‘Milli Eğitim neden çekiniyor?’

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, yönetici görevlendirme süreci, bilgi edinme ve...

13 Ekim 2014 Pazartesi 13:45
 ‘Milli Eğitim neden çekiniyor?’


Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, yönetici görevlendirme süreci, bilgi edinme ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu.


Şu ana kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yaptıkları bilgi edinme içerikli yazıların hiç birine olumlu yanıt verilmediğini belirten Aydın, “Bizler bu noktadaki taleplerimizi Bilgi Edinme Üst Kurulu'na ileterek taleplerimizin takipçisi olmaya devam etmekteyiz.” dedi.


Açıklamasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine seslenen Aydın; “Sormak istiyorum, olumsuz cevap vereceğinizi biliyorsunuz, taleplerimizi karşılamayacağınızdan da eminsiniz, cevap vermek için neden 15. iş gününü beklersiniz? Buradaki amacınız ve kastınız nedir? Bizim amacımız üzüm yemek; bağcıyı dövmek değil. Ama sizler çatışmacı ve ortamı geren tavırlarınızla Çorum'un huzuruna katkıda bunduğunuzu düşüyorsanız yanılıyorsunuz. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan yönetici görevlendirme sözlü sınavlarını yürütecek olan komisyon üyelerini 17.09.2014 tarihinde sormuşuz. 09.10.2014 tarihinde bunun mümkün olmadığı cevabını gönderiyorlar. Hadi süreci tıkamak adına bunu son gününe kadar beklettin, bu komisyon üyelerinin isimlerini vermekten neden imtina edersin?


Sendikamıza ulaşan bilgilerden, müdürlük değerlendirmesinde açık tetikçilik yapanların bir kısmının, mülakat komisyonlarında yeniden görevlendirildiği noktasındadır.. Müdürlük değerlendirmesinde sabıkalı olan bu kişilerin, mülakat komisyonlarında görevlendirilmesi kabul edilemez. Bu komisyonların yapacakları değerlendirmeler, yaşanan gerginliklerin yeniden ve en baştan yaşanması anlamına gelecektir.


Yine bir bilgi edinme yazımızda; ilimizde sürekli aynı öğretmenlerin, belli başlı isimlerin il merkezinde görevlendirildikleri noktasında şikâyetler aldığımızdan dolayı, görevlendirmeler ile ilgili yazımıza da olumsuz bir cevap gelmiştir. Hangi öğretmenlerin, neye göre ve kimin referansıyla görevlendirildiklerini neden saklıyorsunuz?


Farklı bir bilgi edinme yazımızda; Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü  "100 puan verdiğiniz müdürlerin bilimsel çalışması ve basılı yayınları nelerdir" sorumuza cevap verememiştir. Olmayan bir şeye ne cevap vereceklerdi ki? Bu yayınlar sizin elinizde yok anladık, peki bunu Laçin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden neden talep etmediniz? Neden Laçin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü? Çünkü 100 tam puan alan yöneticiler bu ilçede değerlendirilmişlerdir. Görevini kötüye kullanan, insanları siyasi ve sendikal duruşlarına göre fişleyen tüm bunları yazılı tutanak haline getiren bu adama soramadınız mı sen  neye göre puan verdin  diye? Milli Eğitim Müdürlüğü neden çekinmektedir? Yöneticilik görevi sona ermesi gereken bu şahıs hala neden o koltukta oturmaktadır? Gözü dönmüşlükle  neye puan verdiklerinin farkında olmadıklarını biz zaten biliyoruz.


Tarafsız olması gereken makamına ve konumuna yakışmayan sendikal ve siyasi tasniflerde bulunan bu zatın, oturduğu makama ihanet ettiği almış olduğu cezalarla sübut bulmuştur. Böyle bir adamın hala o koltukta oturması eğitim camiamız için bir zuldür.


‘TALEPLERİMİZİ İLETTİK’


Sözlü sınav komisyonu üyelerinin sözlü sınavda adaylara sorulacak sorular ile cevaplarını hazırlaması ve bu işlemi tutanağa bağlaması,


Sözlü sınav sırasında, adaylara sorulmak için hazırlanmış olan bu sorulardan kur'a yöntemiyle belirlenenlerin adaya sorulması ile bu işlemin komisyonca tutanağa bağlanması ve  adayın da bu tutanağı imzalaması,


Sözlü sınav sırasında adayın verdiği cevabın adayın kendi el yazısı ile kayıt altına alınması,


Sözlü sınavda komisyon üyelerince takdir edilen notun gerekçelerinin ortaya konularak tutanağa bağlanması,


Sözlü sınavın sesli ve görüntülü kayıt imkânlarından yararlanılarak kayıt altına alınarak yapılması hususunda taleplerimizi İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirdik.


Ayrıca sözlü sınava çağrılacak olanların münhal bulunan kurum sayısının üç katına kadar olması gerektiği, sınav puanı olanların da bu sayıya dahil edilmeleri gerektiğine de dikkat çekmek istiyoruz.


İnşallah geçtiğimiz günlerde yaşadığımız kıyımlara şahit olmayız. Fakat buradan bir kez daha icra makamındaki yetkililerimizi uyarıyorum, sizler orada noter makamı değilsiniz. Birileri okul müdürüne mesaj atıyor okulundaki mevcut idareciler yerine mesaj attığım şu iki isimlerle çalışacaksın diye. Aynı mesajı ismini sunduğu şahsa da gönderiyor. Müdürüne bilgi verdim diye. Böyle bir ahlaksızlık olur mu? Bu iki ismin takipçisi olacağımızı buradan belirtiyorum. Şayet bu isimler görevlendirilirse yazıklar olsun. İnşallah endişelerimizde haklı çıkmayız. İnşallah birileri icra makamlarının üstünde hareket etmiyordur.”




Son Güncelleme: 13.10.2014 13:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.