'Mıntıka temizliğinin ilk kurbanlarından, Atıf Hoca'

Av. Ömer Kılıç, İskilipli Atıf Hoca gerçeğini anlattığı yazısında, merhumun 'bir mıntıka temizliğinin ilk kurbanı' olduğunu belirtiyor

08 Şubat 2021 Pazartesi 16:47
'Mıntıka temizliğinin ilk kurbanlarından, Atıf Hoca'

Köşe yazarımız Av. Ömer Kılıç, İskilipli Atıf Hoca ve Vali Mustafa Çiftçi üzerinden son birkaç gündür sürdürülen sataşmalara değindiği yazısında, İskilipli Atıf Hoca’nın o dönemde bu topraklardan İslam’a ait ne varsa kökünü kazımak niyetiyle yapılması düşünülen devrimler için tehlikeli görüldüğünü belirterek, “Deyim yerindeyse o, bir mıntıka temizliği harekatının ilk kurbanlarından biridir.” değerlendirmesinde bulundu.

‘Atıf  Hoca tartışmaları üzerine’ başlıklı yazısında Av. Ömer Kılıç, idam edilişinden seksen iki yıl sonra kayıp mezarı eski Hatay milletvekili Dr. Mehmet Sılay tarafından bulunarak, memleketi olan İskilip’e getirilen M. Atıf Hoca’nın, 2008 yılından sonra çeşitli etkinliklerle anıldığını hatırlatarak, son günlerde yapılan maksatlı sataşmalarla ilgili olarak, “Esasen her yıl gösterdikleri tepkileri bu kez milletvekili Erol Kavuncu ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın yanında Vali Mustafa Çiftçi’nin de programda yer almasını bahane ederek farklı bir boyuta taşımaya kalkışmışlardır.  Nasıl olurmuş da devleti temsil eden bir vali böyle siyasi davranabilirmiş, vatan hainliği suçundan idam edilen bir kişinin anma programına katılabilirmiş. Bunun hesabını vermeli, gerekirse görevden alınmalı imiş. Yıllarca bu taktiklerin işe yaradığını bildikleri için aynı şeyi yine denediler. Beklediler ki Vali Bey, savunmaya geçsin, kem küm etsin, yanlış anlaşıldım, geçiyordum uğradım filan desin, küçücük bir geri adım atsın, atsın da kendisine dünyayı dar etsinler. Ama bu kez olmadı, Vali Bey yaptığının arkasında dimdik durduğu gibi benzerine çok da fazla rastlanmayan entelektüel bir bürokrat olduğunu göstererek, konu hakkındaki tarihi gerçekleri kişisel sosyal medya hesabından paylaştı.” yorumunu yaptı.

Kılıç, İskilipli Atıf Hoca ile gerçekleri öğrenmek isteyenlere, Ekin Yayınları’ndan çıkan Bülent Gökgöz ve Bahadır Kurbanoğlu’nun ‘İskilipli Atıf Hoca’ ile Dr. Mehmet Sılay’ın Fecir Yayınevi tarafından yayınlanan kitaplarına bir göz atmaları tavsiyesinde bulunurken,  “Bize bu konuda uzman tarihçilerin kitaplarını tavsiye edenler hiç zahmet etmesinler, zira bu ülkede doğup büyüyen her vatan evladı, o pek uzman tarihçilerin yalanlarını okuyup dinleyerek büyümüştür. Aradan koca bir asır geçtiği halde resmi tarihten faklı düşünmek bu ülkede her zaman büyük tehlike olmuş, rejimin onayını almayan kitaplar toplatılmış, yakılmış, bulunduranlar takibata uğramıştır. İstiklal Savaşının ilk beş komutanından birisi kabul edilen Kazım Karabekir’in dahi evinin basılarak hatıralarının toplandığını söylemek bu konuda yeterli fikir vermeli.” diyor.

Kılıç son olarak, konunun vatandaşın çektiği ekonomik sıkıntıları konuşmak yerine gündem değiştirmek için ortaya atıldığı iddialarının temelsizliğine de dikkat çekerek, “Zira, her yıl yapılan bir anma programını memleket gündemine taşıyarak olayı köpürten iktidar partisi değil, muhalif medya ve siyasetçilerdir. Kimi siyasilerin ise sade suya tirit kabilinden yaptıkları samimiyetten uzak açıklamalarının da kimsenin gözünden kaçmadığı bilinmelidir. Yine bilinmelidir ki Atıf Hoca’nın iade-i itibara kesinlikle ihtiyacı yoktur, Müslüman halkımızın gözünde o bir şehit olup, her türlü mertebenin üzerindedir.” sözleriyle yazısını noktalıyor.

Yazının tamamı için https://www.habercim19.com/atif-hoca-tartismalari-uzerine-makale,510.html linkini TIKLAYINIZ...

Son Güncelleme: 09.02.2021 15:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Habercim 19'a 2021-02-08 16:54:11

Havercim 19 yeter artik özeyip durmayin bu olayi. Anladik sizde Iskilipli Atif Hoca ile ayni zihniyettesiniz. Sacma sapan aciklamalari burda haber diye paylasiyorsunuz. Mintika temizligi yapilmis pislik temizlenmis. Olay bu kadar.

Avatar
Ata Yurdu 2021-02-08 17:39:22

Habercim19 yazıklar olsun bunu yayınladığın için. Avukata da sormak lazım nerede yaziyormuş bu. Utanmasanız Atatürk'ü vatan haini bunları da kahraman yapacaksiniz...

Avatar
Şehit atıf :) 2021-02-08 20:31:00

Gavura 1 tane kurşun atmış mı bu hacı hoca tayfası.. Askerlik bile yapmıyorlardı siz şehit yaptınız adamı..

Avatar
SAĞDUYULU 2021-02-08 20:16:56

1924 İSTİKLAL MAHKEMESİ KARARLARI İLE İLGİLİ ONLARCA KİTAP VAR.BİZLER İSTİKLAL MAHKEMESİ KARARLARINI BU KİTAPLARDAN OKUDUK.AMA 1980 ÖNCESİ ÇORUM OLAYLARINI BİZZAT YAŞADIK.İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ DURUMDA İL YÖNETİCİLERİNİN YAPTIKLARI AÇIKLAMALARDA SAĞDUYULU OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.BURADA HABERCİM 19 UN OLAYA YAKLAŞIMINI DOĞRU BULMADIĞIMI BELİRTMEK İSTERİM.

Avatar
Haberci 2021-02-08 17:34:54

Yeter artık insanları kutuplaştırmayın,elinize ne geçecek insanları birbirine düşürünce.Refah seviyesini yükseltin insanların, bunlarla ilgili haber yapın.Su sıkıntısı var süt para etmiyor bunlarla ilgili devlet politikası belirlenmesi lazım.Biz neyle uğraşıyoruz.....

Avatar
susuzluk 2021-02-08 21:07:06

şehirde olası susuzluğun gündem olması lazımken gündem olan konuya bak ya

Avatar
Attila 2021-02-08 18:07:47

Habercim 19 benim yorumlarim hic yayinlanmiyor. Klasik yandas medyasiniz. Birdaha tıklarsam sizin gibi olayim.????

Avatar
Berk 2021-02-08 21:08:35

sayın yazar, yalan üzere kurulmuş tarihimizle ne güzel mutlu mesut yaşarken ne diye böyle şeyler yazıyorsunuz? Çok rahatsız olduk doğrusu.