‘Milli uzlaşmada buluşacağız’

Milliyetçi Hareket Partisi Çorum İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Alaca İlçe Başkanlığını ziyaret ederek teşkilat çalışmaları ve ilçe hakkında bilgi aldı.

19 Şubat 2017 Pazar 22:21
 ‘Milli uzlaşmada buluşacağız’

Milliyetçi Hareket Partisi Çorum İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Alaca İlçe Başkanlığını ziyaret ederek teşkilat çalışmaları ve ilçe hakkında bilgi aldı.

Aras, referandum süreci hakkında da bilgilendirmede bulundu. Aras’ın ziyarette yapmış olduğu basın açıklaması şu şekilde:

Ülkemiz tehlike ve tehditlerle dolu vahim bir süreçle uzun süredir direkt muhataptır. Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü hem iç odaklarca, hem de bunları cesaretlendiren dış çevrelerin zalimce kurguladıkları oyunların hedefindedir. Maalesef ülkemiz kuşatma altındadır.
FETÖ, IŞİD, PKK-YPG, DHKP-C’den oluşan terör kümesine karşı bir yanda korkusuzca ve tavizsiz mücadele gösteren ülkemiz, diğer yandan da, diyalog halinde olduğu ülkelerce sırtından hançerlenme girişimlerine maruz kalmaktadır.

Türkiye’nin beraberlik hukukunu diri tutması, milli uzlaşmayla saflarını sıkılaştırması kaçınılmaz bir zorunluluk olarak en başta siyasi partilerin görevidir. Bilhassa 15 Temmuz 2016 hain darbe kalkışmasıyla denenen işgal girişimi siyasetin dengelerini baştan sona etkilemiş, partililerimize çok önemli milli ve ahlaki sorumluluklar yüklemiştir.

Türk milletinden öç almak için kuyruğa ve nöbete giren acımasız ve kanlı niyetlere engel olmak, inanç ve imanımızdan örülü duvar çekmek her vatanseverin gayesi olmalıdır.
Türkiye’nin yönetim yapısını sakatlayan, hukuk ve anayasa tartışmalarını alevlendirip kriz ve kaosu derinleştirme ihtimali taşıyan hükümet etme sistemindeki fiili dayatmanın yeni bir toplumsal sözleşmeyle giderilmesi gerekmektedir.

Milliyetçi Hareket Partisi 2007’de Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesine yol açan anayasa değişikliği, 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanı seçimi ve 15 Temmuz FETÖ ihanetinin ardından filli açmazın devamı halinde millet ve devlet bekasının iflas edeceğini görmüştür.
Şayet devletteki tıkanma ve anayasa çemberinden uzaklaşma telafi edilmezse önümüzdeki muhtemel olaylarla baş etmenin zorlaşıp milli bekanın tasfiye olacağını açıklayıcı bir üslupla anlatmak artık zorunlu bir ihtiyaç haline gelmiştir.

Milliyetçi Hareket Partisi 11 Ekim 2016 tarihinde bu kaygı ve milli tasavvur noktasından hareketle milletimizle ve siyasi muhataplarıyla anayasa eksenindeki görüşlerini çok net bir şekilde paylaşmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak milli, ilkeli ve tutarlı bir siyasi anlayışın temsilcisi olarak, TBMM’de evet dediğimiz anayasa değişikliği teklifine 16 Nisan’daki referandumda da aynı iradeyi göstererek evet tercihinde bulunacağız. Milli uzlaşmada buluşacağız, milletimizle kucaklaşacağız. Bundan rahatsızlık duymak, bu irademizi saptırmaya çalışmak demokrasi hazımsızlığı ve milliyetçilik karşıtlığıdır.

KARARLI DURUŞUMUZU SÜRDÜRECEĞİZ

Çok şükür, artık her konuda, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ne düşündüğü, nasıl bir pozisyon aldığı, ne tür bir tavır takınacağı çok ciddi merak uyandırmaya, dikkat çekmeye, konuşulmaya başlanmıştır. Bu durum partimizin başarısı olarak değerlendirilmelidir.
Bizlere yönelmiş bu alaka ve ilginin Milliyetçi Hareket için kıvanç vesilesi olacağı gibi, aynı zamanda özgüvenli ve özenli olmamız gereken hususların arttığının da göstergesidir.
Milliyetçi Hareket Partisi önce ülkem ve milletim diyerek, yerli, milli ve ahlaki tercihini göstermiş, bundan sonra da göstermeye devam edecektir.

