MYO’da müdür atamalarına sert tepki

Kamu Sen, HTÜ'de myo müdür atamalarına sert tepki gösterdi.

17 Haziran 2020 Çarşamba 15:12
MYO’da müdür atamalarına sert tepki

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, Hitit Üniversitesi’nde Meslek Yüksek Okulu (MYO) müdürleri atamasının zamansız ve manidar olduğunu savundu.

İşte Selim Aydın’ın o açıklaması:

Malumunuz olduğu üzere 16.06.2020 Salı günü Hitit Üniversitesi’nde 5 MYO Müdürlüğüne yeni atamalar yapıldığı duyuruldu. Türk Eğitim-Sen olarak yapılan atamaların hem zamansız hem de manidar olduğunu belirtmek istiyoruz. Üniversiteler bir şehrin lokomotifidir. Ehliyetin, liyakatin ve adaletin esas alınması gereken yerlerin başında gelmektedir.  Bütün kamu kurumlarında olduğu gibi üniversitelerde de hiçbir grubun, zümrenin kayrılması veya pozitif ayrımcılığa tabii tutulması düşünülemez.

15 Temmuz felaketi sonrası Türk Devletinin tepe noktasında oluşan milli birlik ve beraberlik anlayışı, Cumhur İttifakının gayret ve çabaları hala daha belirli mahfillerce sindirilebilmiş değil. Çalışma barışını, adalet inancını bozmaya yönelik bu hareketleri masumane bulmadığımızı, Cumhur İttifakı, 15 Temmuz Ruhu gibi değerlerin, işte bu zihniyet ve ekipler tarafından sabote edildiğini düşünmekteyiz.

'HER GELİŞMEYİ TAKİP EDİYORUZ'

Türk Eğitim-Sen olarak Hitit Üniversitesinde yaşanan her türlü gelişmeyi yakinen takip etmekteyiz.  Nasıl ki doğru gördüğümüz uygulamaları takdir ettiysek, yanlış olanı da söylemekten imtina etmeyeceğiz. Bizim eleştirilerimizin amacı yıkıcı değil, yapıcıdır. Hitit Üniversitesi Çorum’umuzun bir değeridir. Burada alınan kararların doğru ve sağlıklı bir zeminde yürütülüyor olması en büyük temennimizdir.

'DAVUL KİMİN SIRTINDAYSA TOKMAK ONUN ELİNDE OLMALI'

Bu minvalde  İdare, gücünü ve otoritesini hiçbir yapıyla paylaşamaz.  Davul kimin sırtındaysa tokmağı vuran da o el olmalıdır. Hitit Üniversitesinde geçmişten gelen, marazi bir anlayış olan perde arkasından kukla oynatma anlayışına son verilmelidir. Külhanbeyi edasıyla, elinde tesbih,  rektör edası  pozları kesenlerin,  şahsıma “Rektör Hoca, buraları bilmiyor. Bizi özellikle bu göreve davet ettiler. İnsan kaynakları noktasında gerekli tavsiyeleri biz ileteceğiz.” diyenlerin bu cümleyi kurarken ne kadar haklı olduklarını, son yapılan atamalarla da teyit etmiş olduk.

'ATAMALAR BİR GRUBU HOŞ TUTMAYA YÖNELİK' İDDİASI

Mevcut müdürlerin görev sürelerinin dolması beklenmeden, sadece bir grubu hoş tutmaya yönelik yapılan bu atamaların karşısında olmaya devam edeceğiz.

İlçelerde bu işi yapabilecek, alanında uzman Doçent, Dr. Öğretim Üyesi varken neden diğer birimlerden birileri  tercih ediliyor?

'MAHALLE ARKADAŞLARINI MAKAM SAHİBİ YAPMIŞ'

Sosyal Bilimler MYO müdürü ve  koordinatörü hariç diğer MYO müdürleri değişti. Görünen o ki koordinatör, süreci güzel (!) koordine etmiş, mahalle arkadaşlarını makam sahibi yapmıştır. Koordinatörün, bu atamalardaki etkisi nedir?  Birkaç ay öncesinden koridorlarda bu isimlerin konuşulması, akıllara bunu nerden bildikleri sorusunu getirmiyor değil?

ART ARDA SORULAR

Bu müdürlük kadrolarına yapılan atamaların mevcut veya bir önceki dönem Eğitim Bir-Sen üniversite yönetiminden veya üyelerinden oluşması tesadüf müdür?

Eğitim Bir-Sen üniversite  yönetimi dışında idari görevlerde bulunabilecek personeliniz yok mudur?

