Müftülük'ten ‘İmam Kavgası Köyü Böldü’ açıklaması

Çorum İl Müftülüğü Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan “İmam Kavgası Köyü Böldü” başlıklı haber üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

05 Eylül 2019 Perşembe 18:09
Müftülük'ten ‘İmam Kavgası Köyü Böldü’ açıklaması

Çorum İl Müftülüğü'nce Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan “İmam Kavgası Köyü Böldü” başlıklı haber üzerine yazılı bir açıklama yapıldı.

Gazete söz konusu haberinde, Dodurga’nın Alpagut Köyü’nde imam-hatibin başka yere tayinini isteyince köyün imamsız kaldığını, yeni atanan imamın da kurum değiştirdiğini, tüm bu nedenlerle cemaatin şikayetçi olduğunu iddia etti.

İddialar üzerine Müftülük açıklama yaptı.

İşte o açıklama:

“İlimiz Dodurga İlçesi Alpagut Köyü Cami’nde 23.10.2010 tarihinden bu yana görev yapan İmam-Hatip Yavuz Arslaner Müftülüğümüzün Nisan Ayı Nakil Sınavına müracaat etmiş ve sınav sonucunda İlimiz Osmancık İlçesi Koyunbaba Mahallesi Huzur Camii İmam-Hatipliğine atanmaya hak kazanmıştır.

12.06.2019 tarihinde nakil onayını tebellüğ ederek eski görev yerinden ayrılıp 17.06.2019 tarihinde yeni görev yerine başlamıştır.

Adı geçen personelin özlük dosyasının incelenmesi neticesinde gazete haberine konu olan olayla ilgili hakkında düzenlenmiş herhangi bir şikâyet ve soruşturma bulunmamaktadır.

Söz konusu köye Mecitözü İlçesi Yedigöz Köyü Camii İmam-Hatibi Yusuf Aksoy atanmış olup 09.08.2019 tarihinde görevine başlamış olup bu zaman zarfında ise kendi isteği ile Çorum Valiliği İl Özel İdaresine Kurumlar Arası Naklen Atanmak üzere müracaatta bulunmuştur. Atama işlemleri halen devam etmektedir.”

Son Güncelleme: 06.09.2019 10:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2019-09-05 18:32:16

İmam imamlığını yapsın! Bıktık arkadaş kurumlar arası geçişle sağa sola memur, müdür olup yapacağı iş hakkında hiçbir bilgisi olmadan koltuğa oturup iş yavaşlatan beceriksizlerden!

Avatar
Hey_hat 2019-09-05 20:11:09

İmam efendiyi önce memur yaparlar, sonra da HOOOPPP MÜDÜR oluvermiş. Sonrada kendileri derlerki LİYAKATTTTT. Ele verir talkını, kendisi..... Böylece türkiye uçula geçer, birde bak ki daha yaprak SİNEĞİNE BİLE GÜÇLERİ YETMİYOR.

Avatar
Don Kişot 2019-09-05 18:26:48

Nerem doğru ki demiş.