‘Obeziteye elveda sağlıklı yaşama merhaba’

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, Sağlık-Sen Çorum Şubesi tarafından sağlıklı yaşam projesi başlatıldığını söyledi.

29 Kasım 2016 Salı 08:36
 ‘Obeziteye elveda sağlıklı yaşama merhaba’

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, Sağlık-Sen Çorum Şubesi tarafından sağlıklı yaşam projesi başlatıldığını söyledi.

Saatcı, “Sendikamız tarafından başlatılan ve 6 (altı) aylık bir süreci kapsayacak olan “Obeziteye elveda sağlıklı yaşama merhaba” sağlıklı yaşam proje ortakları Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüdür” dedi.

Projenin amacının BKİ’nin (Beden Kitle İndeksi) ortalamasını yeterli ve dengeli beslenerek ve fiziksel aktivite yaparak düşürülmesi olduğunun altını çizen Saatcı, açıklamasında şunları ifade etti:


“Mayıs ayı sonunda projenin çıktıları yine basın ile paylaşılacaktır. Çalışanlarımızın sosyal, özlük ve ekonomik yönden kazanımlarıyla yakinen ilgilendiğimiz gibi sağlıklı yaşamlarını da çok önemsiyoruz. Başlattığımız projenin sağlıklı yaşam için bir başlangıç oluşturmasını amaçlıyoruz. Projenin koordinasyonunu Serap Bülbül sağlayacaktır. Projede katılımcılara diyetisyen Rabia Demiralay tarafından diyet danışmanlığı, psikolog Zehra Kıtay tarafından psikolojik danışmanlık verilecektir. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü elemanlarından beden eğitimi öğretmeni kader Dokgöz tarafından projedeki katılımcılara spor faaliyetleri yaptırılacaktır. Ayrıca Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait olimpik havuzda yüzme hocaları eşliğinde yüzme dersi verilecektir.


Tüm katılımcıların proje için hazırlanan anketleri doldurması, katılımcıların BKİ ölçümlerinin Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı ”Sağlıklı Yaşam Merkezinde” yaptırması (28-29-30 Kasım ve 1-2 Aralık arasında BKİ ölçümleri yapılabilir.),BKİ’si riskli görülen katılımcıların diyetisyen desteği alması, katılımcıların psikolog eşliğinde proje boyunca seansa katılması, katılımcıların aralık-ocak-şubat-mart nisan-mayıs ayları boyunca her ay bir kez yapılacak olan yürüyüşlere düzenli olarak katılması, Aralık ayı itibariyle tüm katılımcıların adımsayar kullanması ve ölçümlerini verilen formlara doldurması ve formların proje ekibine verilmesi, Proje kapsamında bir kez bisiklet yarışması yapılması, proje kapsamında bir kez tracing yapılması (İskilip gastronomi yolunda olası tarih Nisan ayı), proje kapsamında hava şartlarının uygun olduğu süreçte işe geliş-gidişlerin haftada bir gün bisikletle yapılması, proje süresince yapılacak olan eğitimlere katılması (1 kez eğitim planlanmaktadır), yer ve zamanla ilgili tüm bilgiler whatsapp grubunda duyurulacaktır, projede başarılı olan katımcılara ödül verilmesi planlanmaktadır.” Projemize destek veren Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerine ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Projenin sağlıklı yaşam için bir başlangıç oluşturmasını ve devamının getirilmesini diliyorum.”

Son Güncelleme: 29.11.2016 08:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165