Milli mutabakat metnimiz hayırlı olsun

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, “İstiklal Marşımız, milli mutabakat metnimiz hayırlı olsun.” dedi.

24 Aralık 2020 Perşembe 17:28
Milli mutabakat metnimiz hayırlı olsun

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, “İstiklal Marşımız, milli mutabakat metnimiz hayırlı olsun.” dedi.
İstiklal Marşı'mızın kabulünün 100. Yılı olması hasebiyle 2021 yılının TBMM Genel Kurulu’nda bütün partilerin ortak teklifi ile İstiklal Marşı ve   Mehmet Akif Ersoy yılı olarak kabul (ilan) edildiğini hatırlatan Kavuncu, yaptığı açıklamada şöyle dedi;
“Bağımsızlığımızın sembolü, 'aziz milletimizin mutabakat metni'  İstiklal Marşı'mızın mana ve öneminin daha iyi anlaşılması için 2021 yılı boyunca, okullarımızda, bütün kurum ve kuruluşlarda programlar düzenlenecek, onun aziz şairi büyük dava adamı Mehmet Akif Ersoy çeşitli etkinliklerle anılacak, anlatılacaktır.
İstiklal Marşı yedi düvele karşı verdiğimiz Kurtuluş Savaşı'nın bildirisi, milletimizin bağımsızlık beyannamesi, aziz milletimizin ortak değeridir. İnancımız, medeniyet birikimimiz, değerlerimiz İstiklal Marşı’mızın mısralarında vücut bulmuştur. İstiklal Marşı’mız dün olduğu gibi bugün de gelecekte de bağımsızlığımızın ebedi ifadesidir. Tüm tek dişi kalmış kan emicilere karşı direnişimizin de rehberidir. Bayrağımızı indirmek, vatanımızı bölmek, ezanlarımızı susturmak isteyen şer odaklarına karşı, her zaman olduğu gibi bugün de mücadelemizi Milli Mücadele ruhuyla, aynı kararlılıkla sürdürmekteyiz.
İstiklal Harbi’mizin büyük mücadele adamı,  ilim, irfan geleneğimizin en mühim halkalarından biri olan Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy; yazdığı şiirleri, yazıları ve verdiği vaazlarıyla, karamsarlığa düşen aziz milletimize mücadele ruhunu aşılayarak, İstiklal Savaşının kazanılmasında önemli katkılarda bulunmuş, milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. Eserleriyle günümüzde de bizlere ışık tutmaya ve öncülük etmeye devam etmektedir.
Bu anlamda 2021 yılı; milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu, vatan ve bayrak sevgisini, mücadeleci ruhunu en iyi biçimde tasvir eden İstiklal Marşı’mız ve yazarı Mehmet Akif Ersoy’u iyi anlamak ve gelecek nesillere aktarmak için hayırlara vesile olacaktır. Geçmişini bilmeyen bugün nerede durduğunu ve gelecekte nereye yönelmesi gerektiğini de bilemez. Bu nedenle kökleri maziden atiye köprü olan aziz milletimizle Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 2023 hedefimiz, 2053 ve 2073 vizyonumuz doğrultusunda destanlar yazmaya devam edeceğiz.”

Son Güncelleme: 31.01.2022 20:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kader 2020-12-25 09:07:35

Yıllardır böyle süslü laflar ediyorsunuz fakat toplum Milli, Manevi ve ahlaki anlamda dibe Pik yaptı Neden biliyormusun vekilim; anlatayım
- Siz yaşamadığınız şeyleri anlattınız.
- Topluma Rol model olamadınız.
- Siz Cennet Mekân Sultan Süleyman'ı bu Millete uçkur peşinde koşan ... Olarak tanıttınız.
- Size herşey, her makam, her maaş, her lüks ... Mübah ama sizden olmayana günah oldu..
- Toplumda zina Mübah oldu, Ar, iffet ahlak çoktan unutuldu sayın vekil.
Emin ol daha söyleyecek çok şey varki..
Cennet Mekân merhum Mehmet Akif ruhu şad olsun.. Hayatını, nasıl yaşam sürdüğünü bir kez daha okuyun isterseniz. Ha bu arada o da Vekillik yapmıştı...