Minik eller artık üşümeyecek

Hitit Üniversiteli bir grup öğrencinin başlattığı kampanya ile toplanan yardım malzemeleri depremde...

28 Ocak 2014 Salı 10:05
 Minik eller artık üşümeyecek


Hitit Üniversiteli bir grup öğrencinin başlattığı kampanya ile toplanan yardım malzemeleri depremde zarar gören ailelere ulaştırıldı. 50-60 kolilik giyim yardımı bir çok vatandaşın yüzünü güldürdü.

‘Minik Eller Üşümesin’ isimli yardım kampanyası kapsamında Van'a ulaştırılan yardımlar sayesinde depremde en çok zararı gören minik bedenlerin üşümesini engellemek için yola çıkan yardımlar yerine ulaştı. Artık minik eller üşümeyecek.

3 yıl önce Van merkezde meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremde onlarca insan hayatını kaybetmiş ve yüzlerce insan yaralanmıştı. Devletin aktardığı 5 Milyar TL'lik kaynağın yanı sıra onlarca duyarlı vatandaş Van'a yardım göndermişti. Ancak yine de tam anlamıyla deprem yaralarını sarmak mümkün olmamıştı.  Hitit Üniversitesi'nde bir grup öğrencinin başlattığı ‘Minik Eller Üşümesin’ kampanyası için toplanan yardımlar geçtiğimiz hafta sonu Van'a ulaştırılmıştı.  İl Özel İdaresi'ne bağlı bir araca yüklenen yardım malzemeleri üniversite öğrencileri ile birlikte Van'da Sosyal Yardımlaşma Derneği'ne teslim edildi. Burada özenle ayrılan yardım malzemelerini, köylere ve depremin vurduğu bölgelere ulaştıran Hitit Üniversitesi öğrencileri kendilerine yardımcı olan tüm yetkililere teşekkür ettiler.


Hitit öğrencilerine teşekkür

Geçtiğimiz hafta sonu yola çıkan yardım malzemeleri ve öğrenciler Pazartesi günü Van'a ulaştılar. Van'da ilk olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne yardımları teslim eden öğrenciler daha sonra Van İpekyolu Kaymakamı Sabri Uzun'u ziyaret ettiler.

2003-2004 yılında Çorum Ortaköy ve Laçin'de görev yapan Sabri Uzun, 3-4 aydır Van'da görev yaptığını söyledi. Çorum'da uzun süre görev yapmamış olmasına rağmen kalıcı dostluklar edindiğini ve Çorum insanının duyarlı olduğunu sözlerine ekleyen Sabri Uzun, Hitit Üniversitesi anlamlı yardım için teşekkür etti.


Emniyet Müdürü Yurdakul'a ziyaret

Hitit Üniversitesi öğrencileri daha sonra Van Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul'u ziyaret ettiler.

Çorum Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan'la bir süre görev yaptığını ifade eden Van Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, yardım kampanyasının düzenlenmesinde ve Van'a ulaştırılması noktasında emeği geçen tüm herkese teşekkür etti.  Hitit Üniversitesi öğrencileri kendilerini kabul eden Ümit Yurdakul'a teşekkür etti.


Devlet yaraları sarmaya çalıştı

Ziyaretlerin ardından Hitit Üniversitesi'nden 5 kişilik grup önce yardımları düzenli bir şekilde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde teslim edilecek şekilde hazır hale getirdiler. Depremde zarar gören köylerde yaşayan aileleri ziyaret eden öğrenciler, sorun dinlediler ve yardım malzemelerini vatandaşlara teslim ettiler.

Deprem sonrasında devletin herkese yardım elini uzatmaya çalıştığını aktaran depremzede aileler, yaralarını sarmaya çalışan yetkililere teşekkür ettiler.


Minik öğrenciler Çorum'a teşekkür etti

İlk olarak Van merkeze bağlı Otluca İlköğretim Okulu'na giden Hitit Üniversitesi öğrencileri burada okuyan minik öğrencilerle bir araya geldiler.  Hitit Üniversitesi öğrencileri, minik öğrencileri giydirdi.

Giyim malzemelerini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce belirlenen köyde yaşayan ve depremde zarar gören ailelere ulaştıran öğrenciler, başlattıkları kampanyanın anlamını daha iyi anladıklarını söylediler.  Hitit Üniversitesi'nde başlatılan anlamlı yardımın ilgili yerlere ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden öğrenciler, bu tür kampanyaların duyarlılık oluşturmak açısından önemli olduğuna vurgu yaptılar.


‘Yardımı yerine ulaştırdık, mutluyuz’

Otluca İlköğretim Okulu'nda yardımları öğretmene teslim eden ve öğrencileri giydiren Hitit Üniversitesi'nden Nurhayat Yıldırım, Hüseyin Çelebi, Tansu Yılmaz, Mustafa Koca ve Eray Durkaya, daha sonra depremde zarar gören iki köyü ziyaret ettiler.

Daha önce belirlenen ailelere yardım malzemelerini dağıtan öğrenciler, yardımı gerekli yere ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydettiler. Öğrenciler yaptıkları ortak açıklamada fikrin ortaya atılmasından sonra Hitit Üniversitesi'nden gerekli izinlerin alındığını sonrasında ise Maliye Kulübü ve Akut Öğrenci Topluluğu ile hareket ettiklerini kaydettiler.

Fakültelerde açılan stantlara çok sayıda öğrencinin yardım malzemesi getirdiğini ifade eden öğrenciler, "Yardım kampanyasına üniversite yönetimi, akademik kadrolar ve öğrenciler destek verdiler. Çok sayıda yardım topladık. Daha sonra bunların hazırlanması ve parçalara ayrılma sürecini gerçekleştirdik. Çorum Valiliği yardımların Van'a ulaştırılması için bizlerden desteklerini esirgemediler. 1 aylık süreç sonunda toplanan yardımlar Van'a ulaştırıldı. Depremde zarar gören ailelere yardım malzemelerini teslim ettik. Özellikle Otluca İlköğretim Okulu'nda okuyan minik öğrencilerin mutluluğu görülmeye değerdi. Bizlere yardım kampanyası kapsamında destek veren tüm yetkililere ve öğrencilere teşekkür ediyoruz.” dediler.









Son Güncelleme: 28.01.2014 12:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.