Müslüman Kimliği ve Dünyevileşme Sempozyumu başladı

Çorum Belediyesi tarafından organize edilen Müslüman Kimliği ve Dünyevileşme...

18 Ekim 2014 Cumartesi 16:02
 Müslüman Kimliği ve Dünyevileşme Sempozyumu başladı


Çorum Belediyesi tarafından organize edilen Müslüman Kimliği ve Dünyevileşme konulu  sempozyum Devlet tiyatro Salonu’nda başladı.


Açılış konuşmasını Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez’in yaptığı sempozyum açılış töreninde, Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tekin ve Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan da Müslüman Kimliği ve Dünyevileşme konularındaki görüşlerini aktardılar.


Prof. Dr. Mahfuz Söylemez, Çorum Belediyesi’nin kültürel alanlarda faaliyet gösteren Türkiye’nin sayılı belediyeleri arasında yer aldığını belirterek, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve ekibine teşekkür ettiğini kaydetti.


Organizasyon Komite Başkanı Tekin de dünyevileşmenin insan hayatının en kadim problemi olduğunu söyleyen konuşmacılar, bu problemin Habil ve Kabil’den bu yana devam ettiğine vurgu yaptı.


Topluma hizmet konusunda kültürel ve ilmi yönden de hizmet etmekten gurur duyduklarını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan da, sempozyuma katılan ve destek veren herkese teşekkür ettiğini bildirdi.


Dört oturum olarak planlanan sempozyumun ilk oturumu Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu yaparken, Prof. Dr. Burhanettin Can, Prof. Dr. Burhanettin Tatar, Prof. Dr. Mustafa Tekin ve Doç. Dr. Hakan Olgun tebliğlerini sundu.


İlk oturumun tebliğ konuları ‘Müslüman zihninde bir kırılma hali; dünyevileşme, sekülerleşme ve laikleşme’, ‘Dünyasızlaşmanın bir tezahürü olarak dünyevileşme sorunu’, ‘Tanrı insan ilişkisinde varoluşsal kırılma; dünyevileşme’ ve ‘Sekülerleşmenin batı kökenleri’ olarak yer aldı.


Sempozyumun ilk iki oturumu bugün gerçekleşirken, son iki oturumu ve değerlendirme toplantısı yarın (Pazar günü) gerçekleştirilecek.


Sempozyumun ardından katılımcı akademisyenler için gezi düzenlenecek. 



Son Güncelleme: 18.10.2014 16:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.