Öğrenciler MYO’yu tanıdı

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencilerini ağırladı.

19 Aralık 2016 Pazartesi 13:35
Öğrenciler MYO’yu tanıdı

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencilerini ağırladı.


Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencileri, Rehberlik ve Psikolojik danışmanları ile Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokuluna gerçekleştirdiği gezide, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ömer Faruk Karakaş ile Medya ve İletişim Programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Şule Eren; öğretmen ve öğrencileri Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve bölümleri hakkında bilgilendirdi. 


Öğrenciler ile kısa bir söyleşi yapan Öğr. Gör. Ömer Faruk Karakaş; "Meslek Yüksekokulları öz itibariyle reel sektöre ara eleman yetiştirmek için vardır. Burada eğitimini tamamlayan öğrenciler ilgili sektörlerinde hemen istihdam edilebilecek şekilde eğitilir. Bununla birlikte öğrenci isterse Dikey Geçiş yaparak buralarda aldığı eğitime Fakülte ve Yüksekokullarda da devam edebilir” dedi.


Öğrenim hayatında mesleki bilgilerin yanında sektörü derinlemesine tanımanın da önemli olduğuna vurgu yapan Ö. Faruk Karakaş, öğrencilere Mesleki Bilgilerin yanında sektörel tecrübe de kazandırmanın da önemli olduğuna değindi. Bilgi ve tecrübenin üstüne, toplumsal yaşamın merkezine gönderilecek öğrencilerin değerler eğitimi noktasında da eksik bırakılmaması gerektiğine vurgulayarak, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak bu alanlarda yaptıkları faaliyetleri aktardı.


Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda bulunan bölümler hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Ömer Faruk Karakaş, “İşletme, Büro Yönetimi, Muhasebe, Pazarlama gibi programların yanında ilgili sektörleri daha fazla odağına alan Turizm ve Otel İşletmeciliği, Bankacılık ve Sigortacılık, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Yerel Yönetimler olmak üzere sekiz aktif program ile eğitime devam ediyoruz. Bunların yanına önümüzdeki yıl öğrenci almak için çalıştığımız Medya ve İletişim ile Sosyal Güvenlik programlarını da ekleyeceğiz. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak istihdam oranı yüksek, ülkemizin ve dünyanın gelişme yönüne göre ihtiyacın artacağı özel alanlarda programlar açmak için çalışmalarımız devam ediyor.” dedi. 


Söyleşi sonrasında öğrencilere Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun fiziki altyapısı tanıtıldı. Dil Laboratuvarı, Bilgisayar Laboratuvarları, Turizm ve Otel İşletmeciliği uygulama sınıfı, Amfiler, Konferans Salonu, Yemekhane ve Misafirhane gezildi. Turizm ve Otel İşletmeciliği uygulama sınıfında Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ahmet Aknar öğrencilere program hakkında bilgi verdi. Aknar’ın yabancı dil olarak İngilizcenin yanında Rusça dil eğitiminin de verildiğini belirtmesi öğrencilerin ilgisini çekti. 


Tanıtım ve bilgilendirme gezisi için başta Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık’a ve Öğr. Gör. Ömer Faruk Karakaş’a teşekkürlerini ileten öğretmenler "bu tanıtım gezisini düzenlerken öğrencilerin önyargılarını kırmayı planlıyorduk. Fakat biz Çorum da görev yaptığımız halde Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulunun bu kadar güzel ve gelişmiş olduğunu bilmiyorduk" dedi.






Son Güncelleme: 19.12.2016 13:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.