MÜSİAD’a TEKNOKENT daveti

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çorum Şube Başkanı Mücahid Ahmed Köksal ve...

06 Mart 2015 Cuma 17:14
 MÜSİAD’a TEKNOKENT daveti


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çorum Şube Başkanı Mücahid Ahmed Köksal ve yönetim kurulu üyeleri, Rektör  Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.


MÜSİAD Çorum Şubesi yönetim kurulu üyeleri Hayri Şamlı, Mahmut Öztemiz, Adnan Tığlı, Engin Bıyıkoğlu, Lemzi Çöplü ve Necdet Marım’ın yer aldığı görüşmede, Başkan Mücahid Ahmed Köksal, üniversitede yürütülen başarılı çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Sizin Üniversitemiz ve şehrimiz için gayretli çalışmalarınızı görüyor ve çalışmalarınızı takdirle karşılıyoruz. Bizler de üniversite için elimizden gelen desteği sağlamaya hazırız” dedi.


MÜSİAD Çorum Şubesi olarak gerçekleştirmeyi planladıkları projeler hakkında  bilgi paylaşımında bulunarak yapacakları çalışmalarda üniversitenin görüşlerini çok önemsediklerini belirten Köksal, iş dünyası olarak her zaman üniversitenin yanında olduklarını belirtti.


Toplumun gelişmesinde çok önemli bir role sahip olan sivil toplum kuruluşları, üniversitenin önemli paydaşlarından biri olarak gördüklerini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, üniversitelerin eğitim faaliyetlerinin yanı sıra yürüttüğü AR-GE çalışmaları ile STK, özel sektör ve kamuyla çok daha yakın iş birliğine geçmesi gerektiğine dikkat çekerek, bu bağlamda MÜSİAD ile de her alanda her türlü iş birliklerine açık olduklarını kaydetti.


‘Üniversite sanayi iş birliğini çok önemsiyoruz. Üniversite olarak tüm paydaşlarımızla sinerji sağlanması için üzerimize düşeni yapma gayretindeyiz’ diyen Alkan, üniversitenin yürüttüğü AR-GE çalışmalarını somut projelere çevirmeye hazır olduğunu ifade etti.


Göreve geldikleri günden bugüne kadar tüm paydaşlarla koordineli bir şekilde çalıştıklarını ve birlikte yapılan çalışmalar sonucunda kurumların somut sonuçlar aldığını ve almaya devam edeceğine inandığınıvurgulayan Alkan, üniversite-sanayi iş birliğini sağlama konusunda dünyada en başarılı modellerden birisi olan Çorum TGB-Teknokent’te  iş adamlarını yer almaya davet ederek, sektörel taleplerin üniversitez bünyesinde var olan Merkez Laboratuvarı’nda karşılanabileceğini sözlerine ekledi.


Son Güncelleme: 06.03.2015 17:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.