'Öğretmenler en fedakar insanlardır'

Hitit Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan,24 Kasım Öğretmenler Günü Münasebetiyle bir açıklama yaptı.

23 Kasım 2016 Çarşamba 11:26
'Öğretmenler en fedakar insanlardır'

Hitit Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan,24 Kasım Öğretmenler Günü Münasebetiyle bir açıklama yaptı.

Alkan, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;"Eğitim ve öğretim çağın gereklerine uygun olarak sürekli gelişen, birikim ve tecrübeler ışığında yenilenen, insanı değerli kılan, toplumu yücelten ve insanlığa yön veren önemli bir süreçtir. Eğitim sürecinde, dünyanın her yerinde öğrenme ve öğretme ihtiyacının karşılanmasında en temel unsur öğretmenlerdir.


Bu bilinçten hareketle, Millet Mekteplerinin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmeni olduğu 24 Kasım, ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kabul edilmiş ve 1981 yılından itibaren “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmıştır.

Ülkemizde geleceğimizin teminatı gençlerimiz tarafından demokrasinin yaşam biçimi olarak benimsenmesi, millî ve manevi değerlerimize bağlılığın arttırılması eğitimle gerçekleşecek ve ülkemizin en gelişmiş ülkeler düzeyine ulaşmasında en büyük pay hiç kuşkusuz öğretmenlerimize ait olacaktır. Memleketini, milletini ve milli iradesini sahiplenecek evlâtlarımızı yetiştirecek, onlara bu değerleri aşılayacak ve yol gösterecek öğretmenlerimizle güçlü yarınlara ulaşabilecek, yarınlarımıza yön verebileceğiz.

Dünyanın en fedakâr ve değerli insanları, yarınlarımızın mimarı çocuklarımızı yetiştiren tüm özverili öğretmenlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyor, 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum."

Son Güncelleme: 23.11.2016 11:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.