Okul öncesi çocuklara Kur'an kursu eğitimi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan yeni uygulama ile okul öncesi 4-6 yaş arası çocuklara yönelik Kur'an Kursları Osmancık’ta da açıldı.

02 Aralık 2016 Cuma 14:02
Okul öncesi çocuklara Kur'an kursu eğitimi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan yeni uygulama ile okul öncesi 4-6 yaş arası çocuklara yönelik Kur'an Kursları Osmancık’ta da açıldı. 

Geçen yıl ilk kez uygulamaya geçilen okul öncesi 4-6 yaş arası çocuklara yönelik Kuran Kursları’na, bu yıl Osmancık İlçe Müftülüğünde de faaliyete başladı.

Kurslar hakkında bir açıklama yapan İlçe Müftü Vekili İbrahim Demirel, “Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan okul öncesi 4-6 yaş arası çocuklara yönelik Kur'an Kursları Osmancık’ta 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu, Osmancık Anaokulu, Gelincik Anaokulu, Osmangazi İlkokulu, Osmancık İMKB Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’de geçen yıl ilk olarak başladı. Bu yıl bu okulların yanı sıra Osmancık İlçe Müftülük binasında da okul öncesi 4-6 yaş arası çocuklara Kur'an Kursu verilmeye başladı. Kur'an Kurslarına okullarda görev alan Bayan Kur'an Kursu hocaları görev almaktadır. Kurslarımız tüm okullarda ve Osmancık İlçe Müftülüğünde öğleden sonra saat 13.30’da yarım gün olarak hizmet vermektedir " dedi.

Kurslardaki tuvalet ve lavaboların 4-6 yaş çocuklar için uygun hale getirildiğini kaydeden Müftü vekili Demirel, "Kurslarımız özgürlüğü geliştirecek çok sayıda değişik malzemelerle dizayn edilmiş şekle sahiptir. Mevcut ana okulları statüsünde olup veliler çocuklarını evlerinde olduğu gibi güvenilir bir şekilde kursumuza teslim edebilir. Talepler revam ettiği için kayıtlarımız bitmesine rağmen halen devam etmektedir. Bu yönde çocuklarını Kur'an Kursu’na yazdırmak isteyen veliler müracaatlarını yapabilirler” ifadelerini kullandı.

İHA

Son Güncelleme: 02.12.2016 14:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165