Milli Görüşçüler buluştu

Vuslat Platformu Ankara ve Çevresi Buluşmasına AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu da katıldı.

29 Eylül 2013 Pazar 19:01
 Milli Görüşçüler buluştu

Vuslat Platformu Ankara ve Çevresi Buluşmasına AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu da katıldı.

Milli Görüş teşkilatının eski yöneticileri ve dostlarının bir araya gelerek oluşturdukları Vuslat Platformu toplantılarının 6.'sı Ankara da gerçekleşti. Toplantıya; Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, 21-23. Dönem Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, 20. Dönem Milletvekilleri İbrahim Halil Çelik, Şevki Yılmaz, 15. Dönem Bolu Milletvekili Harun Aytaç, İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı eski Genel Başkanlarından Ali Yüksel, Yavuz Çelik Karahan ile Avrupa'nın değişik ülkelerinden ve Türkiye'nin muhtelif kentlerinden gelen çok sayıda davetli katıldı.

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu Vuslat Platformu toplantısında yaptığı konuşmada şu görüşleri dile getirdi; “Bu toplantıda inanıyorum ki; geçmişte ve şimdi görevde bulunmuş, bulunan, bulunacak, herkes birikimlerini paylaşma fırsatını bulacaklardır. Bu toplantı sonrasında yararlı sonuçlar ortaya çıkacaktır. Ben bu teşkilatların geçmişinde yönetici olarak bulunmadım. Bildiğiniz gibi uzun yıllar Hak - İş Konfederasyonu Genel Başkanlığı yaptım. Ama kimi ziyaretler ve toplantılar vesilesiyle bu hareketin içinde, önünde olan birçok arkadaşımızla yakın temaslarımız ve ortak çalışmalarımız oldu. Çok önemli hizmetler yaptıklarına inanıyorum. Yurt dışında bulunan işçilerin dini ya da kültürel ihtiyaçlarını karşılamak konusunda önemli işlevler yerine getirdiler. Fakat daha sonra gelecek neslin hem oradaki entegrasyonu, nitelikli iş gücü, eğitim sorunu, mesleğe yönlendirilmesi, kültürel, ekonomik, sosyal ve siyasal ihtiyaçların giderilmesi konusunda hem de Türkiye'ye dönen neslin burada yaşadığı entegrasyon sorunu -ki iki taraflı bir sorun- konusunda Vuslat Platformunun birikimlerinin önemli bir laboratuvar verisi olarak değerlendirilebileceğini düşünüyorum. Bence Sivil Toplum Örgütü olmak bir toplumsal dinamiği üstlenmek önemli ama bunu toplumsal sorumluluklarımızı, rollerimizi, yeni baştan belirleyerek, kendimize yeni bir yol haritası çizerek bunu da zamanın ruhunu okuyarak gerçekleştirebileceğimize inanıyorum. Birikimleri değerlendirmek, vizyon sahibi olmak önemlidir. Sadece geçmişi anmak, anıları tazelemekten öte istikamet verici konuşmalar, görüşmeler ve önermelerde bulunmak, kurumsal kapasitelerimizi, kişisel donanımlarımızı artırmak ve bu platformun verimliliğini sağlamak hepimizin görevidir.” 

Eski dostlar 2014 Mayıs ayında Vuslat Platformunun 7.'sinde buluşmak üzere  vedalaştır.





Son Güncelleme: 29.09.2013 19:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.