MİSİAD’ın yeni yönetimi tanıtıldı

Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği (MİSİAD) dün akşam düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.

14 Aralık 2014 Pazar 15:47
 MİSİAD’ın yeni yönetimi tanıtıldı


Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği (MİSİAD) dün akşam düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.


MİSİAD Çorum Şubesi tarafından, yeni kurulan derneğin kamuoyuna tanıtılması amacıyla düzenlenen toplantı Sera Otel’de gerçekleştirildi.


Programa MİSİAD Genel Başkan Yardımcısı Altuğ Çankaya, MİSİAD Çorum Şubesi Başkanı Selahattin Ezer, yönetim kurulu üyeleri ile basın mensupları katıldı.


MİSİAD Şube Başkanı Selahattin Ezer, yaptığı konuşmada, dernek hakkında bilgiler vererek, yeni yönetim kurulunu açıkladı.


Sivil toplum kuruluşlarının demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu belirten Ezer, "Kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan ve gönüllülük esasıyla faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları kâar amacı gütmeden, aynı doğruya inanan insanların bir araya geldikleri ve lobi çalışmaları yaptıkları kurumsal yapılardır." dedi.


Gelişmiş ülkelerde dernek ve vakıfların yönetimlerde her zaman söz sahibi olduğunu hatırlatan Ezer, Türkiye'de de yaklaşık 100 bin derneğin faaliyet gösterdiğini, Çorum'da ise 650 civarında derneğin bulunduğunu belirterek, şöyle dedi: "Bu derneklerin etkin olanları olmakla beraber çeşitli sebeplerle pek çoğu tabala derneği olmaktan öteye geçememiştir. Yeni kurulmasına rağmen MİSİAD Türk toplumu nezdinde çok hızlı karşılık bulmuş, gerek şube sayısı gerekse üyeler bazında hızla büyümekte ve yaygınlaşmaktadır. MİSİAD kurumsallık anlamında ciddi mesafeler katetmiştir" diye konuştu.


MİSAD Her türlü ayrımın reddedildiği, birlik ve beraberlik içersinde ve omuz omuza çalışmayı dustur edinmiş.


MİSİAD ailesinin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. İş dünyasının tüm sorun ve ihtiyaçlarına çözüm üretmek, ülkemize katma değer ve istihdam kazandırmaktan başka bir düşüncesi olmayan ihlas ve samimiyetle çalışmaya söz vermiş, ülke sevdası, ülkeye hizmet aşkıyla tutuşan MİSİAD ailesinin bu ülkede çok kısa sürede söz sahibi olacağını şimdiden görmek çok zor değil.


Ülkemizde her kurulan dernek maalesef birilerinin yanında, birilerinin karşısında, bir yerlerin arka bahçesi, bir yerlerin yan kuruluşu gibi algılanmakta ve kısır bir tartışmanın içine çekilmektedir. Biz MSİAD üyelerinin de şimdiden bu tartışmaların içine çekilmek istendiğini hep birlikte izliyoruz.


‘MİSİAD, SİYASİ BİR HAREKET DEĞİLDİR’


Bizlerin elbette bir siyasi düşüncesi, siyasi eğilimleri, siyasi tercihleri ve siyasi geçmişleri vardır. Ancak bunlar bir sivil toplum kuruluşu olan MİSİAD'ın siyasi bir hareket olduğu anlamı taşımaz. MİSİAD tam anlamıyla bir sivil toplum kuruluşudur.


Ben sizlere klasik ifadesiyle biz bütün siyasi partilere eşit mesafedeyiz demeyeceğim. Ancak biz siyaset üstü bir sivil toplum kuruluşuyuzdiyeceğim. Doğruların peşinden gideceğiz. İş dünyasının tüm sorunlarına çözüm ararken kimin söylediğine değil, ne söylediğine bakacağız."


MİSİAD Genel Başkan Yardımcısı Altuğ Çankaya ise, dernek hakkında genel bilgiler vererek, Türkiye'de şu anda 30 şube kurulduğunu ve 20’ye yakın şubenin kurulması için de talep olduğunu söyledi.


Yeni MİSİAD Çorum Şube Yönetimi şu isimlerden oluştu;


Selahattin Ezer (Başkan), Derya Öztekin, Alaattin Akel, Sami Göktepe, Mustafa Şimşek, Şükrü Günaydın, Nazik Bulut, Funda Özlem Kurt, Ayşe Onat, Nihat Polat, Murat Sezikli, Ali Fatih Göktuğ, Engin Başaran, M.Akif Aras, Ahmet Kurtbaş.


Genç MİSİAD Çorum Şube Başkanlığı görevine de Cesur Karaca getirildi.



Son Güncelleme: 14.12.2014 15:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.