O köye inceleme heyeti gidiyor

Heyelan nedeniyle evlerinde korkuyla yaşayan İskilip'in Ahmetçe Köyü sakinlerinin çağrısı yankı buldu

18 Ocak 2018 Perşembe 08:23
O köye inceleme heyeti gidiyor

Heyelan nedeniyle evlerde çatlaklar oluşan ve ahalinin korkuyla yaşadığı İskilip’in Ahmetçe Köyü’ne inceleme ekibi gidiyor.

Ahmetce köyünde 9 evde çatlak bulunuyor ve bu evlerden bir tanesi ağır hasarlı olduğu için oturulamaz raporu verildi. Öte yandan köye 10 yıl içerisinde iki kez cami yapılmış. Yetkililerin köyde yaptıkları incelemede çatlakların usta hatasından kaynaklandığının kendilerine ilettiklerini ifade eden köylüler, evlerde çatlamaların usta hatasından değil, köyde meydana gelen heyelandan oluştuğunu savunuyorlar.

Ahmetçe Köyü ile ilgili haberlerin medyada yer bulmasının ardından Çorum Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile İskilip Kaymakamlığı’nın incelemelerde bulunmak üzere Ahmetçe Köyü’ne heyet göndereceği öğrenildi.    

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.