Hal böyle olunca, doktorasını bitirmiş veya bitirmek üzere olup kadro bekleyen akademisyenler de önümüzdeki süreçte kadroların nasıl değerlendirileceğini, yine kadroların sadece birilerinin onay verdiği kişiler için mi kullanılacağı konusunda endişe yaşamakta ve süreci merakla beklemektedirler. MYO müdürlüklerinin dağıtıldığı gibi, akademik unvanların dağılımlarında da adaletsizlik olmamasını temenni ediyoruz. Bu konunun da ısrarca takipçisi olacağız.

HERKES SUSSA BİLE...

Bir çift laf da atanan malum sendikanın üniversite yönetim kurulu üyelerine söylemek istiyorum. Alanlarda, “Biz önceki yönetimden farklıyız. Bir de bizi deneyin. Bizim makam ve mevki gibi bir idealimiz yok” diyenlerin de maskesi düşmüş, gerçek niyetleri ve yüzleri ortaya çıkmıştır. Bu yüz ile alanlara inip üniversite çalışanlarının karşısına nasıl çıkacaksınız?

Türk Eğitim-Sen olarak kamuda vakıf, sendika, dernek görünümlü menfaat odaklarının bürokrasi üzerinde tahakküm kurmasına, kamu kurum ve koridorlarında ulufe dağıtmalarına (Bize üye olursan kadro alırsın, şef olursun, müdür olursun, Doçent kadronu alırsın) hiçbir zaman sessiz kalmayacağız.

Üniversite çalışanlarımız başta olmak üzere, diğer kamu kurumlarında çalışanlar müsterih olsun. Hakkı ve hakikati haykırmaya devam edeceğiz. Kul hakkı üzerinden gemilerini yürüttüklerini sananlar için dünyaları da ahiretleri de hayırlı olmayacaktır.

Herkes sussa bile Türk Eğitim-Sen Susmaz, herkes çekinse bile Türk Eğitim-Sen korkmaz, çünkü biliyoruz ki haksızlık karşısında susanlar, hakları ile birlikte şereflerini de kaybedeceklerdir.

Son Güncelleme: 18.06.2020 17:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
FFF 2020-06-17 16:49:06

Ne yazık ki Selim bey asıl manidar olan sizin gibi ağzı bozuk insanların o mevkilerde bulunması

Avatar
ukala 2020-06-17 16:46:18

Selim bey kendilerinden biri atansaydi yine liyakat tan bahsetcekmiydi merak ediyorum zamanında ülkücü geçinen akademisyenlerin eşleri çocukları hoca alınırken hiç liyakatan doğruluktan dürüstlük ten bahsedilmiyor.

Misafir Avatar
cccCcccc 2020-06-18 16:46:32 @ukala

ancak işte böyle karalarsınız. Vekilin çocuklaro şunu mu yapıyor bunu mu yapıyor diye. adamın vekilliğinden önce olunan yerler için şimdi karalama yapmayın. tarih araştırması yapalım. o zaman yıllarca hitit üniversitesi AİLE ŞİRKETİ diyorlardı? ve halen herkes görevinde neden bundan bahsetmiyorsun birader? dosya açılacaksa geçmiş dosyalara bakın yadaaa 2014 öncesi durum ortada zaten... baktınız ki sendika yetkinizde elden gidecek saldıralım diyorsunuz ama her saldırıda dibe batıyorsunuz. çünkü sizin derdiniz bağ yapmak değil ki neden bağda ki üzümler benim istediğim renkte değil diyip bağcıyı dövmek. halbuki bağcı adam çok iyi bakıyor ama sizin renginizde değil diye kızıyorsunuz. Ayrıca selim bey buralıda değilmiş bak yeni öğrendim. ÇORUM içinden olsa böyle bir kişi olmaz zaten. kavga dövüş sürekli hareketler... yazık.

Beğenmedim! (2)
Misafir Avatar
CCCcccCCC 2020-06-18 12:50:12 @ukala

Yeni bomba haber;vekilin çocukları üniversitede görev yapıyormuş.Aile üniversitesi mi oldu?

Beğenmedim! (18)
Avatar
Vatandaş 2020-06-17 16:56:59

Sn.Başkan atamalara atar yapıyorsun.Peki çalışmadan alınan ekders ücretlerine niye tavır koymuyorsunuz.

Avatar
Kemal 2020-06-17 16:10:54

Allah aşkına söyler misin Selim Bey şimdiye kadar sizin sendikanıza üye olan Müdürler vardı? Bu ülke için, şehrimiz için, üniversitemiz için ne yaptılar? İçlerinde 3+1 sistemini manipule edenler bile vardı. Hizmet edecek insanlar göreve geldi. Bari gölge etmeyin.

