‘Milletin değerlerine saygı’ çağrısı

Çorum Adalet Derneği Başkanı Av. Yakup Alar, son günlerde kamuoyunu meşgul eden gündeme ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

24 Ocak 2022 Pazartesi 14:24
‘Milletin değerlerine saygı’ çağrısı

Çorum Adalet Derneği Başkanı Av. Yakup Alar, son günlerde ülke gündemini işgal eylem ve söylemlerin toplumu kutuplaştırmaya, çatıştırmaya  yönelik provokasyon kokan proje ürünü olduğunu belirterek, “Gazeteciler ve sanatçılar milletin değerlerine saygı duymalıdır."

İşte o açıklama:

“HDP milletvekili Semra Güzelin PKK lı terörist ile çekilmiş fotoğraflarının ortaya çıkması, Sezen Aksu’nun milletin dini değerlerine hakaret eden şarkı sözlerinin yazdığının ortaya çıkması ve son olarak ta gazeteci Sedef Kabaş’ın Cumhurbaşkanına ağır hakaret etmesi  kabul edilebilir bir durum değildir. Bir kadının milletvekili olması ona teröristle münasebetini, sanatçı olması ona toplumun dini ve milli değerlerine hakaret etmesini, gazeteci olması da demokratik yollardan seçilen Cumhurbaşkanına  ağır hakaret ve aşağılama hakkını vermemektedir.

Milletvekili olması, sanatçı olması veya gazeteci olması kimseye yasalara uymama, dokunulmaz olma, suç işleme özgürlüğünü  vermemektedir. Hiç kimsenin yasalara uymama gibi bir lüksü olamaz. Ancak daha vahim olan durum şudur ki; işlenen bu infial uyandıran suçlar  karşısında muhalefet partilerinin, kendini aydın gören ve çağdaş olduğunu iddia eden kesimlerin bu  hakaret ve eylemlere destek vererek meşrulaştırmalarıdır. Yasalarımıza göre suçu ve suçluyu övmek suçtur. Toplumun dini ve milli değerlerine hakaret etmeyi ve aşağılamayı sanat olarak görmek,demokratik seçimle iş başına gelen cumhurbaşkanına ağır hakaretler etmek için gazetecilik maskesine sığınmak toplumun değerlerine ve iradesine  savaş açmak, nefret suçunu işlemektir. Cumhurbaşkanı ve icraatları  hakaret etmeden, aşağılamadan eleştiri konusu yapılabilir ancak eleştiri yerine hakaret ve aşağılama yapmak  hak ve  özgürlük değildir. Demokratik ülkelerde hak ve özgürlüklerin sınırı başkalarının hak ve özgürlüklerinin sınırı ile sınırlıdır. Bu sınır sanatçı için de gazeteci için de  geçerlidir.

5816 sayılı yasa kapsamına Atatürk’e yapılan hakaret eylemine karşı mahkemelerce tutuklama yapıldığında alkışlayanlar gazetecilik kisvesi altında  yapmış olduğu hakaret ve aşağılamalar karşısında yargının vermiş olduğu tutuklama kararına karşı da aynı tavrı göstermemesi, bu zihniyetin ikircikli tavırlarını, çifte standartlarını, gerçek yüzlerini ortaya koymaktadır.

Muhalefet partilerinin, baroların, bir kısım basın mensuplarının yapılan hakaret ve aşağılamayı düşünce özgürlüğü ve gazetecilik olayı olarak  lanse etmeleri, yapılan eylemi görmezden gelerek adeta hakareti ve aşağılamayı, nefret suçunu savunarak meşrulaştırmak istediklerini görmekteyiz. Mahkemece verilen tutuklama kararını eleştirip yapılan eylemi görmezlikten gelmek, bu eylemleri kınamamak, hatta sahip çıkmak toplumsal barışa yapılan saldırıdır. Toplumun değerlerini ve iradesini aşağılamaları,kendilerini üstün ve dokunulmaz görmeleri geçmişten gelen patalojik bir  zihniyet olup toplumun dini ve milli değerlerine ve iradesine  hakaret eden, aşağılayan sözde sanatçıları, sözde gazeteci  kisvesi altındaki  provokatörleri ve toplumsal barış adına tüm bunlara karşı çıkması gerekirken  destek çıkan, savunan, kişi, kurum ve siyasi partileri de kınıyoruz.”
 

Son Güncelleme: 24.01.2022 15:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2022-01-24 17:51:46

Milletin değeri dediğin bir kısım ayrıcalıklı kesimin değerleri mi? Sizler başkalarının değerlerine ne kadar saygı duyuyorsunuz..

Misafir Avatar
Gamze 2022-01-24 19:22:26 @Çorumlu

Beyefendinin Samimi olduğunu düşünmüyorum.

Beğenmedim! (0)

banner165