Öğrencilerin botları İskilip HEM’den

Seydikemer Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilçede maddi durumu...

23 Aralık 2014 Salı 16:37
 Öğrencilerin botları İskilip HEM’den


Seydikemer Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilçede maddi durumu zayıf öğrencilere ayakkabı hediye edildi. 

Şehit Gürcan Akan ilkokulundan başlatılan ayakkabı dağıtımına Kaymakam Muammer Köken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferah San ile okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Öğrencilerin eskiyen ayakkabılarını bizzat elleriyle değiştiren Kaymakam Muammer Köken, piyasa değeri 40 ila 60 TL arasında değişen ayakkabıların Çorum İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi’nde üretildiğine dikkat çekerek “Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma olarak bir toplantı yaptık. Toplantıda şunu gördük. 4 bine yakın öğrencimiz taşımalı eğitim kapsamında ve Muğla genelinde kırsal öğrenci bazında belli bir yoğunluğumuz var diyerek

Biz düşündük ki öğrencilerimize parasal yardımların aileler tarafından öğrencilere aktarılmadığı kanaati oluştu. Çorum’da Halk Eğitim Merkezinde bir ayakkabı fabrikası var. Burada kamu kurumlarına yönelik doğrudan üretim yapılıyor hem de hakiki deriden üretim yapılıyor. Biz hem buradaki Halk Eğitime de örnek olması açısından hem de imkanları zayıf ancak öğretmenleri tarafından takdir toplamış öğrencilere teşvik olsun diye böyle bir proje hazırladık. Proje kapsamında 1058 öğrencimize ulaşacağız. Emeği geçen öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, ailelere de hürmetlerimi sunuyorum” dedi.

YAYLADAKİ ÖĞRENCİLERE BOT VERİLDİ

Yayla ve Sahil bölgeleri hesaba katılarak farklı modellerde öğrencilere ayakkabı dağıttıklarını kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferah San, “Sayın Kaymakamımızın öncülüğünde maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimizi yapılana taramalar neticesinde belirlendi. Bu öğrencilerimize daha önceden kırtasiye ve çanta yardımı yapıldı. Bu gün de yine 1058 öğrencimize ayakkabı yardımı yapılıyor” diyerek Sosyal yardımlaşma Vakfına ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti.





İHA

Son Güncelleme: 23.12.2014 16:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.