Öğrenciler yürüdü, tüm partiler kınadı

AK Parti, CHP ve MHP Çorum il başkanları ortak açıklamayla İdlib'te askerlerimize yapılan saldırıyı kınadı, HİTÜ Sungurlu MYO öğrencileri ise yürüyüş yaparak mehmetçiğe destek verdi,

02 Mart 2020 Pazartesi 19:48
Öğrenciler yürüdü, tüm partiler kınadı

AK Parti, CHP ve MHP Çorum il başkanları yaptıkları ortak basın açıklamasıyla Suriye’nin İdlib kentinde 36 askerin şehit düştüğü hain saldırıyı kınadı.


İl Genel Meclisi Mart ayı toplantıları başladı. Meclis toplantısı öncesi bir araya gelen AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız ve MHP İl Başkanı Agah Karapıçak’ın ortak bir açıklama yaptı.
AK Parti, CHP ve MHP il başkanlarının imzasının olduğu açıklama da şu ifadelere yer verildi;
“27 Şubat 2020 gecesi Suriye İdlib gerginliği azaltma bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetlerine ait konvoya yapılan hain saldırıda 34 kahraman evladımız şehit edilmiş, 32 evladımız yaralanmıştır. Acımız büyüktür. Milletimizin başı sağ olsun. Bu alçak ve menfur saldırıyı Çorum İl Başkanları olarak şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Askerlerimize yapılan saldırılara mukabele hakkımız mahfuz kalmak kaydıyla, bölgede yaşanan insani dramlara mâni olmak için uluslararası hukukun desteklediği biçimde çözümün siyasi yöntemlerle olması gerektiğini ifade ediyoruz. Kahraman Türk ordusu kendisine verilen görevleri her zaman olduğu gibi, bundan sonra da üstün başarıyla gerçekleştireceğine olan inancımız tamdır. İl Başkanları olarak, bize emanet edilen demokratik temsil sorumluluğunu, parti politikalarına ilişkin farklılıklar saklı kalmak kaydıyla, yüksek idealler istikametindeki ortak bir anlayışla yerine getireceğimizi aziz milletimize ve dünya kamuoyuna bir kez daha bildiririz”


ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YÜRÜDÜ
Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri İdlip’de şehit düşen 36 askerimiz için yürüyüş düzenledi.
Sungurlu MYO Kampüsü'nden başlayan yürüyüş öğrenciler “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları atarak Sungurlu şehitliğine kadar yürüdü. Şehitlikte saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okumasıyla etkinlikte öğrenciler adına bir konuşma yapan Buse Algül, “27 Şubat 2020 tarihinde İdlib’de birlik ve beraberliğimizi hedef alan, terör örgütlerine karşı yürütülen mücadelede, 34 kahraman Mehmetçiğimizi hain bir eylem sonucu şehit vermiş bulunuyoruz. Acımız çok büyük, hüznümüz dağlar kadar ama boynumuzu bükmüyoruz. Kor ateş de olsa, hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşımızı içimize akıtacağız, hainleri sevindirmeyeceğiz. Kin yuttuk kan kusturacağız. Net biçimde ifade ediyoruz; kazanamayacaklar. Kendi karanlıklarında eriyip gideceklerdir. Kendi kanlarında boğulacaklardır. Hiçbir zaman ümitsiz olmadık, olmayacağız. Şiddet sarmalına teslim olmadık, hiçbir zaman da teslim olmayacağız. Bizlere bu acıyı yaşatanlar, bilsinler ki bunun bedelini çok ağır biçimde ödeyeceklerdir.
Aziz şehitlerimiz! Kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü uğruna ölümü göze alarak yaptığınız ulu görev sonucunda, şanlı bir tarih yazarak, şehadet mertebesine ulaştınız. Tehditler karşısında bu büyük millet, şehit olmayı her zaman bir onur ve gurur kaynağı olarak görmüştür. Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına yönelik her türlü tehdide karşı, sarsılmaz inancımıza, ebedi kaynak teşkil edecek ve bu ateş yüreklerimizde daima yanacaktır" ifadeleri kullanıldı.
Konuşmanın ardından asker andı ve şehit askerlerin isim ve memleketleri okunarak öğrenciler hep bir ağızdan 'burada' diye bağırdı. Daha sonra tüm şehitler için edilen duanın ardından program sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.