Mimar Sinan’da dönüşüm gündemde

Çorum’un nüfusu yoğun olan merkez mahalleleri arasında yer alan Mimar Sinan’da ‘Kentsel Dönüşüm’ talebi giderek artıyor.

01 Şubat 2021 Pazartesi 15:37
Mimar Sinan’da dönüşüm gündemde

Çorum’un nüfusu yoğun olan merkez mahalleleri arasında yer alan Mimar Sinan’da ‘Kentsel Dönüşüm’ talebi giderek artıyor.

Edindiğimiz bilgiye göre, Mimar Sinan Mahallesi’nde yaklaşık 30-35 yıllık eski binalarda iskan yapılıyor. Mahalle sakinleri geçtiğimiz dönem Çorum Belediyesi’ne bölgede kentsel dönüşüş yapılması yönünde girişimlerde bulundu. Ancak o dönemde mevzuat gerekçe gösterilerek talebe sıcak bakılmadı.

Uzun yıllardır beklenti içine giren mahalle sakinleri, zaman zaman kendi aralarında toplanarak dönüşüm ihtiyacının gerekliliğini tartışırken, Çorum Belediyesi’nin gündeminde bu konuda bir imar planı değişikliği olduğu konuşuluyor. Ancak pandemi nedeniyle ertelendiği ifade ediliyor.

Mimar Sinan Mahallesi Muhtarlığı’nın vatandaşın yoğun dönüşüm talepleri doğrultusunda belediyeden konuya açıklık getirecek bir bilgilendirme yapmasını istediği, bazı müteahhitlerin de bölgede ilk yapılaşmaya giren apartman sakinleri ile görüşme yaptıkları belirtiliyor.

Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Çorum’u ziyaretinde Mimar Sinan Mahallesi'nin dönüşümünün kendisine aktarıldığı öğrenildi.

Son Güncelleme: 31.07.2022 11:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Corumlu 2021-02-02 09:21:09

Ilahiyat karşısı c bloklara teklifler geldiği dogrudur. Ordaki gariban halkın elindeki olduğu bittiye getirilip elinden gasp edilmek istenmektedir.bu dogrultuda orda yaşayan halkın görüşleri dikkate alınarak hazırlanacak her projeye orda yaşayanlar destek verecektir.kimse kentsel dönüşüme karşi degil ama sunulan 2+1 karşıdır.önemli olan çıkar degilse halka kulak verilecektir. Çıkarsa bir rant kapısı olacaktır.

Avatar
Vatandaş 2021-02-01 23:43:23

Yıllardır siyasiler bizlerden oy aliyorlar.Ancak Mimar Sinan mahllesi ne doğru bir yatırım planlaması getirmediler şehrin diğer ucunda yaşayanlar 500-1250 bin arası mülk sahibi olurken mimarsinan 120 TL ye dairesini satamiyor. Mahalle devamlı nitelikli göç verirken mülteci akınına uğruyor. Yüksel projeli yapılar yapılırsa mimarsinan şehrin ufkunu geliştirir. Belediye toki anlayışı ile olaya bakmamasi gerekiyor.

Avatar
Mehmet 2021-02-01 21:30:13

Hayırlısıyla inşAllah karakeçili mah. Yüzevlerede kentsel dönüşüm şart

Avatar
Ali 2021-02-01 21:36:08

Çorumlu hemşerim orası Rüstem erenden çekilmiş Mimarsinan

Avatar
Hakkı 2021-02-01 21:55:50

En az 20 yıllik diğer binalara da kat fazlası verilerek kentsel dönüşüme girmesi gerekir. Çoğu bina da mülk sahibi fazla olduğu için kentsel dönüşüme giremiyor.ancak belediyenin umrunda değil.ancak işlerine geldiği gökdelenlere izin çıkıyor

Avatar
Mimsr sinan mah. Sakini 2021-02-01 23:07:03

Mımarsinansa düşünülen kentsel dönüşüm için yapılacak imar planı mahallenin önünü açacak vizyon bir projé olursa gelecegin ana caddesi olan akşemsettin cad baslayıp cemilbey cad devam eden ana artellerden biri olacak senelerdir ihmal edilen mimar sinan mah. Canlanacak şehrimize yeni bir hava katacaktır. Bu konuda belediye başkanımıza ve belediye meclisine güvenimiz tamdır.

Avatar
Yılmaz Özsolak 2021-02-01 22:36:09

Çöplü mahallesinin yeni imar durumu halledilmeden mimar sinan mahallesi nasıl halledilecek hayret

Avatar
Kadir 2021-02-02 08:55:31

Devane kale bitmeden ..mimar Sinan ne alaka..tek katlı gecekondular bi yıkılsın hele