Milletin değerlerine sahip çıkanları destekliyoruz

Çorum İHH ve İlke-Der Başkanı Selim Özkabakçı, milletin değerlerine sahip çıkarak anma programına katılan Vali Mustafa Çiftçi’yi destek verdi.

08 Şubat 2021 Pazartesi 11:16
Milletin değerlerine sahip çıkanları destekliyoruz

Çorum İHH ve İlke-Der Başkanı Selim Özkabakçı, İskilipli Şehit Atıf Hoca’yı şehadetinin yıldönümünde rahmetle andıklarını belirterek, milletin değerlerine sahip çıkarak anma programına katılan Vali Mustafa Çiftçi’yi desteklediklerini açıkladı.

İşte Özkabakçı’nın açıklaması;

“Çorum İHH olarak Şehit İskilipli Atıf Hocamızın adını taşıyan, Patani’de bir yetimhane ve Ruanda’da bir su kuyusu inşa ettik. Mekânı cennet olsun.

Atıf Hocamızın anma programına katılımından dolayı Sayın Çorum Valimiz Mustafa Çiftçi beyi destekliyor ve milletin değerlerine sahip çıkılan her çalışmanın yanında olduğumuzu kamuoyuna duyururuz.

Nefret odaklarının kirli siyasetlerini kınıyor ve onlara Atıf hocamızın dilinden “Ben bu zalimlerle ancak mahkeme-i Kübra`da hesaplaşacağım” cümlesini hatırlatıyoruz.

İskilipli Atıf Hoca 4 Şubat 1926 yılında Ankara’da eski meclis binasının önünde idam edil. Atıf Hocayı haksız yere idam edenler onun mezarını bile gizlemişlerdir. Atıf Hoca hak yolunda Allah Rızası için şehit olmuştur. Zalimlerin göremediği bir gerçek var ki o da “Allah yolunda öldürülenler ölü değildir”

İskilipli Atıf Hoca tahsilini Fatih medreselerinde yapmış bir Osmanlı âlimidir. Osmanlı döneminde birçok görevler yapmış, inancında zora ve zorbaya geri adım atmayan bir dava adamıdır. Düşündüklerini yazarak paylaşan bir aydındır.

1910 yılında Atıf Hoca günümüz YÖK başkanlığına muadil medreseler müfettişliğine tayin edilmiştir. İstanbul’da basılıp Osmanlı’nın hüküm sürdüğü üç kıtada dağıtılan mecmualarda, gazetelerde makaleleri yayınlanmıştır. Yazıları “Beyanül Hak” “Sebülürreşat” “Mahfel” dergileri ile “Alemdar” gazetesinde çıkmıştır. Mehmet Akif, Eşref Sencer, Kuşçubaşı ve Eşref Edip gibi devrin önemli şahsiyetleri ile görüşmelerde bulunur ilmi yazılar ve aktüel makaleler yazardı.

Göze batan kim varsa şapka bahane edilerek asıldı. Dönemin politikaların en önemlilerinden birisi şapka devrimiydi. Birileri, şapka devriminin İslami hassasiyeti olan âlimleri ve halkı rahatsız edeceğini biliyordu. Böylece şapka devrimi sayesinde rahatsız oldukları ve halkın teveccüh ettiği şahsiyetleri ortaya çıkardılar, istiklal mahkemelerinde zalimce katlettiler. Seyyar istiklal mahkemeleri tarafından yurdun her yerinde göze batan kim varsa şapka bahane edilerek asıldı ve ağır cezalara çarptırıldı. Hatta Erzurum’da Şapka kanununa muhalefetten “Şalcı Şöhret Bacı” namında bir kadın idam edilmiş ve cenazesi gizlenmiştir.

