Motocross’a Çorum’dan katılım

Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde bu yıl 2'ncisi düzenlenen Motocross yarışmaları heyecanlı geçti.

24 Ağustos 2014 Pazar 16:22
 Motocross’a Çorum’dan katılım


Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde bu yıl 2'ncisi düzenlenen Motocross yarışmaları heyecanlı geçti. 12 İlden toplam 50 sporcunun katıldığı yarışmalarda sporcular birbirinden zor parkurları geçerken, bazı sporcular ise geçirdikleri kazalar sonucu yarışmadan çekilmek zorunda kaldı. Yarışmanın tek kadın yarışmacısı Hatice Şahin ise gösterdiği performansla izleyicilerden alkış aldı.


Sorgun Motosiklet Derneği tarafından düzenlen yarışmalara Yozgat, Erzincan, Sivas, Adana, Çorum, Amasya, Merzifon, Ankara, Kırıkkale, Nevşehir, Konya, Kırşehir olmak üzere 12 ilden toplam 50 sporcu katıldı. Yarışmalara çok sayıda motorsiklet tutkunları da eşlik etti. Sorgun Motosiklet Derneği Başkanı Nihat Alan, amaçlarının gençleri motosiklet sporuna heveslendirmek olduğunu belirtirken, "Başıboş gezen ve ortalıkta tehlike yaratan sporcuları disiplin altına almak ilk amacımızdı. Bugün yaptığımız festivalle de bunu amacımıza ulaşmış bulunuyoruz. Bugün yarışmaların olduğu parkurumuzu 2 ayda yaptık. Yarışmamızda tahtara velli, kütük geçmesi, uzun uçma, yüksek uçma, kütükten geçme ve dik tırmanma parkurundan oluşuyor. Yaklaşık 50'ye yakın sporcumuz bu parkurda yarışacak. Yarışma üç kategoriden oluşuyor. 20 beygire kadar motorsikletler, 30 beygire kadar olan motosikletler ve 30 beygirin üzerinde olan motorsiklerler yarışacak" dedi.


Yarışmaları izlemek için yurt dışından gelen Osman Çekerek ise Sorgun'da böyle bir organizasyonun yapılmasından memnun olduğun belirterek, "Yurt dışında bu tür etkinlikler sık sık olduğundan, insan kendi memleketinden de bu tür etkinliklerin olmasını istiyor. Bugün burada düzenlenen etkinlik bizleri çok memnun etti" dedi. Yarışmanın sonunda ise dereceye giren sporculara plaket ve çeşitli hediyeler verildi. 

 




(DHA)

Son Güncelleme: 24.08.2014 17:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.