Oğuzlar’da bayram havası

Oğuzlar 14'üncü Geleneksel Altın Koz Kültür ve Sanat Etkinlikleri Doğa ve Su Sporları Festivali'nin açılışı, renkli bir törenle gerçekleştirildi.

27 Eylül 2013 Cuma 19:24
 Oğuzlar’da bayram havası

Oğuzlar 14'üncü Geleneksel Altın Koz Kültür ve Sanat Etkinlikleri Doğa ve Su Sporları Festivali'nin açılışı, renkli bir törenle gerçekleştirildi.

AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Vali Yardımcısı Fikret Zaman, Oğuzlar Kaymakamı Hakan Engin, Oğuzlar Belediye Başkanı Ali Uyanık, Çorum eski Milletvekili Adnan Türkoğlu,  AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, çevre ilçelerin belediye başkanları,  siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış töreni,  Atatürk Anıtı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Açılış törenine katılan protokol üyeleri, festival meşalesini birlikte tutuşturduktan sonra, Cumhuriyet Meydanı'na kadar mehter takımı eşliğinde festival yürüyüşü yapıldı.

Çorum Belediyesi Mehteran Bölüğü'nün renk kattığı açılış töreninde, protokol üyeleri ve vatandaşların katıldığı yürüyüş sonunda, tören alanında açılış konuşmaları gerçekleştirildi. 

Açılış konuşmasını yapan Oğuzlar Belediye Başkanı Ali Uyanık, Obruk Barajı ve ona bağlı olarak gelişecek su kültüründen bahsederek, bu yönde atılan adımlar ve yapılacak projelere ilişkin bilgiler verdi. Uyanık, markalaşma yolunda çok yol kat edildiğini belirterek, şöyle dedi; “Marka olma yolunda çok yol kat etmemiz gerekiyor. Ama bu yolu bir bir aşacağız. Ortaya koyduğumuz vizyon projeler ile 9 yılda 90 projeye imza atarak hayata geçirdik.  Önümüzdeki 10 yıl içerisinde 400 milyonluk ekonomik girdi sağlamayı planlıyoruz. Sulama projesinden obruk projesine kadar pek çok projesi. İlçemiz elektrik ve telefon direklerinin tellerinden örümcek ağı gibiydi Milletvekilimiz Cahit Bağcı’nın da katkılarıyla tek seferde kazı çalışması yaparak bütün kabloları yerin altına alarak görüntü kirliliğinden kurtularak  ilçemiz daha estetik bir hale kavuştu. Refah ve barış içerisinde ilçemiz her geçen gün kalkınarak daha iyi noktalara taşımanın gururu içerisindeyiz.”

Vali Yardımcısı Fikret Zaman, ilçenin kalkınması için atılan adımların, bölge halkının kültürel ve ekonomik hayatına önemli katkıları olduğunu söyledi. Festivale katılan konuklara teşekkür eden Zaman, festivalin 14. Yılına ulaşmasının önemli bir hizmet olduğunu kaydetti.

Açılış konuşmalarından sonra sıra yarışmaların ödül töreni gerçekleştirildi.

Ceviz yarışmasında birinci Sadık Acar, ikinci Hanife Afşar, üçüncü ise Kemal Kolbaşı olurken, ödüllerini  Vali Yardımcısı Fikret Zaman’dan aldılar.

Cevizli tatlı yarışmasında birinci Hatice Durmuş, ikinci Yeliz Afşar, üçüncü Ayten Şenol olurken, ödüllerini AK Parti Milletvekili Cahit Bağcı’dan aldılar.

Cevizli börek yarışmasında derece giren, Hamide Semerci Elif Cömlek ve Ayten Şenol ise  ödüllerini Oğuzlar Kaymakamı Hakan Engin’den  aldı.

Kompozisyon, şiir ve fotoğraf dallarında dereceyle girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Cevizden yapılan yiyecek ve tatlıların bulunduğu reyona davet edilen konuklar, birbirinden lezzetli ürünleri tattı.

Oğuzlar Belediyesi'nin Altınkoz Ceviz, Doğa ve Su Sporları Festivali etkinlikleri kapsamında açılan ceviz ürünleri standı yoğun ilgi gördü.

Festival çeşitli etkinliklerle devam ediyor.





Son Güncelleme: 28.09.2013 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.