Rahmetli hemşerimiz İskilipli Atıf Hoca hedef insanlardan birisiydi. Atıf Hocada şapka kanunu çıkmadan önce yazmış olduğu `Frenk Mukallitliği` adlı kitabı bahane edilerek Ankara`da basit bir yargılamayla doğru dürüst delil olmadan idam edilmiştir. Esasında İskilipli Atıf Hocanın idam gerekçesi gizliydi; Atıf Hoca şapka devrimine karşıydı. Hiçbir yönlendirmeye katılmadığı halde Atıf Hoca sadece devrime karşı olduğu için asıldı. Atıf hoca mazlumdu ve iyi bir âlimdi. Âlimce davrandı. Atıf Hoca, son sözleri, “Ben bu zalimlerle ancak mahkeme-i Kübra`da hesaplaşacağım` şeklinde olmuştur. Şehadetin Kutlu Olsun Ey Şehit!”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2021-02-08 11:36:07

Hem idam gerekçesi gizliydi diyorsun hem de devrime karşı olduğu için asıldı. Demek ki 110 yaşlarında falan beyefendi, gizli olan gerekçeyi bizzat görmüş. Bazı kesimlerin İngiliz hayranlığı nesilden nesile aktarılıyor sanırım.

Misafir Avatar
Bahatin 2021-02-08 16:20:37 @Ahmet

Sayın Valinin açıktan veya gizliden Çorum ve Çorumlular için neler yaptığını bilen biliyor. Muhakkak ki Allah yaptıklarını zayi etmeyecektir. Ancak sizin derdiniz İskilipli Atıf Hoca değil. Siz alışmıştınız resepsiyonlarda elinde kadehle poz kesen sonrada halkı köylü diye aşağılayan Valilere. Sizler mutlu azınlığınızın parçası olan Valilere değil halkın Valisine karşısınız.

Beğenmedim! (12)
Avatar
Attila 2021-02-08 13:50:57

T.C.' nin üniversitelerinde yetişmiş, hepimizin tanıdığı vatansever profesörlerin, tarihçilerin tartışmasız hain ve işbirlikçi diye anlattığı şaibeli bir adama devletin valisi belediye başkanı ve iktidar partisi ne diye sahip çıkar anlayamıyoruz bir türlü.

Avatar
Ne hocaymis arkadas 2021-02-08 14:43:53

Ne hocaymis bu Atif arkadas. Gunlerdir konusuluyor. Madem bu kadar muhim alin sizin olsun. Gidin mezarina caput baglayin. Hatta cocuklarinizin adini koyun. Iskilip gibi Corum'un tarihi ve guzel ilcesini bu yobaz ile ozdeslestirdiniz. Eskiden Iskilip denilince ayakkabicisi , zannaatkari aklimiza gelirdi. Simdi bu cumhuriyet dusmani Ingiliz usagi yobaz ile kirletiyorlar guzelim ilceyi. ALIN SİZİN OLSUN. BIZ ISTEMIYORUZ

Avatar
Vatandaş 2021-02-08 11:55:16

Herkes maskesiz ? Bu virüs ben eşimle dışarda kahve içerken bulaşıyorda kongrelerde, etkinliklerde ya da bu şekilde ziyaretlerde mi bulaşmıyor?? Ya da virüs adam seçiyor bilmiyorum

Avatar
Mürşidi Kamil 2021-02-08 12:17:49

Çorum Çorum olalı böyle yiğit bir Vali bey görmedi. Önemli olan Çorum'un böyle değerli bir yiğide sahip çıkmasıdır.

Avatar
Vatandaş’a 2021-02-08 12:36:40

Fotoğraflar Pandemiden önce Vali bey ilk geldiğinde çekilen eski fotolardır.

Avatar
özkan yiğit 2021-02-08 13:47:16

sayın valimizin her zaman yanındayız. bu ülke de yaşayıp ekmeğini suyunu havasını soluyan ancak milletine.ve halkının değerlerine.kin gidenlerin sonuna kadar karsisindayiz

Avatar
KOŞ SEVİM koş 2021-02-09 02:53:59

herkes yalıyor...