Müslümanlara mücadele çağrısı

İslam Coğrafyası'nda kanayan yaranın ele alındığı konferansta konuşan İHH Ankara Temsilcisi Hanefi Sinan, yaşananların stratejik bir karartmayla

06 Ekim 2013 Pazar 18:27
 Müslümanlara mücadele çağrısı

İslam Coğrafyası'nda kanayan yaranın ele alındığı konferansta konuşan İHH Ankara Temsilcisi Hanefi Sinan, yaşananların stratejik bir karartmayla üzerinin örtülmeye çalışıldığını, Müslümanlar'ın bu karatmaya karşı daha bilinçli ve donanımlı olması gerektiğini söyledi.

Turgut Özal İş Merkezi'nde Çorum  Akıncılar Derneği, Esder, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, Derman Kültür ve Eğitim Derneği, Hitit Üniversitesi Suffa Kulübü'nün ortak organizasyonu olarak gerçekleştirilen konferans, çok sayıda katılımcının takibiyle gerçekleştirildi.

STK'lar adına açılış konuşmasını yapan Ayhan Boyraz'ın ardından Hasan Çakmak Kur'an-ı Kerim okudu.

İHH Ankara Temsilcisi Hanefi Sinan genel bir anlatımla Müslüman coğrafyasında yaşanan zulmü, akan kanı aktarırken, görünen olayların perde arkasının da çok iyi okunması ve tahlil edilerek, dersler ve vazifeler çıkartılması gerektiğinin altını çizdi.

Dünya genelinde pek çok ülkede, yaşananlara karşı tepkilerin yükselmesine karşın, egemen medyanın sistemli karartma uyguladığı için, Müslümanlar'ın sesinin daha gür çıktığını gizlediklerini aktaran Hanefi Sinan, bu konuda Müslümanlar'ın önce kendilerini sorgulaması gerektiğine işaret etti.

Müslümanlar'ın bu stratejik karartma mücadelesine karşı uyanık davranıp, bu karartmanın üstesinden gelebilmek için teknolojik imkanları en iyi şekilde kullanmaya özen göstermeleri ve kendilerini bu konuda donanımlı hale getirmeye çalışmaları gerektiğine işaret eden Sinan, "Müslümanlar plan ve projede ne yazık ki yetersiz kalıyor. Dünyanın dört bir tarafından zulüm gören kardeşlerimize karşı eylemler ve protestolar olmasına rağmen, aşırı bir derecede karartma olduğu için, Türkiye'de yapılanlardan Malezya, Endonezya ve pek çok ülkedeki Müslümanlar’ın haberi olmazken, oralarda yapılan eylem ve protestolardan da Türkiye'nin haberi olmuyor. Stratejik bir karartma ile karşı karşıyayız. Bunun sebebini egemen güçlerde aramak yerine kendimizde aramamız gerekiyor. Müslümanlar'ın bu konuda yeterince donanımlı olmaması, dünya medyasının egemen güçlerin elinde olması bunun sebebidir." dedi.

Yaşanan olayların dini ve ekonomik sebeplerle yaşandığına da vurgu yapan İHH Ankara Temsilcisi, Mavi Marmara ile yaptığı yolculuk anılarını ve yaşadıkları olayları paylaştı.

Mali'de gerçekleşen bir darbenin ayrıntılarını da aktaran Sinan, "Mali'de bir yüzbaşı tarafından darbe yapıldı, Fransız sempatizanı bir başbakan, Amerikan sempatizanı bir cumhurbaşkanı atandı. Bu yüzbaşı 5 ay sonra atadaığı cumhurbaşkanını tokatlayıp görevden aldı. Yüzde 93'ü Müslüman olan Mali'de, %7'nin egemenliğinde bir yönetime mecbur bırakılıyor ve yüz yıldır tüm altın rezervleri Fransa tarafından sömürülüyor." diye konuştu.

İslam Ümmeti'nin bölünmesi, birbirinden habersiz ve etkileşimsiz bırakılması yönünde adımlar atıldığını, akan kanın durdurulması için İslam Ümmet bütünlüğünün sağlanıp, top yekun mücadele gerçekleştirilmesi gerektiğinin aktarıldığı gece, katılımcılar yaşanan olayların aktarımı sırasında duygusal anlar yaşadı.





Son Güncelleme: 06.10.2013 18:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.