Okyanus Akademi ilk mezunlarını verdi

Çorum'un ilk özel İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi Özel Çorum Okyanus Akademi ilk mezunlarını verdi.

06 Ekim 2013 Pazar 23:47
 Okyanus Akademi ilk mezunlarını verdi


Çorum'un ilk özel İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi Özel Çorum Okyanus Akademi ilk mezunlarını verdi.

Kursu tamamlayan kursiyerlere katılım belgeleri teslim edildi.

Sorumlu Müdür emekli İş Baş Müfettişi Faruk Tekkanat yeni dönem kayıtlarının devam ettiğini ve beklenenden fazla talep gördüklerini söyledi. Tekkanat, İş Sağlığı ve Güvenliği eğitim programı hakkında özetle şu bilgileri verdi;


PROGRAMIN AMACI

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve “İş Güvenliği Uzmanları’nın Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri, Hk. Yönetmelik” hükümlerine göre; işyerlerinde görevlendirilecek İş Güvenliği Uzmanlarının alması gereken zorunlu eğitimdir. İlgili yönetmelik hükümlerine göre, iş güvenliği uzmanlığı eğitimleri sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş eğitim kurumları tarafından verilmektedir.


EĞİTİCİ KADRO

Emekli İş Baş Müfettişi Mehmet Gevher (A Sınıfı Uzman), Emekli İş Baş Müfettişi Faruk Tekkanat (Sorumlu Müdür), Prof. Dr. Ulvi Şeker (A Sınıfı Uzman), Yard. Doç. Hakan Çiftçi (Öğretim Görevlisi), Yard. Doç. Abdurrahman Tozluca (Öğretim Görevlisi), Dr. Hüseyin Avni Çetek (Öğretim Görevlisi), Msc. Fedayi Yılmaz (Öğretim Görevlisi)


EĞİTİM PROGRAMI VE SÜRESİ

İş Güvenliği Uzmanlığı yönetmeliğine göre eğitimin süresi toplam 220 saattir. Bunun 90 saati uzaktan  eğitim, 90 saati örgün eğitim ve 40 saati iş güvenliği uzmanı bulunan bir işyerinde yapılacak pratik eğitimden oluşmaktadır. Eğitimin toplam süresi yaklaşık 1 aydır.

Sınıf eğitimleri hafta içi ve hafta sonu akşam 15.00-21:00.saatleri arasında veya talep halinde sabah grupları şeklinde yapılacaktır. Eğitimin ilk 15 gününde uzaktan eğitim tamamlanmakta; kalan 15 günde adaylar sınıf eğitimine alınmaktadır.

Uzaktan eğitimleri takip etmeleri için katılımcılara birer şifre verilmekte ve 15 günlük süre içinde uzaktan eğitimleri tamamlamaları istenmektedir. Adayların uzaktan eğitimdeki bütün dersleri, ön ve son testleri tamamlaması, sınıf eğitimlerinin % 90’ına devam etmesi zorunludur.

İlgili yönetmelik hükümleriyle belirlenmiş eğitim programı; iş güvenliği alanıyla ilgili genel bilgiler, yasal mevzuat ve çeşitli alan derslerini içeren toplam 49 dersten oluşmaktadır. Dersler yönetmelikte belirtilen sıralamaya uygun olarak verilmekte ve adayların derslere devam durumları (uzaktan, senkron ve sınıf eğitimleri olarak ayrı ayrı) Çalışma Bakanlığı’nca denetlenmektedir.



Son Güncelleme: 06.10.2013 23:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.