Müteahhit işe başlıyor

Çevre Yolu İskilip Kavşağı’nı Akşemsettin Caddesi’ne bağlantıyı sağlayacak çok fonksiyonlu seviyeli kavşağın inşaatına başlanıyor.

19 Mayıs 2022 Perşembe 00:47
Müteahhit işe başlıyor

Çorum Çevre Yolu İskilip Kavşağı’nı Akşemsettin Caddesi’ne bağlantıyı sağlayacak çok fonksiyonlu seviyeli kavşağın inşaatına başlanıyor.

FİRMA 7 AYDA BİTİRME SÖZÜ VERMİŞTİ

Habercim 19’da 1 Şubat 2022 tarihinde ‘Firma söz verdi, 7 ayda bitecek’ başlığında duyurduğumuz haberde, 9 Aralık’ta 162 milyon lira yaklaşık maliyetle ihale edilen seviyeli köprülü kavşağın, müteahhit firma tarafından 7 ayda bitirilmesinin hedeflendiğini duyurmuş, bahar aylarında şantiye kurularak inşaata başlanacağı bilgini aktarmıştık.

ÇOK FONKSİYONLU SEVİYELİ KAVŞAK

İhalesi geçtiğimiz yıl sonunda yapılan seviyeli kavşak ihalesini alan müteahhit firmanın bölgeye şantiye kurma hazırlığına başladığı belirtildi.

8 İLÇEYİ 150 BİN NÜFUSU İLGİLENDİRİYOR

İskilip, Bayat, Uğurludağ, Oğuzlar, Osmancık, Kargı, Dodurga ve Laçin olmak üzere 8 ayrı ilçeyi ve yaklaşık 150 bin nüfusu ilgilendiren seviyeli kavşak projesinin 297 milyon lira maliyetli olduğu ifade edildi.

TRAFİĞİ RAHATLATACAK

Kırkdilim tünelleri ve bölgedeki ilçe yol inşaatlarının tamamlanması ile birlikte çok sayıda ilçenin kent merkezine girişi çevre yolu olacak. Seviyeli köprülü kavşak Karadeniz-İç Anadolu güzergahı ile ilçelerin kesiştiği çevre yolunda trafik akışında yoğunluğu azaltacak.

297 MİLYON LİRAYA MÂL OLACAK

Ote yandan Hakimiyet'in aktardığına göre; çok fonksiyonlu seviyeli kavşağın yaklaşık maliyeti 297 milyon lira. Proje 4,2 Km uzunluğunda bağlantı yolları, toprak tesviye, sanat yapıları, köprü ve üstyapı işlerini de kapsıyor. Proje ile 8 ilçenin yolu seviyeli kavşakta buluşacak. Çift köprülü farklı seviyeli kavşağın yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Son Güncelleme: 19.05.2022 13:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
niyazi 2022-05-19 15:57:30

Pursaklar iskilip yönünden ulaşım hem rahat hem nokta atışı bu tabelaların yapım aşamasında İskilip yönüne Çankırı, Pursaklar mutlaka yazılmalıdır

Avatar
hsgeheh 2022-05-21 18:27:48

havaalanı da yazilabikir niyazi