Öğretmenlerimiz baş tacımızdır

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Çorum Sağlık-Sen Şube Başkanı Ahmet Saatcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle açıklama yaptı.

23 Kasım 2016 Çarşamba 13:28
Öğretmenlerimiz  baş tacımızdır

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Çorum Sağlık-Sen Şube Başkanı Ahmet Saatcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle açıklama yaptı. Saatcı, açıklamasında şunları dile getirdi

“Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabilir. Eğitim sorunlarını çözen uluslar; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanında da kalkınmış ve ilerlemiştir. Eğitime gereken önem ve ilgiyi göstermeyen uluslar, başka ulusların kölesi olmaya mahkûmdurlar. Kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir. Yarınlarımızın güvencesi çocuklarımızı yetiştirerek hayata hazırlayan öğretmenlerimiz, hepimizin baş tacıdır. En ulvi ve özverili mesleği yapan öğretmenlerimiz, sahip olduğumuz genç ve dinamik nüfusu işleyerek ülke hizmetine sunmaktadır. Bu bakımdan insanları eğiten, yoğuran, onlara istikamet veren öğretmenlerimiz, milletimizin aydınlık geleceği bakımından hayati bir görevi yerine getirmektedir. Bu mukaddes vazifeyi sürdüren bugünlerin ve yarınların mimarı öğretmenlere, büyük sorumluluklar düşmektedir. Eğitime yapılan her türlü yatırımın, aynı zamanda Türkiye’nin geleceğine yapıldığına olan inançla, Memur-Sen olarak bu konuda yaşanan kısır tartışmaları gereksiz buluyor, ülkemizin kalkınmasında ihtiyaç duyulan nitelikli insanları yetiştirecek öğretmenlerimizin sosyal ve ekonomik yaşam standartlarının iyileştirilmesi hususunda sendikal mücadelemizi dün olduğu gibi bugün ve yarında kararlılık içinde sürdürmeye devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.

Öğretmenlerimize öğretmenler günü dolayısıyla mutlaka bir maaş ikramiye verilmeli, eşit işe eşit ücret kapsamında değerlendirme dışı bırakılan öğretmenlerimize bu kaybı telafi edecek artış ivedilikle sağlanmalıdır. Yoksa öğretmenlerimiz ülkemizde öğretmeni önemseyişin sadece lafta oluşu dolayısıyla eşinden, çocuklarından, saygınlığından ve yaşam düzeyinden de fedakârlıkta bulunmak zorunda kalmaktadırlar. Ülkemizi yöneten idarecileri yetiştiren öğretmenler, öğretmenler gününde bir iki güzel cümle ve bir kuru teşekkürle yâd edilmekte; yöneticilerimiz, öğretmenlerin sorunlarını çözecek, özellikle ekonomik anlamda öğretmenin tüm hassasiyetini eğitim hizmetine odaklamasını sağlayacak bir rahatlamaya vesile olacak adımları atmaktan imtina etmektedirler. Oysa öğretmeni yaşamın sıkıntılarından kurtarmak toplumun geleceğini garanti altına almak demektir. Memur-Sen Çorum temsilciliği olarak tüm eğitim çalışanlarının Öğretmenler Günü’nü kutluyor, aramızdan ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, sorunların en aza indirildiği bir çalışma hayatı beklentisiyle tüm öğretmenlerimize başarılar diliyorum.” 

Son Güncelleme: 23.11.2016 13:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.