Mülki idare amirlerine çağrı

İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Çorum'da koronavirüse karşı mülki idare amirlerinin üst amirliğe değil şehrin şartlarına göre hareket etmesi gerektiğini açıkladı.

24 Mart 2020 Salı 18:23
Mülki idare amirlerine çağrı

İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Çorum’da koronavirüs tedbirleri konusunda mülki idare amirliğinin üstten talimat gelmesini beklemeden şehrin şartlarına göre hareket etmesi gerektiğini bildirdi.

Özsaçmacı, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Çorum’da bütün önlemler alınmaya çalışıldığı gözlemlenmekle birlikte özellikle belediyelerimiz oldukça özverili çalışmaları memnuniyet verici durumdadır.

Ancak mülki idare amirliğinin yeterince ciddiye aldığı söylenememektedir. Üst amirliğinden talimat gelmesini beklemek yerine şehrimizin şartlarına göre davranılması gerekmektedir. İlçelerimizin tamamından ve köylerinden gelen bilgiler süreci olumsuz yönde etkileyecek şekilde olduğu görülmekte o nedenle biran önce önlem alınması gerekmektedir.

Kamuoyunun ve halkımızın dikkatine corona virüs tehdidi yoğunlaştığında özellikle bu hafta olmak üzere büyük şehirlerden ve başka yerleşim yerlerinden, ilimize ilçelerimize, köylerimize çok fazlaca tersine göç meydana gelmektedir. Halen de gelişler devam etmektedir. Bu gelişler kontrolsüz ve karantinasız devam etmektedir. Son birkaç günde duyduğumuz pozitif sonuçlar bu kişilerin temaslarını göstermektedir.

Mülki idare amirliklerinin kontrolsüz tersine göçleri disiplin altına alması gerekmektedir. Köyler tertemiz havası doğal insanları var diye tercih ediliyor ancak gelenler oralara da bulaştırma olasılıkları oldukça yüksek, ilçelerimizden gelen haberlere bakılırsa dışardan gelenler hızla artmakta. En azından şehre girişlerde ilçelere girişlerde bu önlemler alınabilir. Geçen hafta yurt dışından gelenlerin karantinası konuşulurken bugün bir başka şehirden kontrolsüz yer değiştirme nedeni ile bütün dikkatimiz dağılabilir. Tersine göç kontrol altına alınmalı. Lütfen bu konuya önlem alalım.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nur. 2020-03-24 20:11:36

anlamadım ülke dışından gelenler 14 gün karantinaya alınıyor. kaçanlar cezalandırılıyor. Ülke dışından gelip karantinaya 14 günlük süreye uymuyan varsa söylememek suçtur suç izliyorsunuz şikayetinizi ilgili yere ulaştırın bu arada hdppkkyla beraberliğimizi bitirin . Diyarbakır anneleri chphdpkk koronadan daha çok tehlikelidir diyor bunu gözden geçirin