Milli Eğitim'de hareketli saatler

Yeni Milli Eğitim Müdürü Çorum’a geldi.

13 Haziran 2019 Perşembe 12:55
Milli Eğitim'de hareketli saatler

MUSTAFA DEMİRER

Yeni Milli Eğitim Müdürü Çorum’a geldi.

Habercim19’un dün kamuoyuna duyurduğu yeni müdür ataması gerçekleşti.

Milli Eğitim Bakanlığı oluruyla bir yıllık geçici görevle Çorum İl Milli Eğitim Müdürü olan Ömer Yılmaz’ın bu sabah saat 08.00 sıralarında kuruma geldiği belirtildi.

Makamda yaşanan gelişmeler üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde polisin güvenlik tedbiri alması dikkat çekti.

ATAMADAN HABERSİZLERMİŞ

Öte yandan Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yapılan ani atama üzerine AK Parti Çorum Milletvekilleri ve İl Başkanı’nın Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde girişimlere başladığını dün akşam bu sütunlardan duyurmuştuk. Yeni gelişmeye göre, atamadan habersiz oldukları öğrenilen vekiller ve il başkanı Milli Eğitim Bakanı ile görüşecek.

YAHYA ÇOBAN’A DESTEK

Çorum’da Seyit Ali Büyük’ün Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanmasının ardından Aile Sosyal Politikalar Müdürü Eğitimci Yahya Çoban’ın Milli Eğitim Müdürü olması yerelde olumlu karşılanmıştı. Sosyal Bilgiler Öğretmeni olan Yahya Çoban’ın hem Çorumlu hem de şehrin eğitim sorunlarına vakıf olması memnuniyete neden olmuştu. Yahya Çoban’ın görevden alınması eleştirilere neden oldu.

İŞTE ÇOBAN'IN ÖZGEÇMİŞİ

1973 yılında Çorum’da doğan Çoban, ilk-orta ve lise öğrenimini Çorum’da tamamladı. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümünde, yüksek lisans eğitimini ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde, "Eğitim Yönetimi, Teftiş, Planlama ve Ekonomisi" alanında tamamladı. Öğretmenlik mesleğine 1996 yılında İstanbul’da başladı. İstanbul ve Çorum’da çeşitli okullarda öğretmenlik, müdür yardımcılığı, müdür başyardımcılığı ve okul müdürlüğü görevlerinde bulundu. Ordu İli Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde ve Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 2017-2019 yılları arasında Çorum Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü görevinde bulundu.

YENİ MÜDÜR’ÜN ÖZGEÇMİŞİ

Burdur/Bucak doğumlu olan Ömer Yılmaz, 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunu. Yüksek Lisansını Yozgat Bozok Üniversitesi’nde yapan Yılmaz, aynı üniversitenin Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı olarak görev yaparken Çorum’a Milli Eğitim Müdürü olarak  atandı.

Eğitim alanında makale ve bildirisi bulunan Yılmaz, sınıf öğretmenliğinin yanı sıra özel eğitim üstün yetenekliler öğretmenliği ve özel eğitim kurulu BİLSEM’de çalıştı. Ankara TÖMER dil eğitimi ile ortaokul ve liselerde görev alan Yılmaz, Bozok Üniversitesi’nde de daire başkanlığı ile genel sekreter yardımcılığı görevlerinde bulundu.

TSE Kamu İç Tetkikçisi de olan Yılmaz, 2011-2014 döneminde AK Parti’den Burdur Milletvekili Aday Adayı oldu.

Son Güncelleme: 14.06.2019 17:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
3600 2019-06-13 13:36:30

VAllahi Bizi ilgilendirmiyor.Bu AKP nin iç meselesi,Biz de AKP li olmadığımıza göre sorun yok.Eğitim de zaten bitmiş.Sorun koltuğa kim oturacak?

Avatar
Vaziyet budur. 2019-06-13 13:21:23

Evet,bu isim önemlidir.Özellikle atanmıştır.Vekiller veya il teşkilatının da işlemin iptaline gücü yetmez.Gelen isim muhtemel daha üst göreve atanmak için şehrimize atandı.Buradan bakanlık veya yurt dışı bir göreve gidecektir.Muhalefet etmek yerine sineye çekip,iyi geçinmek faydalı olur.Yahya Çoban veya Ömer Yılmaz isimleri fark etmez.Eğitim de nitelik ve nicelik kavramları yok olmuştur.Çorum ilinin eğitim başarısı ülke sıralamasında 60 lı rakamlara gelmiştir.İsimlerden ziyade çocuklarımızın nasıl eğitildiğine bakmak daha gerçekçi olacaktır.

Avatar
Buharalı 2019-06-13 13:55:07

Cv si gayet güçlü. Bizlere düşen; yeni müdüre "hayırlı olsun" demek

Avatar
ahmet 2019-06-13 14:14:26

bakanlık atama yaparken çorum ak parti il başkanına neden haber verecekmiş??

Avatar
bakanlık 2019-06-13 14:30:40

bakan bey, harika bir iş çıkarmış. eline yüreğine sağlık bakan beyin. yeni milli eğitim müdürümüz belli ki donanımlı ve alanında ciddi çalışmaları olan değerli bir arkadaş... sevindik.. isabetli olmuş.. emeği geçenlere teşekkür.

Avatar
EPİTİM DİBE VURDU BUNLAR POST DERDİNDE 2019-06-13 14:00:43

Ülkede eğitim var ama kalite SIFIR. E vekiller adam kayırma vs. derdine düşerse Bakanda böle yapar. Yahya oösa be olmasa ne. Müdürle hiç bişey değişmez. Vekillerin işi oyun zaten. Ordan al buraya ver.

Avatar
adsız eğitim 2019-06-13 13:20:15

çorumu yozgata bağlayın da bu iş bitsin bari... ayıp yahu bu nedir. eğitim bitik, bakanlık neyle uğraşıyor.inadına etmiş gibi yozgatlıyı atama yapıyorlar. hasbünAllah...

Misafir Avatar
burdur/bucak... 2019-06-14 12:55:26 @adsız eğitim

adam burdur bucaklıymış özgeçmişe dikkat ederseniz. Yozgat 'da çorum gibi görev yaptığı yer sadece.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Çorumlu doktor 2019-06-13 13:31:56

Çorum sağlık alanında da çok evladını harcadı..Harcamaya da devam ediyor..

banner165