Mültecilerle görüşecekler

Mültecilerle Dayanışma Derneği, yürüttüğü “Uydukentler: İzleme ve Raporlama” Projesi kapsamında Çorum’da ilgili kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri (STÖ) ile görüşmelerde bulunacak.

23 Eylül 2013 Pazartesi 19:19
Mültecilerle görüşecekler


Mültecilerle Dayanışma Derneği, yürüttüğü “Uydukentler: İzleme ve Raporlama” Projesi kapsamında Çorum’da ilgili kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri (STÖ) ile görüşmelerde bulunacak. Çorum’da ikamet eden mülteci ve sığınmacılarla da birebir mülakatlar gerçekleştirmeyi planlayan Mülteci-Der, Çorum’da mültecilerin katılım göstereceği bir bilgilendirme semineri düzenleyecek.

Proje Hakkında

Mültecilerle Dayanışma Derneği tarafından yürütülen “Uydukentler: İzleme ve Raporlama” Projesi 1 Mart 2013 tarihinde başladı. Proje, Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı (DİHAA - EIDHR) hibe programı altında, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun finansal desteği ile yürütülüyor.

Hedefler

18 ay sürecek projenin temel hedefi, mülteci, sığınmacı ve uluslararası koruma ihtiyacı olan insanların temel hak ve özgürlüklerine ve insan onuruna yakışır bir yaşama sahip olabilmeleri için alan araştırması, savunuculuk, lobicilik, farkındalık oluşturma, raporlama faaliyetleri gerçekleştirmek. Bu amaç doğrultusunda İzmir, Erzurum, Gaziantep, Çorum, Manisa, Çanakkale, Adana  illeri, projenin hedef şehirleri olarak belirlendi.

Hedef şehirlerde yapılacak çalışmalarla, uluslararası korumaya ihtiyacı olan kişilerin hukuki ve sosyal destek mekanizmalarına erişimlerini desteklemek; başka şehir ve bölgelere de uygulanabilecek bir pilot araştırma ve raporlama sistemi kurmak; proje çalışmalarının mülteci ve sığınmacıların ihtiyaç duydukları hizmetlere daha etkin bir biçimde erişimlerini mümkün kılabilmek amaçlanıyor. Bu hedeflere bağlı olarak,  sivil toplumun müdahale ve hizmet kapasitesini geliştirmek hedefi var. Ayrıca kurulacak olan raporlama sistemi ve çıktıları yardımıyla mülteci hakları alanındaki savunuculuk ve lobicilik faaliyetlerinin desteklenmesi planlanıyor.

Aktiviteler

Proje kapsamında Manisa, Çanakkale, Adana illerine birer kez; Erzurum, Gaziantep, Çorum illerine ise ikişer kez ziyaret gerçekleştirilecek. İlk ziyarette ilgili kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri (STÖ)  ile mültecilerle görüşmeler yapılacak ve mevcut durum rapor haline getirilecek. Bu şehirlerde mültecilerin katılım göstereceği bilgilendirme seminerleri düzenlenecek.

Gaziantep, Erzurum, Çorum illerine yapılacak olan ikinci ziyaretlerde ise kamu kurumu ve STÖ temsilcileri ile akademisyenlere yönelik mülteci hakları hakkında bilgilendirme semineri düzenlenecek. Ayrıca STÖ’ler için kapasite geliştirme eğitimi organize edilecektir. Bu seminerler sonrasında STÖlerle bir ağ oluşturarak, illerindeki mülteci ve sığınmacılara yönelik hizmetlerin gelişimine katkı sunulması planlanıyor.

Daha önce yürütülen CARE Projesi kapsamında geliştirilen e-platform (aynı zamanda projenin internet sayfası), proje süresince güncellenecek. Türkiye çapında mülteciler hakkında çalışmalar yürüten ilgili STÖ’ler, akademisyenler ve kamu kurumları yetkililerinin katılım göstereceği ulusal bir konferans düzenlenecek. Ankara ve İstanbul’da yüz yüze lobi faaliyetleri gerçekleştirilecek. Lobi ve savunuculuk faaliyetleri kapsamında basın açıklamaları yapılacak. 





Son Güncelleme: 23.09.2013 20:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165