O sözlere ortak tepki!

AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Kahramanmaraş Milletvekilleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi

20 Aralık 2017 Çarşamba 15:58
O sözlere ortak tepki!

AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Kahramanmaraş Milletvekilleri ile birlikte TBMM’de ortak basın toplantısı düzenledi.

Uslu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Çorum ve Kahramanmaraş olayları üzerinden siyaset yapanlara sert cevap verdiklerini belirterek, “Bir siyasi partinin genel başkan yardımcısının ‘Çorum ve Kahramanmaraş’ı’ terörist arayanlar için adres göstermiş. Siyasette yeni olduğu için, kurultaya yönelik hesapları olabilir. Terörist aranıyorsa Çorum’a ve Kahramanmaraş’a bakılsın sözlerini şiddetle ret ediyoruz.

Çorum olaylarının üzerinden 37 yıl geçti. Alevî-Sünnî çatışması çıkarmak için tezgâhlanan ve 1980'in ocak ayında başlayıp temmuza kadar süren kanlı olaylarda 57 kişi hayatını kaybetti. Yüzlerce kişi de yaralandı.

Alevî-Sünnî çatışması çıkarmak için planlanan Çorum olaylarını soruşturan dönemin Cumhuriyet Başsavcısı Ertem Türker, 'Aynı silahın hem sağcının hem de solcunun eline verildiğini tespit ettik.' demişti.

Aynı silahla sabah Alevi vatandaşımız, akşam Sünni vatandaşımız vurulmuştur. Kahramanmaraş olayları gibi Çorum olayları ’da 12 Eylül’e giden sürecin en önemli halkalarındandır. O gün ülkemizi kan gölüne çevirdiler.

Sivil siyasetle terör arasına kalın bir çizgi koymadıkça gelecek nesillere bizim ulaşabilme şansımız yok. İnsanı sevmek, insani değerlere ve insan hayatına önem vermek yeterlidir. İnsanın geleceği, her türlü ideolojiden, kutsaldan, tabudan çok daha önemli ve öncelikli olması lazım.

Yaraları kaşımak, geçmişle uğraşmak müflis tüccar gibi sadece eski defterleri karıştırmaktan ibaret basit bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum. Siyasetin dostluğa, barışa, hoşgörüye ihtiyaç duyduğu bir esnada böylesine keskin söylemleri doğru bulmuyorum.

Çorum bir huzur kentidir. Çorum’a yaptığımız yatırımlarla rüyaları gerçekleştiriyoruz. Hızlı tren, doğalgazın ilçelerde yaygınlaşması, Hitit Üniversitemizin kurulmuş olması, Su ve baraj yatırımları daha nice sayamadığımız yatırımları ilimize getiriyoruz."

Son Güncelleme: 20.12.2017 17:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.