‘Okul bahçeleri otopark olmalı’

ÇESOB Başkan Vekili ve Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Recep Gür, Okul Aile Birliklerine...

14 Temmuz 2015 Salı 13:50
 ‘Okul bahçeleri otopark olmalı’


ÇESOB Başkan Vekili ve Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Recep Gür, Okul Aile Birliklerine seslenerek, “Eğer okullara gelir elde etmek istiyorsanız, esnafa zarar verici uygulamalar yerine okul bahçelerini otoparka çevirin, hem yüksek gelirler elde edersiniz hem de kayıt dışı işlerden uzak durursunuz” çağrısında bulundu.


Kız Meslek Lisesi bahçesine ‘Yöresel Ürünler Fuarı’ adı altında kurulan ve kayıt dışı çalıştığı gözlenen ayrıca hijyenik koşulların hiçe sayıldığı gıda stantlarına Çorum esnafına zarar verdiği gerekçesiyle adeta savaş açan Recep Gür, “Gelişigüzel açılan gıda stantları ile hem Çorum halkının sağlığıyla oynanıyor, hem de bayram öncesi esnafa büyük darbe vuruluyor” dedi.


Çorum Belediyesi ve Tarım İl Müdürlüğü izinleri olmadan sadece Milli Emlak’tan izin alınarak bu tür faaliyetlere girişilmemesi gerektiğini vurgulayan Gür, “Esnaf ve sanatkarlarımız kirasını ödemek, devlete olan yükümlülüklerini yerine getirebilmek için çalışırken, bu tür faaliyet gösteren korsan kişiler ise vergi dahi ödemezken haksız rekabete yol açıyor. Duyumlarımıza göre ‘Yöresel Ürünler Fuarı’ adı altında kurulan stantlar 30 Ağustos’a kadar faaliyetlerini sürdürecekler. Buradan Valilik, Belediye ve Tarım İl Müdürlüğü yetkililerine çağrıda bulunuyorum. Bu tür faaliyetlere izin vermeyin. Esnaf ve sanatkarlarımızın çıkarları her zaman önceliğiniz olsun. Bu kişiler hijyenik olmayan koşullarda gıda satıyorlar, yarın bir gün Allah göstermesin gıda zehirlenmesi meydana gelse kimden nasıl hesap sorarız” diye konuştu.


‘OKULA GELİR SAĞLANIR’


Eğitim öğretim yılının sona ermesi ile birlikte bazı okul bahçelerinin Okul Aile Birlikleri tarafından okula gelir sağlanılması amacıyla kiraya verildiğini ve okul bahçelerinin yine kayıt dışı çay bahçesi, oyun alanı ve gıda satışı yapılan alanlara çevrildiğini ifade eden ÇESOB Başkan Vekili Recep Gür, Okul Aile Birliklerine seslenerek, ‘okul bahçelerini otoparka çevirin’ çağrısında bulundu.


Okul bahçelerinin 3 ay süreyle otoparka çevrilmesi ile hem şehirdeki trafik yoğunluğunun bir nebze olsun hafifletileceğini hem de okullara iyi bir gelir kapısı olacağını vurgulayan Gür, “Zaten kıt kanaat geçinen bir esnafımız var. Okul Aile Birlikleri de esnafımıza darbe vuracak işlerden uzak durmalılar. Okul bahçelerini korsan işletmelere kiraya vermek yerine diğer büyük şehirlerde olduğu gibi otoparka çevirerek eğitim yuvalarına iyi bir gelir kaynağı sunabilirler” şeklinde konuştu.



Son Güncelleme: 14.07.2015 13:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165