Nisa Platformu’ndan tepki

Nisa Kültür Platformu, Türk ekonomisini hedef alan ABD kaynaklı saldırılara karşı yerli ürün tercihini tekrarladı.

05 Eylül 2018 Çarşamba 19:23
Nisa Platformu’ndan tepki

Çorum'da sivil toplum kuruluşlarında görevli hanımlar tarafından oluşturulan Çorum Nisa Kültür Platformu, Türk ekonomisini hedef alan ABD kaynaklı saldırılara karşı Amerikan mallarını protesto etme kararını yaptıkları basın açıklaması ile yineledi. Açıklamayı platform adına Deniz Feneri Derneği Çorum Koordinatörü Yasemin Eyvazlı okudu.

Yerli ürün tercih ederek Amerikan mallarını boykot ettiklerini açıklayan Eyvazlı, konuşmasında şu görüşlere yer verdi;

ABD MALLARINA BOYKOT

Türk ekonomisini hedef alan ABD kaynaklı saldırılara karşı ülkemizin ve milletimizin yanındayız. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde verilen milli mücadeleyi destekiyor ve tüm Çorum halkını Amerikan mallarını boykot etmeye davet ediyoruz.

ABD’yi ve onu parmağında kukla gibi oynatan İsrail ürünlerini protesto etmek, onların elindeki en büyük silahları olan para kaynaklarını kesmek sadece bizim devletimizin değil bütün insanlığa yapılan bir hizmettir. Çünkü Amerika ve İsrail’in bu paraları nerelerde hangi amaçla kullandıklarını hepimiz gayet iyi biliyoruz. Bu devletler akıttıkları kanla, sömürdükleri toplumların paraları ile beslenen zalim emperyalist güçlerdir. Bizlerde onların bu vahşetinin finansçısı olmayalım. Bizler elimize silah alıp bu durumu düzeltemeyiz.

21.Yüzyılın en büyük silahının para olması hasabi ile bu konuda elimizden geleni yapabiliriz. Bu devletler paraları olmazsa hiç bir şey yapamazlar. Çünkü onların bir kuru ekmekle karnını doyurup, vatanı, devleti, dini için savaşacak milletleri yok.

Değerli misafirler Peygamber efendimizde Hayber-i Fethinde Yahudiler teslim olmayınca onların hurma ağaçlarını kesip, onları can damarından vurmadı mı? Bunu gören Yahudiler hemen teslim olmadı mı? Peygamberimizin yöntemlerinin doğru olduğunu hepimiz mutlaka onaylıyoruz diye düşünüyorum.

Değerli arkadaşlar ve kıymetli basın mensupları Türkiye ABD içinde , İsrail için de büyük pazardır. Uluslararası antlaşmalara göre bu devletlerin ürünlerini ülkemize sokmamak gibi bir karar alınamıyorsa biz halk olarak bu ürünleri almaya biliriz.

Devletimizin içinde bulunduğu savaşta vatandaş olarak cumhurbaşkanımıza destek olmalıyız. Umarız ki dünyanın hakimi gibi davranan ABD bu hakimiyetini en kısa zamanda kaybetsin. Kaybetsin ki bütün dünya huzur bulsun.

Osmanlı’nın dünya hakimiyetine son bulmasından bu yana insanlık huzur yüzü görmedi İslam alemi kan ağlıyor. Afrika hala sömürge olarak yaşıyor açlıkla iç savaşlarla hastalıklarla koşuyor bunun en büyük mimari ABD ve İsrail’dir.

Hanelerimizin ekonomik faaliyetlerini yürüten hanımlar olarak bundan böyle her alanda yerli ürünlerimizi tercih ederek alışverişlerimizle milli duruşun teşvik edeceğiz.

Türkiye’nin milli birliği ve bütünlüğünü tehdit eden dış mihraklara karşı hepimize önemli sorumluluklar düşüyor . Ülkemiz uluslararası ilişkiler açısından dostluk ve iyiniyetle duruşunu muhafaza ederken Amerika düşmanca yaklaşımlarını sürdürüyor. Ülkemizden kabul edilmeyecek taleplerde bulunan Abd ajanlık faaliyetlerini yürüten sözde rahip den PKK’lı teröristlere kadar çok sayıda kişinin serbest bırakılmasını istiyor. İrana ambargo uygulaması talebinden diğer ekonomik yaptırımlara kadar ülkemize Compass altına almayı amaçlayan bu isteklerin hiçbirini kabul etmemiz mümkün değil. Dolar kuru üzerinden yapılan manipülasyonlar karşısında milli bir duruş sergile ölmektense yangına körük ne gitmeyi tercih eden bazı kesimlerin teslim olma yönündeki açıklamalarını Üzülerek takip ediyoruz. Atalarımızın şanlı mücadelesi sonucunda bağımsızlığını ilan eden türkiye’yi kimseye teslim etmeye niyetimiz yok. Bu ekonomik savaşta ülkemizin yanında olduğumuzu bir kez daha vurgularken herkezi abd mallarını kullanmamaya ve yerli ürünleri tercih etmeye davet ediyoruz.

Biz Nisa Kültür Platformu olarak bu konuda bundan sonrada elimizden geleni yapacağız siz Çorum halkından da Çalışmalarımızda bize destek olmanızı bekliyoruz. Allah zalimleri kahretsin zülüm gören mazlumların da yanında olsun.”

Son Güncelleme: 05.09.2018 20:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ben 2018-09-06 06:41:04

Türk firmalarının adı yazılsın Devletimin yanındayım logosu konulsun en acil şekilde veya yapıştırılsın ismini zikretmediğim iki pis devletin ürünleri KADİR günleri KUR AN AZiMÜŞŞAN KURSLARINA listelerle o iki pis devletin ürünlerinin isimleri listelenip kullanmayın yerine o isimler bizim kutsal mekanlarımıza girmemeli Devletimin yanında olan ürünlerin isimleri girsin benim kutsalıma katil devletlerin isimleri de ürünlerinin ismi de girmesin gerekli tedbirler alınsın il başkanları da milletvekilleri de fikir üretsin Devlete destek olsunlar

Avatar
HAK 2018-09-06 07:07:16

Çorumdaki kuyumcular kendi dolarlarını bozdular mı dolar bozdurulmasında halka kolaylık gösteriliyor mu bu konuda kamuoyunu bilgilendirsinler vitrinlerinde açıklayabilirler esnaf devletinin ne kadar yanında ne şekilde yanında vitrinlerinde gösterebilir bizler de tercihimizi Devletimizin yanında duranlardan yaparız

banner165