‘Müslümanların birliğe ihtiyacı var’

Türk Tarım Orman Sen İl Başkanı Necati Gül, Muhahrem Ayı’nın önemli hadiselerin meydana gelen bir dönem olduğunu bildirdi.

04 Kasım 2014 Salı 16:19
 ‘Müslümanların birliğe ihtiyacı var’


Türk Tarım Orman Sen İl Başkanı Necati Gül, Muhahrem Ayı’nın önemli hadiselerin meydana gelen bir dönem olduğunu bildirdi.


İslâm tarihinin en üzücü olaylarından birisi olan Kerbela olayının da bu ayda gerçekleştiğini hatırlatan Gül,  yaptığı açıklamada, “Bütün Müslümanları üzen bu tarihi olay, tarihin hakemliğine bırakılmalı, müminler arasında soğukluğun ve kırgınlığın sebebi kılınmamalıdır. Bütün Müslümanlara düşen görev, tarihin güzelliklerini, yaşadığımız dönemin şartları içinde yeniden yaşamaya gayret göstermek, yanlış ve üzücü örneklerden ibret alarak, onların tekrar yaşanmaması için ne gerekiyorsa onu yapmaktır.


Hz. Hüseyin’e reva görülen bu muamele, ne kadar haksız ve ne kadar üzücü olursa olsun, Müslümanlar arasında ayrılık ve husumet sebebi olmamalıdır. Tarihin belli döneminde gerçekleşen bu üzücü olayı, gene tarihin hakemliğine emanet etmek ve duygulardan çok aklı hâkim kılmak gerekir. Zira günümüzde Müslümanların, her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu inkâr edilemez. Bu vesile ile Türk Tarım Orman Sendikası olarak üye olup olmamasına bakılmaksızın iş kolumuzda olan tüm personele aşure dağımı yapmış bulunmaktayız.” Dedi.




Son Güncelleme: 04.11.2014 16:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165