‘Öğretmenden hain çıkmaz’

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Aras, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle basın açıklaması yaptı.

23 Kasım 2016 Çarşamba 17:11
 ‘Öğretmenden hain çıkmaz’


Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Aras,  24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle basın açıklaması yaptı. 
Öğretmenliğin kutsal bir meslek ve kutlu bir mektep olduğunu ifade eden Aras, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Öğretmen ise bu meslekle yoğrulmuş, bu mektepte olgunlaşmış fedakâr, vefakâr, cefakâr insanlarımızın ortak unvanıdır. 24 Kasım’da, Öğretmenler Günü’nü idrak ederek saygıdeğer öğretmenlerimize gönül borcumuzu bir nebze de olsa yerine getirmiş olacağız.
Öğretmen; kör karanlıkların ışığıdır. Kurumuş vicdanların ilacıdır. Cehaletin, önyargıların amansız düşmanıdır. Öğretmenlerimiz, öğretim sürecinin öznesi, eğitim hayatının irfan hazinesidir. Onlarsız gelecek olmaz. Öğretmenlerimiz büyük ve yüksek bir ahlakın sınıflara sığmayan simgeleridir. Öğreten olmak; öğrenenle bilgi, görgü ve tecrübeyi buluşturmak tarihi ve kadim bir görevdir. Bu nedenle yılın bir gününe, yani Kasım ayının 24’üne, öğretmenlerimizi sıkıştırmak, yalnızca bugün anmak doğru olmadığı gibi insaflı da değildir. Öğretmen her an hatırlanması, her zaman saygı duyulması gereken bir emanet ve haysiyetin adıdır. Bunun sorumluluğu da hepimizin sırtındadır.

Bildiğini öğretmek, öğretirken sevgi ve şefkati rehber etmek meziyetlerin en güzeli, en görkemlisidir. Öğretmenlerimizin hepimizin üzerinde hakkı vardır. Bize düşen öğretmenlerimize kulak vermek, sorunlarına eğilmek, onları içine düştükleri sosyal, ekonomik ve mesleki darboğazlardan çekip çıkarmaktır. Bugünkü ülke tablosu içinde, öğretmenlerimizin mutlu ve memnun olduğunu hiç kimse iddia edemeyecektir. Eğitim politikalarındaki açmaz ve arızalar doğrudan doğruya öğretmenlerimize yansımakta, bunun yankıları her alanda hissedilmektedir. Özellikle 15 Temmuz FETÖ darbe kalkışmasıyla birlikte milli eğitimin kimlerin eline düştüğü, nasıl bir esarete mahkum olduğu iyice gün yüzüne çıkmıştır. Şimdiye kadar 30 bini aşkın öğretmen memuriyetten çıkarılmıştır.
Sayıları 17 bine ulaşan öğretmen açığa alınmış, bunlardan 7 bine yakını görevlerine tekrar dönmüştür. İhraç edilip mesleğe dönen öğretmen sayısı ise oldukça sınırlı kalmıştır.

HAİNDEN ÖĞRETMEN OLMAYACAK, ÖĞRETMENDEN DE HAİN ÇIKMAYACAKTIR:

Hainden öğretmen olmayacak, gerçek öğretmenden de hain çıkmayacaktır. Elbette FETÖ’yle mücadelede suçu sabit görülenlerin, bu ihanet şebekesine yardım ve yataklık yapıp hukuk ve milli vicdanın onaylamadığı paralel bir hiyerarşik ağa dahil olanların gözünün yaşına bakılmamalıdır. Geleceğimizin güvencesi olan evlatlarımızı zehirleyenler, öğretmenlik mesleğini iğfal ederek bir terör örgütünün lehine faaliyet gösterenler yaptıklarının bedelini en ağır şekilde ödemelidir. Bu ister FETÖ olsun, ister PKK olsun; hiç fark etmeyecektir.

TERÖRİSTİN MAĞDURİYET FERYADI, ŞEYTANIN TEVBESİNDEN FARKLI DEĞİLDİR:

FETÖ ve PKK’nın nam ve hesabına sınıflara, okullara üşüşen öğretmen kılıklı teröristlerin milli eğitimden ayıklanması milli namusun bir gereğidir ve bunların mağduriyet feryadı şeytanın tövbesinden farklı değildir. Öğretmene teslim edilen çocuklarımızdır. Aynı zamanda öğretmen geleceğin kilidini açan anahtar, geleceği planlayan mimardır.
Bir terör örgütünün hesabına aktif çalışarak küçücük yavrularımızın akıl ve kalplerini işgale kalkışan kim olursa olsun, affı imkânsız bir suça iştirak etmiş sayılacaktır.
FETÖ ve PKK’lı oldukları gerekçesiyle ihraç edilen veya açığa alınan öğretmenler emanete ihanet etmişlerdir. Bunun başka türlü bir açıklaması olamayacaktır. Tasvip etmesek de, yasal sendikalardan birisini tercih etmenin bir memuru suçlu yapmayacağı da açıktır.

BYLOCK KULLANANLARA GEREĞİ YAPILMALI:

Bir öğretmen Bylock kullanıyorsa gereği mutlaka yapılmalıdır, buna diyeceğimiz bir şey olamaz. Bir öğretmen FETÖ’nün emel ve eylemlerine ortak olmuş ve somut delillerle örgüt üyeliği tescil edilmişse, cezasını çekmelidir, buna da itirazımız yoktur. Cüzdanında bir dolar taşıyan, himmet ve hizmet adı altında FETÖ’nün hedefleri uğruna çalışan öğretmen veya herhangi bir memura en ufak acıma ve müsamaha gösterilmemelidir. Çünkü 15 Temmuz’da milletimize, vatanımıza, kahraman Özel Hareket Polislerimize, 241 vatan evladına FETÖ’cü alçaklar hiç acımadılar. Emin olunuz, bunlara acırsak tekrar acınacak hallere düşmekten kurtulamayız. Katilin, caninin, teröristin, Türkiye düşmanı hainlerin yeri insan vicdanı, merhamet duyguları değil, ya urgan ya da müebbet zindandır.

Bunun başka yol ve seçeneği yoktur, var diyenler de pusuya yatmış, her an ihanete kalkışacak kripto işbirlikçilerdir. Asılsız ihbar ve şikâyetlerle, aslı astarı olmayan isnatlarla, FETÖ’yle herhangi bir organik bağı olmayan öğretmen veya memurları mesleklerinden atmak hukuk devletinin ilke ve kurallarıyla ters düşecektir.

Son Güncelleme: 23.11.2016 17:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.