Misafir Avatar
ne mi yaptılar 2020-06-18 08:42:31 @Kemal

İşte böyle ayrımcılık yaptılar. kendilerinden olan herkesin herşeyine göz yumdular. Boyna Ensar, ilim yayma diyorsunuzda toplayın la üniversitede kaç tane bunlardan olan var. tepedekiler bunlardan da altta olan alınan hatta yeni alınan personellere bile bakın göremezsiniz. ama Türk eğitim sen'li çok kişi görürsünüz. demişsiniz ki dünyanın ilk 2500 üniversitesinde olmak ya bırakın rakamsal gerçekleri bakın yorumda ne güzel yazmış adam 3+1 gibi büyük bir girişimi bile baltaladılar. çıkmasın diye uğraştılar ilçe myo'lar dan vazgeçirdiler sonra yasal mevzuat derken takıldı kaldı ama çıksaydı herkes için iyi olacaktı mesela. çünkü siyaset-politika-sendika üçlemesine takılmış kalınılmış. kimsenin iş çıkmış mı bu öğrenci iyi mi mezun olmuş nasıl mezun olmuş bilen yok? daha yeni yeni öğrencinin kıymeti bilindi bu üniversitede ey çorumlu hemşehrilerim bunu bilin...

Beğenmedim! (3)
Misafir Avatar
Ne mi yaptılar 2020-06-18 00:16:15 @Kemal

Dünyanın İlk 2500 üniversitesi arasına soktular.

Beğenmedim! (22)
Avatar
vay vay vay 2020-06-17 19:37:12

Selim Bey; haktan, adaletten bahsediyorsun. Azıcık utanman var ise çıkıp şıunu açıkla. 40 yıl yüksekokulda müdürlük yapıp okulun %95inin aynı sendikadan olduğu Türkiyede hangi okul var. Ülkü ocakları Hitit Üniversite şubesi gibi değilmiydi yüksekokul. Sizden icazet almadan kimse giremiyordu. Yıllarca diğer birimlerde de aynısı olmadı mı? Sonra çıkıp adalet filan derken hakkaten yüzünüzün kızarması lazım. Ama vazgeçtim. Kızarmasın, kızarmaz da zaten. Sizden olsun çamurdan olsun. Dursun Ali Köse ile birlikte Üniversiteyi size versinler. O zaman rahata erersin. Elde tesbih demişsin biri için. ne o senin anladığın dilden olanı görünce şirazen mi aşştı? İlimiz adına sen bir faciasın...

Avatar
Kenan 2020-06-17 15:52:05

Sn Selim Aydın milli eğitimdeki atamer bitti sıra üniversiteye mi geldi. Sana ne sana mı soracaklardı atama yaparken. Iş olsun diye konuşmuşsun. Dostlar alışverişte görsün. Selim efen bu işler sizi aşar işinize bakın. Herkes kendi işini yapsın

Avatar
Selim 2020-06-17 15:37:22

Sana soralım bundan sonra atamaları!!!

Misafir Avatar
Veli Demir Pıton 2020-06-18 15:59:03 @Selim

ya kendi üyeleri bile bıkmış bu adamdan neyi çalıştıracak birader? :D kendi adamları zaten sıkıntı duyuyor bu insandan hatta sendikayı terk ediyor bu herif yüzünden şimdi diyon ki çalıştır. Elazığlı değil mi ayrıca bu selim ne iş ivar çorum'da sendikacılık yapıyor... Eyyy Çorum Biraz Mikro Milliyetçi olun yav... Milli Eğitimde görevliyim bende aman amannn...

Beğenmedim! (3)
Misafir Avatar
Veli Demir Pıton 2020-06-18 12:53:23 @Selim

Selim çalıştır yorumları,habere sahip çık.

Beğenmedim! (17)
Avatar
HalkNeDiyor? 2020-06-17 15:55:21

Kim neden rahatsız anlamak zor? İşini hakkıyla yapan birini bu kadar çekemeyen insanın olması düşündürücü, demekki Zekeriya Bey işini sonuna kadar hakkıyla yapıyor. Diğerlerine sadece konuşmak düşer. Boş konuşun sadece. Başka bir şey yok. Çorum çekemez zaten iş yapanı, işini hakkıyla yapanı. Girin de adamın icraatlerine bakın özgeçmişinde neler yapmış, adını yazsanız bir ton kitap çıkıyor. Vatana millete faydası dokunan bir kişidir. Meyve veren ağacı sadece taşlıyorlar.