Türkiye’nin felaketten felakete koşmasını içten içe dileyip buna hizmet eden güruhun bizim karşımızda nifaktan blok oluşturması normaldir, beklenen bir tavırdır. Parti olarak dün söylediğimiz hiçbir sözden, hiçbir kararlılık ve kararımızdan esas ve ahlaken taviz vermemiz söz konusu değildir. Türkiye’nin bedenine ateşten gömlek giydirmeye çalışanlara, dağılıp parçalanmamızı heves edenlere daha kalıcı, daha yüksek bir direniş gösterebilmemiz elzem hale gelmiştir.

BAŞKENT ANKARA’DAN BAKIYORUZ, TÜRKÇE OKUYORUZ

Milliyetçi Hareket Partisi, meselelere başkent Ankara’nın görüş açısından bakan, dünyayı Türkçe okuyan, milletimize musallat olan musibetlere milli derinlikle ve şuurla yaklaşan Türk-İslam ülküsünün son kalesidir. Evet derken, devlet ve millet varlığının muhafazasını hedefliyoruz. Evet derken, Türkiye’nin kendine gelmesini, milli ve ortak değerlerin tahkim edilmesini, anayasanın tam hakimiyetini amaçlıyoruz. Ve diyoruz ki; bu ülke için yeminimiz var, vazgeçilmez.

EVET DİYENLER DE, HAYIR DİYENLER DE BİZİM İÇİN DEĞERLİDİR

Milliyetçi Hareket Partisi milletimizin iradesi ne olursa olsun saygılıdır. 16 Nisan’da evet diyen kardeşlerimiz kadar hayır tercihinde bulunacak kardeşlerimiz de bizim için değerlidir.
Partimiz demokratik ahlakın kılavuzluğunda milletimizin her ferdine ulaşacak, sandıkta evet demeleri için ikna edecektir. 

Değişenin rejim değil, hükümet etme sistemi olduğu anlatılacaktır. 16 Nisan’dan sonra devletteki açmaz ve sistemik bunalımların son bulacağı aktarılacak, herkes kucaklanacak, her insanımızın gönlüne girilecektir. Bu itibarla tüm teşkilatlarımız iki ay boyunca şölen ve bayram havası içinde vatandaşlarımıza ulaşacak, Milliyetçi Hareket Partisi’nin evet kararını paylaşacaklardır.

16 NİSAN DEMOKRASİ ŞÖLENİ OLMALI

16 Nisan referandum süreci demokrasinin erdem ve gövde gösterisine sahne olmalıdır.
Sandığı ablukaya almaya, milli iradeyi sarsmaya, tercihler üzerinde baskı kurmaya çalışan, kavga ve kutuplaşmayla sonuç almaya kalkışan çevrelere karşı hep birlikte durmalıyız.
Hiçbir tartışma, çekişme, hizip ve çatlak ses teşkilatlarımızın sağlam bünyesini, tek sesliliğini bozamayacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi evet iradesini tek başına, kendi üslup, ilke, tecrübe ve siyasi müktesebatı dahilinde milletimizle paylaşacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi; “Bu Ülke İçin Yeminimiz Var, Vazgeçilmez” sözünün yanısıra, “Devlet İçin Evet, Millet İçin Evet, Cumhuriyet İçin Evet, Türklüğün Bekası İçin Evet, Türkiye İçin Evet” ifade kalıbını kullanacaktır.
Buna ilaveten, “Evet, Yine Evet, Bir Kez Daha Evet, Sonuna Kadar Devlet, Sonsuza Kadar Millet” referandum kampanya sloganları arasında yer alacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi Türk milletinin bir ve kardeşçe yaşaması konusunda da yemin etmiştir. Cumhuriyet’in kurucu ruhunun yaşatılmasından, Anayasa’nın ilk dört maddesinin korunmasından asla ödün vermeyeceğimizi, Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu milli emanetleri bir yemin gibi gördüğünü özellikle hatırlatmak ve haykırmak tarihi bir vecibedir.

16 NİSAN’DA TÜRKİYE ZORLUKLARI YENECEK

Türkiye zorlukları yenecek, Türk milleti hain saldırı ve tahrikleri alt edecek, yeni bir diriliş aşkıyla 16 Nisan’da evet diyecektir. El Bab’ta şehadetlerle beka mücadelesi veren, canilere kök söktüren kahramanlarımıza yüzümüz kara çıkmayacaktır. Milli vicdan için evet, milli adalet için evet, milli dil için evet, milli gelecek için evet, milli ve üniter devlet için evet, milli varlık ve vatan için evet. Türkiye Cumhuriyeti için inşallah evet kararında buluşacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm dava arkadaşlarımı ve Alacalı hemşerilerimizi sevgi ve saygılarımla selamlıyor, mücadelelerinde üstün muvaffakiyetler diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun, yolunuz, bahtınız ve alnınız açık olsun.”


Son Güncelleme: 19.02.2017 22:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.