‘MÜSİAD yeni bir soluk kazandıracak’

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çorum Şubesi Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri...

23 Ocak 2014 Perşembe 11:10
 ‘MÜSİAD yeni bir soluk kazandıracak’


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çorum Şubesi Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)’na tanışma ziyaretinde bulundu.

MÜSİAD Çorum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, MÜSİAD çatısı altında 35 bine yakın işletmenin temsil edildiğini ve bu işletmelerde yaklaşık 1 milyon 500 kişinin istihdam edildiğini söyledi.

Yurtiçinde 66, yurtdışında 4 aktif temsilci ile birlikte 60 farklı ülkede toplamda 143 nokta ile hizmet veren MÜSİAD'ın, üyelerinden aldığı güçle üyelerine hizmet etmeye gayret ettiğini ifade eden Bekiroğlu, bu kapsamda Çorum'da da yapılandıklarını belirterek, Çorum iş dünyasının önünü açacak, yeni ufuklar kazandıracak projeleri hayata geçireceklerini aktarmıştır. 

Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal da toplumun farklı kesimlerinin bir arada bulunmasını sağlamak adına sivil toplum kuruluşlarına büyük görev düştüğünü söyledi. İş dünyasının da başta ticaret ve sanayi odalar olmak üzere SİAD ve benzeri yapılarda bir araya geldiklerini ve birlikte hareket etme imkanı bulduklarını belirten Başaranhıncal, “Bu amaçla ilimizde bir süre önce yapılanan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (MÜSİAD), ilimiz iş dünyasına yeni bir soluk kazandıracağını düşünmekteyiz” dedi.

Ülkemizde sivil toplum kuruluşlarının öneminin her geçen gün daha da fazla anlaşılmakta olduğunu, sivil yapıların ülkemize sağladığı katma değerin de her geçen gün arttığını ifade eden Başaranhıncal, ortak akla dayalı yönetim sisteminin temellerinin gün geçtikçe sağlamlaştığını belirterek MÜSİAD'ın da bu anlamda önemli yapı taşlarından bir tanesi olduğunu vurguladı.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası'nın çalışmalarını, ilimizde faaliyet gösteren SİAD'lar ile dirsek teması halinde sürdürdüğünü ifade eden Başaranhıncal, "İlimizin sanayisini, ekonomisini, kalkınmasını ilgilendiren konularda SİAD'larla görüş alışverişi yaparak ilimiz için en faydalısını ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu kapsamda MÜSİAD'tan da önemli katkılar bekliyoruz. Üyelerinin taleplerini ilgili kurum ve kuruluşlara iletme kabiliyetinin yanı sıra kamu yararına çalışan bir dernek statüsüyle ülkesine de hizmet eden MÜSİAD'ın ilimizde kısa bir süre önce göreve başlayan yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar diliyor, ilimizin lider sivil toplum kuruluşu Çorum Ticaret ve Sanayi Odası olarak yapacakları çalışmalarda her zaman yanlarında olacağımızı belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.







Son Güncelleme: 23.01.2014 11:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.