Müftülük’ten o haberlere açıklama

Çorum Müftülüğü, bazı internet siteleri ve yaygın basında yayınlanan ‘Yasak dinlemediler, 200 kişilik iftar verdiler’ başlıklı haberlere cevap verdi.

30 Nisan 2021 Cuma 00:06
Müftülük’ten o haberlere açıklama

Çorum Müftülüğü, bazı internet siteleri ve yaygın basında yayınlanan ‘Yasak dinlemediler, 200 kişilik iftar verdiler’ başlıklı haberler üzerine açıklama yaptı.

Haberlerin gerçeği yansıtmadığına dikkat çekilen açıklamada, Müftü Muharrem Biçer'in her akşam düzenlenen mutat yemeğe davet üzerine katılarak, evlerinden uzakta yaşayan öğrencilerle bir araya geldiği hatırlatıldı.  Belli çevreler tarafından diyanet ve müftülüğe yönelik saldırılara bir yenisinin eklenmesinden başka bir anlam ifade etmeyen haberlerle ilgili yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi; “Bugün (29.04.2021) bazı basın yayın organları ile internet mecralarında yer alan ve Çorum İl Müftülüğünün toplu iftar yemeği verdiği  şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Gençlik Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan öğrencilere yönelik olarak zaman zaman  İl yöneticileri ve akademisyenlerin  davet edilerek, baba ocağı memleketlerinden uzakta olan öğrencilere moral-motivasyon,  bilgi ve tecrübe paylaşımı çerçevesinde idare tarafından bazı programlar düzenlenmektedir. Böyle bir program dahilinde İl Müftümüz de iftar etkinliğine davet edilmiş ve uygulamalı eğitim kapsamında üniversitelerde yüzyüze derslere devam eden ve bu yurtlarda (KYK) kalan öğrencilerle bir buluşma gerçekleştirmiştir. Olayın bazı basın yayın organlarında yansıtıldığı  gibi il müftüsünün öğrencileri toplayarak bir araya getirmesi söz konusu değildir. Kaldı ki orada kalan öğrenciler her gün akşam yemeği için biraraya gelmektedir. Belirtilen tarihteki iftar yemeği de özel olarak düzenlenmiş bir davet değil, K.Y.K’nın her akşam öğrencilere verdiği yemekten ibarettir.  Yemek öncesi öğrencilerin Ramazan ayını tebrik eden İl Müftümüz, hediye olarak da öğrencilere kitap takdim etmiş ve program  bu haliyle sona ermiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hocalar yalan söylerse! 2021-04-30 01:04:53

Çorum İl Müftülüğünün Sosyal medya hesabından yapılan açıklama öyle demiyor sayın müftü!
Çok çok ayıp.

Avatar
Byy 2021-04-30 00:18:52

Siz bari etmeyin Hocam; siz boyle yaparsaniz cemaat ne yapmaz! İşte sorun bu topluma ornek olacak kisiler boyle yaparsa?

Avatar
çorum il müftülüğü 2021-04-30 10:18:42

(29.04.2021) bazı basın yayın organları ile internet mecralarında yer alan ve Çorum İl Müftülüğünün toplu iftar yemeği verdiği şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. corum.diyanet.gov.tr BASIN AÇIKLAMASI YAPILMIŞTIR Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur

Avatar
sol cenah 2021-04-30 03:39:19

sayın müftümüzün yanlış yaptığı bir şey yoktu. bu haberi yapanların da amacı belirtildiği gibi diyanet ve din iledir. bu haberi yapan zihniyete; kyk yurdunda öğrenciler her akşam bu düzende iftar yapmıyor mu? diye sormak lazım. öğrenciler her akşa bu şekilde iftar yaptığına göre sayın müftümüze yüklenmek ve eleştirmek tam bir ahmaklıktır.

Avatar
biri 2021-04-30 09:49:19

kyk da kalan öğrencilere seminer vs. pandemi sürecinde kimin fikri ise yanlış yapılıyor. Allah bilir yeterli katılım olsun diye de baskı yapılıyordur.

Avatar
Corumlu 2021-04-30 11:06:23

Gelme kardeşim gelme Ben evimden çıkamıyorsan sende çıkma Ben akrabalarımla iftar yapamıyorsan Sen de yapma kanuna uy adaleti bozan zalimlerden olma
Ayıp utanma sıkılma bilmiyorsunuz yaw

Avatar
Corumlu 2021-04-30 11:08:25

Yurtta kalan çprogramaçocuklarıına gitmeyecek kanun var kanun kanun her şeyin üstündedir. Herhangi bir il başkanı iftara da gidemez yeter artık

Avatar
Gerçekleri görün 2021-04-30 10:48:03

Haber, Müftü iftar yemeğine katıldı olarak verilseydi herhalde bu kadar gürültü çıkmazdı. Ama müftü iftar yemeği verdi olunca vurun abalıya. Zaten bu öğrenciler sabah akşam birada olup bu kendi yemekhanelerinde de iftar ve sahur yapıyor. Müftü gitmiş 3 kişiyle hem ramazanlarını tebrik etmiş hem de bir kitap hediye etmiş bunun ne zararı olabilir ki. Ama oturup klavye den eleştirmek kolay.