Mobil ikram aracı da yola çıktı

Çorum Belediyesi'nin itfaiye arazözlerinden sonra mobil ikram aracı da yangın bölgesine gitti.

02 Ağustos 2021 Pazartesi 14:56

Çorum Belediyesi'nin itfaiye arazözlerinden sonra mobil ikram aracı da yangın bölgesine gitti.

Çorum Belediyesi Akdeniz Bölgesi’nde meydana gelen yangınlara müdahale etmek amacıyla ekip gönderdi. Çorum’dan giden ekipler, orman yangınlarına müdahale etmek için canla başla çalışmalarına devam ediyor.
Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, orman yangınlarına karşı Çorum Belediyesi olarak ellerinden gelen desteği vermeye çalıştıklarını söyledi. Yangının başladığı ilk andan itibaren Çorum Belediyesi olarak bölgedeki yangın söndürme çalışmalarına 2 su tankeri, 1 arazöz ve 9 personelle destek verdiklerini kaydeden Başkan Aşgın, ihtiyaç durumuna göre üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini vurguladı.

YANGINZEDE AİLELERE GIDA VE HİJYEN KOLİSİ

Çorum Belediyesi orman yangınının görüldüğü bölgelere gıda ve hijyen kolisi gönderdi. Belediye Başkan Yardımcısı Candan yaptığı açıklamada yangın bölgesindeki köyleri ve evleri yanan vatandaşlara katkı olması amacıyla 150 hijyen ve 150 gıda kolisini gönderdiklerini belirtti. Candan, “Sosyal Yardım İşleri Müdürümüze bağlı iki ekibimizi de bölgeye gönderiyoruz. Cumhurbaşkanlığımız Antalya’da bir koordinasyon merkezi kurdu. Bize de yangından etkilenen 34 köyün sorumluluğunu verdiler. Biz de o köyleri tek tek gezerek gıda yardımı yapacağız.”dedi.

MOBİL İKRAM ARACI YOLDA

Çorum Belediyesi hem yangınlar karşı mücadele eden söndürme ekibine hem de yöre halkı için Mobil İkram Aracını yangın bölgesine gönderdi. Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Yapacağımız çorba, çay, limonata ve su gibi ikramlarla da desteğimizi sürdüreceğiz. Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın bölgeye yardım sevki konusundaki talimatlarını yerine getirerek kısa süre içerisinde o bölgede yangının yaralarını sarma konusunda Çorum üzerine düşeni yapacak.” diye konuştu.


 

Son Güncelleme: 03.08.2021 00:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Corum 19 2021-08-03 01:12:15

Cay var mı cay

banner165