURADAYIZ


Ülkemiz böyle bir durumdayken, ilimizde durum böyleyken, bütün bu durumların bir yansıması olarak Milliyetçi Hareketin iktidar olamaması, beklenilen oy oranlarını almaması, Milliyetçi- Ülkücü kimlik taşıyanların bu iktidar döneminde toplumun en çok ezileni ve mağdur edileni olması, psikolojik bir alana hapsedilmeleri, arkadaşlarımızı üzmüş ve yaralamıştır. Onların derinden yaşadıkları üzüntüleri içinde bulunulan 

durumları hazmedemeyişlerini, haklı feryatlarını  isyanlarını görüyorum. Ve gönülden hissediyorum. Yıllardır çilesini çektikleri davalarının iktidarını istemeleri doğrudur haklıdır. Ancak bizlerin de  Milliyetçi-Ülkücü Hareketi bu karmaşadan çıkarmak için burada olduğumuzu bilmelerini isterim. Takdir edersiniz ki işlerin olağan gittiği normal seyrettiği dirlik ve düzenin sürdüğü dönemlerde dava adamlarına olan ihtiyaç azalmaktadır.


Bunalımların yaklaştığı buhranların yaşandığı dönemlerde dava adamlarının sorumlulukları daha da artmaktadır. Bunalımlı ve zor dönemlerde defalarca görev almış birisi olarak bu defada Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı görevini almış bulunmaktayım. Buhranlı zamanları hep birlikte aşacağımıza inanıyorum. Kuşatmaları hep birlikte geçeceğimize inanıyorum. Gönüldaşlarımıza bir çağrıda bulunuyorum. Milletimiz mutlaka ayağa kalkacaktır. Sırtına binenleri silkeleyip atacaktır. Ve geleceğe doğru emin güçlü ve kararlı adımlarla mutlaka koşacaktır. Bunun başka yolu ve çaresi yoktur. Ve bizim varlık nedenimiz budur. Gündelik hayatın zorluklarını her zaman aşabiliriz. Bugün aç yaşarız yarın tok oluruz. Bunlar aşılır bunlar çözülür ama partimiz dağılırsa Milliyetçi-Ülkücü insanımız  sağa sola savrulursa, altımızdan ülkemiz giderse ama bir kez bile kardeşler kırılırsa bunun telafisi yoktur. Bundan dönüş de yoktur. Gün birleşme günüdür. Gün bütünleşme günüdür, kucaklaşmanın adresi partimizdir. Bölünmeyi, parçalanmayı reddedelim. Bizler bunu aşacak, şuur, ahlak ve inanç sahibiyiz. Bizim gönlümüzde herkese yer var. Bizim yüreğimiz herkesi kucaklamaya yeter.


ZORLU SÜREÇTEN KUCAKLAŞARAK ÇIKACAĞIZ


Milliyetçiyim-ülkücüyüm diyen herkes bu partinin hissedarıdır. Ve bu emanetin sorumluluğu elbette ki ağırdır. Bu emanetin manevi vebali elbetteki büyüktür. Barışmak, kucaklaşmak için fırsat arayan bütün ülküdaşlarımı MHP'de buluşmaya davet ediyorum. Kim olursanız olunuz, nerede yaşıyorsanız yaşayınız, milli kimlik ve milli vatan altında yaşamayı arzu eden herkese kucağımızı açıyoruz. Çok şükür ki, utanacak, saklayacak, çekinecek, korkacak bir şeyimiz yoktur. Alnımız açık, başımız diktir. Biz varolursak hırsızlar kolkola gezemez. Biz varolursak yolsuzluk etrafı saramaz. Biz varolursak maneviyat çürümez, değerler yozlaşmaz. Biz varolursak bölücüler, hainler kaçacak yer ararlar. Biz bu ülkenin, bu milletin teminatıyız. Bizim çağrımız, kardeşlik çağrısıdır. Bizim çağrımız, birlik çağrısıdır. Bunun için varız. Bunun için buradayız. Sonuna kadar mücadele edecek ve mutlaka başaracağız. Bu nedenle üç hilalin altındayız. Zorlu süreçte kimseyi kırmayacağız, yok saymayacağız. Buhranlardan hep birlikte çıkacağız. Kucaklaşacağız, kucaklaşacak ve kazanacağız, Milliyetçi Hareket, ağır tahribatlara rağmen Türk milletinin dimdik ayakta kalmış son burcudur. Çatışmaların yaşandığı bu yeni savaş ortamında Türk devletinin son siperidir. Milliyetçi Hareket, şehadetle, esaretle sınav vermiş bir kutlu dava olarak Türk milletinin ülkü yolunda son umududur. Milliyetçi Hareket bunun için iktidara gelmelidir ve bu yürüyüşü engellemeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin bu sınavdan, bu donemden yüzünün akıyla çıkacağına yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerimizle açıkladığımız hedeflerimizin inşallah gerçekleşmesi ümidiyle, Cenab-ı Allah, dirliğimizi bozmasın. Birliğimizi dağıtmasın. Hilalimizi karartmasın. Ülkümüzün yolunu açık etsin. Varsa bir kusurumuz affetsin. Ülkü şehitlerimiz, mağduriyet yaşamış, mahkumiyet yaşamış insanımız. Emeği geçen her bir insanımız, yiğitlerimiz, analarımız, bacılarımız haklarını helal etsin. Gönlünüzden ülkü, yüreğinizden sevgi eksilmesin. Kalbinizden inanç kaybolmasın."


Mehmet Akif Aras'tan sonra konuşan Ülkü Ocakları İl Başkanı Ahmet Hattap İmal ise daha önce Ülkü Ocakları Başkanlığı yapmış Mehmet Akif Aras'ın MHP İl Başkanı, partiye büyük emekleri geçen Ertuğrul Onan'ın ise Merkez İlçe Başkanı olmasına sevindiklerini dile getirerek yeni görevlerinde başarılar diledi.


Basın toplantısına MHP eski İl Başkanı ve Belediye Başkan adayı Ercan Daşdan'da katıldı.



 

Son Güncelleme: 26.07.2018 00:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.