Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı

Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Çorum’da gıyabi cenaze namazı kılındı.

18 Haziran 2019 Salı 14:52
Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı

Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Çorum’da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Mısır’ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi için Çorum’da gıyabi cenaze namazı kılındı.
Ulu Cami’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazını İl Müftüsü Muharrem Biçer kıldırdı. Cenaze namazının ardından sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler Hürriyet meydanında basın açıklaması yaptı.
İnsani Değerler Platformu Sözcüsü Zekeriya Işık, Mursi’nin hiçbir zaman zalimlere boyun eğmediğini, haklı davasından vazgeçmediğini yaşarken de, onur ve izzetiyle şahadete yürürken de Mısır’da kendisine güvenen, inanan milyonlarca Müslüman’ın ve ümmetin başlarını yere eğdirmediğini söyledi. Işık, Mısır’ın bugün sadece darbeci Firavunların değil onları satın alan, onlara bu gücü vererek Mısır’ın milli iradesini ipotek altında tutan başta ABD olmak üzere Batılı emperyalist güçlerin de işgali altında olduğunu belirtti.


AK Parti İl Başkan Yardımcısı Emre Turan ise Mısır’ın siyasi tarihinde ilk kez demokratik seçimlerle Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi’nin özgürlük ve adalet hasretiyle Hakk’a yürüdüğünü kaydetti.
İnandığı dava uğruna ömrünü adayan Mursi’nin Mısır halkı için verdiği insanlık mücadelesinde zalim bir cunta zihniyetiyle devrildiğinin altını çizen Turan, “2013 Temmuz’unda kanlı bir darbe ile iktidarı ele alan Sisi, kan ve gözyaşı üzerine kurduğu iktidarını yine kanla beslemiştir. Uluslararası hukuku ve insan haklarını yok sayarak Mısır halkını baskı altına alan zalim Sisi, masum insanları acımasızca katletmiştir. 21. yüzyılın firavunu Sisi, darbeyle elde ettiği iktidarı süresince yüzlerce kişiyi idam etmiştir. Başta Amerika olmak üzere bazı Batı ülkeleri maddi ve ideolojik çıkarları uğruna Mısır’daki darbe rejiminin insanlık dışı uygulamalarına karşı sessiz kalarak; işkenceleri, haksız yargılamaları ve vahşi idamları görmezden gelmiştir. 2 bin 357 gündür Mısır zindanlarındaki direniş destanını sürdüren Muhammed Mürsî, zalimlerin mahkemesinde şehadete yürümüştür. Bu süreçte bizleri en derinden yaralayan İslam dünyasının suskunluğu olmuştur. Barbar Sisi’ye karşı dur diyen tek dünya lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. İnancımızın gereği ve liderimizin dik duruşuyla Mısır’da insan haklarının hiçlenmesini kabul etmedik, etmeyeceğiz. Mursi’nin verdiği onurlu mücadelesinin ve şehadetinin şahidiyiz. İnsanlık, zulme direnenleri ve zulmeden zalimleri unutmayacaktır” ifadelerini kullandı.
Basın açıklaması, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından sona erdi. 

 

Özgür Der ve İHH' ise öğle namazı sonrası Ulu Cami'de kılanan gıyabi cenaze namazından sonra Saat Kulesi PTT Şubesi önünde açıklama yaptı.

Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi (68), dün mahkemede baygınlık geçirerek hayatını kaybetti. Mursi, 2013 yılından bu yana tutuklu bulunuyordu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kararı doğrultusunda Türkiye genelinde olduğu gibi Çorum ve ilçelerindeki merkezi camilerde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Sungurlu’da Ulu Cami ve İskilip'te Çarşı Cami'nde öğle namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılındı.

Son Güncelleme: 18.06.2019 16:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165