Nadık kentsel dönüşüm istiyor

Çorum Belediye Meclisi'nin temmuz ayı toplantısı yapıldı. Meclis salonunda Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül başkanlığında yapılan meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandılar.

04 Temmuz 2017 Salı 16:02
Nadık kentsel dönüşüm istiyor

Çorum Belediye Meclisi'nin temmuz ayı toplantısı yapıldı. Meclis salonunda Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül başkanlığında yapılan meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandılar.


Meclis toplantısında gündem dışı bir konuşma yapan CHP Grup Başkanı Necdet Biçer, Ramazan Bayramı'nı kutladı.


Nadık bölgesi sakinlerinin belediyeye dilekçe ile başvurarak bölgenin kentsel dönüşüm alını olmasını istediklerini belirten Necdet Biçer, vatandaşların bu konuda ki taleplerinin dikkate alınması gerektiğini söyledi.


Biçer, ayrıca Nadık ve Lozan bölgelerinin toplu taşıma da yaşadıkları sorunlarında çözülmesi gerektiğini kaydetti.


Meclis Başkan Vekili Zeki Gül de Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek, toplantının hayırlı olmasını temenni etti. Sonrasında ise gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.


ESKİ TERMİNAL YERİNE YENİ DÜZENLEME


Uzun yıllar Şehirlerarası Otobüs Terminali olarak kullanıldıktan sonra binaların yıkılması ile boşalan arazinin imar planında değişiklik yapıldı.


Çorum Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali yeni yerine taşındıktan sonra boşalan eski arazi yapılan ihale ile satılmıştı. Satış sonrasında bölgenin imar planı düzenlemesi mahkemeye taşınmış ve plan iptal edilmişti. Mahkeme tarafından oluşturulan Bilirkişi heyeti yaptığı incelemenin ardından görüşünü belirtti ve Belediye Meclisi İmar Komisyonu da bu doğrultuda yeni bir imar düzenlemesi yaptı. Belediye Meclisi'nin dün yapılan temmuz ayı toplantısında değişiklik teklifi görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.


Yeni düzenleme ile bölge Ticaret-Konut Alanı olarak planlanırken binalarda yeşil amaçlı kat bahçeleri teraslar ve balkonlar yapılabilecek.

 

 

Son Güncelleme: 04.07.2017 22:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.