Öğrencilere DGS anlatıldı

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri için "DGS Bilgilendirme" toplantısı düzenlendi.

08 Aralık 2016 Perşembe 14:16
Öğrencilere DGS anlatıldı

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri için  "DGS Bilgilendirme" toplantısı düzenlendi.

Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda Ankara PEGEM Akademi Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Uzmanı Kerem Göker tarafından DGS ile ilgili sunum yapıldı. Toplantıya Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ömer Faruk Karakaş, PEGEM Akademi Çorum Şube Müdürü Necip Kadir Yücel, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanları ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Bankacılık ve Sigortacılık, İşletme Yönetimi, Pazarlama, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Turizm ve Otel İşletmeciliği programlarından çok sayıda öğrenci katıldı.


Sunumunu yapan Ankara PEGEM Akademi DGS Uzmanı Kerem Göker "DGS 60 sözel ve 60 sayısal olmak üzere 120 sorudan oluşan ve genel hatlarıyla bir bilgi sınavı olmaktan ziyade kişilerin hızlı okuyup okuduğunu anlamasını ve sayılarla daha hızlı işlem yapabilme kabiliyetlerini ölçen bir sınavdır. Sınav puanlamasında kişilerin netleri haricinde Öğrenim Başarı Puanı da son derece önemlidir. Bu sınav hakkındaki yanlış bilgilerin sayısı bir hayli fazladır. Doğru bilgiler ve planlı çalışma DGS’de başarılı olmanın temel anahtarlarıdır. Değerlendirmeye giren her iki kişiden birisi için kontenjan açılmış olduğu da dikkate alınırsa, şimdiden doğru bir hedef için çalışan ön lisans öğrencilerinin lisans tamamlama şansları oldukça yüksektir." dedi.


Program hakkında konuşan Sosyal Bilimler MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ömer Faruk Karakaş, “Meslek Yüksekokullarının asli işlevi ara eleman yetiştirmektir. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak sektörel tecrübeleri ve akademik donanımlarını harmanlayan öğretim elemanlarımız ile bu işlevi en üst düzeyde gerçekleştiriyor; ilgili sektörlerdeki yetişmiş ara eleman istihdamı probleminin çözümüne katkı sağlıyoruz. Bununla birlikte her sene kayda değer sayıda öğrencimizi de DGS ile Lisans tamamlamak üzere Fakülte ve Yüksekokullara gönderiyoruz. Bu sayının daha da artması için öncelikle öğrencilerin DGS konusunda bilgilendirilmesi varsa soru ve sorunlarının ortadan kaldırılması önem arz ediyor. Bu anlamda bu programın gerçekleşmesine katkıda bulunan PEGEM Akademi Çorum Şube Müdürü Necip Kadir Yücel’e ve Ankara PEGEM Akademi DGS Uzmanı Kerem Göker'e sunumu ve DGS hakkında verdiği değerli bilgiler ile öğrencilerin kafalarındaki soruların giderilmesine yardımcı olduğu için teşekkürler ediyorum.” dedi.


Ankara PEGEM Akademi DGS Uzmanı Kerem Göker de bu programın gerçekleşmesindeki katkısından dolayı Sosyal Bilimler MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık’a ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeline teşekkürlerini iletti.

Son Güncelleme: 08.12.2016 14:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.