Mursi'den flaş açıklama

Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'den önemli açıklamalar geldi. Mursi, 'Direneceğim, tüm şehit ve yaralılara ihanet etmeyeceğim' dedi.

14 Ekim 2013 Pazartesi 14:48
 Mursi'den flaş açıklama


Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'den önemli açıklamalar geldi. Mursi, 'Direneceğim, tüm şehit ve yaralılara
ihanet etmeyeceğim' dedi. 

Mısır'ın askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, "Son nefesime kadar direneceğim. Komik ve uydurma mahkemelerden korkmadan doğru ve meşru bildiğim yoldan asla geri dönüş yapmayacağım. Demokratik süreçten geri dönülmemesi için asla pes etmeyeceğim" dedi.

Mısır'da darbeyle görevden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin oğlu Usame Mursi, "Cumhurbaşkanının (Mursi) son nefesine kadar direneceğini, meşruiyetten vazgeçmeyeceğini" belirtti.

Muhammed Mursi'nin oğlu Usame Mursi imzasıyla aile adına yayımlanan bayram mesajında, Mursi'nin, ülkedeki askeri darbe sırasında ödenen ağır bedeller nedeniyle mağdur olan, bu süreçte yakınlarını kaybedenlere selamlarını ilettiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanı son nefesine kadar direnecek. Meşruiyetten vazgeçmeyecek. Zorla alıkonulması, komik ve kanun dışı yargılanması onu yenilgiye uğratmayacaktır. Mursi bunca şehit, yaralı, tutuklu ve kayıpların ardından orta yollu çözüm, müzakere ya da geri adım atmayı kabul etmeyecek. Onu ne kadar uzaklaştırırlarsa uzaklaştırsınlar, canı, akan kanın ardından kazanılan özgürlüklere feda olsa da demokrasiden vazgeçmeyecektir. Meydanlardaki barışçıl devrimin devam etmesi yalnızca bir cumhurbaşkanını savunmak için değil bir grup halk düşmanının bugünü ve geleceğini çaldığı vatanı savunmak içindir."

Öte yandan Mursi'nin tutukluluk hali 30 gün uzatılırken, Mursi ve 14 İhvan lideri hakkında da "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde göstericileri öldürmeye teşvik etmek" suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşmasının da 4 Kasım'da yapılacağı kararlaştırılmıştı.

(Tımetürk)



Son Güncelleme: 14.10.2013 14:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165