OKA’nın 2014 bütçesini görüştüler

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Eylül ayı olan toplantısı, Amasya Elma Otel’de gerçekleştirildi.

26 Eylül 2013 Perşembe 19:41
 OKA’nın 2014 bütçesini görüştüler

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Eylül ayı olan toplantısı, Amasya Elma Otel’de gerçekleştirildi. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un Başkanlığı’nda toplantıya; Çorum Valisi Sabri Başköy, Amasya Valisi İ.Halil Çomaktekin,  Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.

OKA Yönetim Kurulu Başkanı Samsun Valisi Sayın Hüseyin Aksoy, OKA Yönetim Kurulu toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, bölge illerinin gelişmesi için çalışma yaptıklarını belirterek, “ “Bölgemizde başta kamu kurumlarımız, yerel yönetimlerimiz, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşları, özel sektörün ve diğer sosyal aktörlerin birbirleriyle ve hem ulusal hem de uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliğini geliştirilerek bölgemizin gelişmesini sağlamak ve sürdürmek amacıyla çalışmalar yürütmekte olan Kalkınma Ajansının "2013 yılı Eylül ayı Yönetim Kurulu" toplantısını gerçekleştirmek ve kurulun gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanmış bulunuyoruz.

Bölgemizin ekonomik ve sosyal olarak kalkınması, ulusal ve uluslararası rekabet koşullarına uyum sağlama yeteneğini geliştirilmesi için Kalkınma Ajansımız ve ilgili kurumlarımız tarafından faaliyetler yürütülmektedir. Bu güne kadar da Ajansımız aracılığıyla veya onun mali destekleriyle bölgemizdeki özel sektörün KOBİ projeleri ile desteklenmesi, turizm ve çevre alt yapısının geliştirilmesi için Belediyelerin ve il özel idareleri ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının çeşitli altyapı projeleri, kümelenme, lojistik, insan kaynaklarının geliştirilmesi ve dezavantajlılara yönelik altyapı geliştirme projeleri gibi konulardaki faaliyet ve projelerin uygulaması devam etmektedir.

Bu toplantımızda her ay olduğu üzere Ajansın bölgemizin ve Yönetim Kurulumuzun gündeminde bulunan konulara ilişkin değerlendirmeler yapılacaktır. Bu kapsamda, uygulanmakta olan doğrudan faaliyet desteği, teknik destek programı, güdümlü projelerimiz ile diğer mali destek programlarının uygulama süreçleri gözden geçirilecek ve tabii ki varsa aksaklıklara ilişkin alınması gereken tedbirler görüşülecektir. Ayrıca, bu toplantımızda Ajansımızın 2014 yılı çalışma programı ve bütçesi ile önümüzdeki yıllarda Ajans tarafından uygulanacak mali destek programları hakkında istişarelerde bulunacağız.” dedi.

OKA Yönetim Kurulu toplantısı, diğer gündem maddelerinin görüşülmesi ve karşılıklı yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.

Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Encümen Toplantısı Yapıldı

Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Eylül Ayı Encümen toplantısı da Amasya Elma Otel’de yapıldı. YHKB Toplantısına; Birlik Başkanı Vali İ. Halil Çomaktekin, Çorum Valisi Sabri Başköy, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ve diğer meclis ve encümen üyeleri katıldı. 

Toplantıda; 2013 yılına ait Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği çalışmaları olan 

- 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu gereği yapılan çalışmalar,

-Yeşilırmak Havzası Turizm Destinasyonu tanıtım çalışmaları çerçevesinde 2013 yılında Birliğin organizasyonunda bölgenin tanıtımı için uluslararası fuarlara katılım sonucunda bölgeye gelen yabancı turist sayısı ve özelliklerinin değerlendirilmesi,

-“Yeşilırmak Havzasında Kırsal Nüfusun Odundışı Orman Ürünleri Farkındalığı (KORUP)” projesi kapsamında basımı YHKB ve OKA bütçelerinden gerçekleştirilen 2000 adet “Yeşilırmak Havzasında Odundışı Orman Ürünleri Envanteri Kitabı”nın dağıtımı,

-Yeşilırmak Havzası Turizm Destinasyonu tanıtımı doğrultusunda “Yeşilırmak Havzası Turizm   Destinasyonu Tanıtım Materyalleri” işi kapsamında tanıtım filmlerinin çekimi ile ilgili yapılan çalışmalar,

-YHKB İnsan Kaynakları ve kapasite oluşturma çalışmaları kapsamında 17-19 Haziran 2013 tarihleri arasında Hatay İli İl Yenilik Platformu Projesi Hedef 3: AR-GE ve İnovasyon  Kapasitesinin Artırılması için projede yer alan ilin tüm paydaş ve temsilcilerinden oluşan 150 kişiye «Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi» ve Amasya Halk Sağlığı Müdürlüğü talepleri doğrultusunda 11-13 Eylül 2013 tarihlerinde Proje ve AR-GE birimi de dahil olmak üzere kurum çalışanlarına «Proje Hazırlama ve Yazımı» konulu eğitimlerin verilmesi,

-Kurum ve kuruluşlara hibe programları çerçevesinde hazırladıkları projelere teknik destek verilmesi ve personel işleri,

-Birlik Çalışma Programı, 2014 yılı Birlik Bütçesi ve 2014 yılı Birlik Üye Katılım Payları gibi konularda Meclis Üyeleri bilgilendirildi.  

YHKB Encümen toplantısı, diğer gündem maddelerinin görüşülmesi ve karşılıklı yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.




Son Güncelleme: 26.09.2013 19:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165