OKA, Vali Kılıç başkanlığında Amasya’da toplandı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) Kasım Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında Amasya’da gerçekleştirildi.

26 Kasım 2016 Cumartesi 15:48
OKA, Vali Kılıç başkanlığında Amasya’da toplandı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA)
Kasım Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında Amasya’da gerçekleştirildi.

Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinden oluşan bölgede başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve diğer ilgili aktörlerin birbirleriyle işbirliğini geliştirerek bölgenin gelişmesini sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüten Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA) 2016 yılı Kasım ayı Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirmek ve Yönetim Kurulun gündemindeki konuları görüşmek üzere toplandı.

Bölgenin sosyo-ekonomik ve kültürel gelişmesine katkıda bulunmak, değişen ulusal ve uluslararası rekabet koşullarına bölgenin daha iyi uyum sağlama yeteneğinin geliştirilmesine katkı sağlamak için Kalkınma Ajansı ve ilgili kurumlar tarafından çeşitli faaliyetler ve projeler yürütülüyor. Kalkınma Ajansı tarafından doğrudan yürütülen projelerle veya Ajansın mali destekleriyle uygulanan vasıtası ile KOBİ’lere destekler veriliyor. Aynı şekilde, Belediyelerin ve il özel idarelerinin diğer kamu kurum ve kuruluşlarının çeşitli projelerine Ajans tarafından mali ve teknik destekler sunuluyor.

Toplantıda Ajansın bölge ve Yönetim Kurulunun gündeminde bulunan çeşitli konulara ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Bu kapsamda, uygulanmakta olan mali destek programları ile doğrudan faaliyet desteği, teknik destek programı ve devam eden güdümlü projelerin uygulama süreçleri gözden geçirildi. Ayrıca, dört ilde bulunan Yatırım Destek Ofisleri teşvik ve destek uygulamaları ile yatırım/tanıtım ve teşvikler konusunda yürüttükleri çalışmalar da gözden geçirildi.


Son Güncelleme: 26.11.2016 15:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.