MOBBİNGDER İskilip’ten başlıyor

Mobbing İle Mücadale Derneği (MOBBİNDER) Çorum Temsilcisi Mahmut Özkoca, İskilip Belediyesi’nden gelen talep üzerine kurumda mobbing olup olmadığının inceleneceğini söyledi.

21 Eylül 2013 Cumartesi 18:00
 MOBBİNGDER İskilip’ten başlıyor


Mobbing İle Mücadale Derneği (MOBBİNDER) Çorum Temsilcisi Mahmut Özkoca, İskilip Belediyesi’nden gelen talep üzerine kurumda mobbing olup olmadığının inceleneceğini söyledi.

Geçtiğimiz haziran ayında Çorum’da resmen temsilcilik statüsüne kavuşan Mobbing İle Mücadale Derneği Temsilcisi Mahmut Özkoca, Temsilci Yardımcıları Av. Tandoğan Çetin ile akademisyen Veysel Dinler, Habercim 19’e yaptıkları açıklamada, MOBBİNDER’e ilk defa İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer’den talep geldiğini söyledi.

Dernek temsilcisi Mahmut Özkoca, İskilip Belediyesi bünyesinde bulunan tüm birimlerde çalışan personele amirleri tarafından veya çalışanların hep birlikte amirlerine MOBBİNG uygulayıp uygulamadıklarının tespitinin istendiğini, kurumda gerek anket gerek seminer gerekse birebir görüşme yapılarak ‘Mutlu Bir Çalışma Ortamı’ oluşmasına katkı sağlanmasının talep edildiğini ifade etti.

MOBBİNG uzmanlarının önümüzdeki günlerde İskilip Belediyesi’nde gerekli çalışmalara başlayacağını belirten Özkoca, “Uygulama hem dernek açısından bir ilk, hem de Türkiye’de bir ilk olacak. MOBBİNG uzmanlarımız çalışacak. Çalışmalardan çıkacak sonuçlar belediye başkanımız ve amirler için özeleştiri olacak.
Mutlu bir çalışma ortamı oluşturulmasına katkı sağlanacak.” dedi.

Merkezi Ankara’da bulunan genel başkanlığını Hüseyin Gün’ün üstlendiği derneğin Türkiye genelinde  12 şehirde temsilcilik bulunduğunu belirten Özkoca,  yıl içinde tüm illerde temsilcilikler açılacağını,  yıla kadar da temsilciliklerin şube statüsü kazanacağını ifade etti. Derneğin avukatlığını Ayten Yılmaz Çetin’in üstlendiğini hatırlatan Özkoca,”MOBBİNG’e maruz kalanların aile hayatında sıkıntılar yaşanıyor. İşyerlerinde moralleri düşüyor. Sonuçta verim kaybı yaşanıyor. Dernek olarak MOBBİNG’e uğrayanlara hukuken, manevi ve gönüllü olarak yardımcı oluyoruz. Çorum olarak bu konuda iyi durumdayız. İşyerlerinde hakkaniyetten taraf olacağız.” diye konuştu.





Son Güncelleme: 21.09.2013 19:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165