Olayı CHP sahiplendi

Çorum'da yol ortasında kalan Galip Hasan Kuşçuoğlu Vakfı’na ait yapının yıkım kararına ilk tepki CHP’den geldi

31 Mayıs 2023 Çarşamba 14:23
Olayı CHP sahiplendi

Çorum Belediyesi’nin, Prof. Dr. Arif Ersoy Caddesi üzerinde yer alan Galip Hasan Kuşçuoğlu Vakfı’na ait yapının yıkım kararına ilk tepki CHP’den geldi. CHP’li yöneticiler, belediye yönetiminin kararına tepki gösterirken, vakıf mensuplarının tepkilerine destek verdi.

BÖLGEYE GİTTİLER

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, İl Başkanı Ümit Er, Merkez İlçe Başkanı Ümit Tokgöz, Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Tuncay Yılmaz ile Zafer Partisi İl Başkanı Bedii Onan, yıkım yapılacak bölgeye giderek hem yetkililerden bilgi aldılar hem de açıklama yaptılar.

‘GECEKONDU DEĞİL, İBADETHANE

CHP İl Başkanı Ümit Er, “burası gecekondu değil. Burası bir ibadethane. İnsanlar burada yıllardır ibadet ediyor. Bu bina kaçak olsa dahi, bir ev gibi, normal bir bina gibi düşünülemez. İnançlara saygılı olunmalıdır” derken, CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız ise kaçak olduğu iddia edilen binanın niçin seçimden önce değil de, 28 Mayıs seçimlerinden hemen bir gün sonra yıkımına başlandığını sordu. Milletvekili Tahtasız, belediye tarafından yıkılan binanın 2009 yılında, yine AKP’li bir belediye başkanının döneminde yapıldığını, hatta doğalgaz ve ısınma hattının da belediye tarafından yaptırıldığını hatırlatarak, “madem bu bina kaçaktı, o halde neden izin verildi, her türlü altyapısı belediye tarafından yapıldı? Şehrin göbeğinde kaçak bina olmaz. Kaçaktı, neden 2009 yılında yıkmadınız?” diye sordu.

‘BELEDİYE HANGİ GEREKÇE İLE YIKTI?’

CHP Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz da, belediyenin yol açma gerekçesiyle binayı yıktığını iddia ederek, “belediye bu binayı kamulaştırdı. Parasını da vakfın hesabına yatırdı. Belediye bu binası kaçak olduğu için mi yıktı, yoksa kamulaştırdığı için mi yıktı belirsiz. Bu durum, ‘Çorum’daki diğer ibadethanelerin kaç tanesinin ruhsatı var?’ sorusunu akla getiriyor” dedi..

‘BEDDUA ALDILAR’

Zafer Partisi İl Başkanı Bedii Onan ise belediyenin inançlara saygı göstermesi gerektiğinin altını çizerek, “belediye başkanı, insanlarımızın bedduasını aldı” ifadesini kullandı, olaya tepki gösterdi.

GÜLER AİLEİS NE DEDİ?

Yıkım kararına karşı çıkan isimlerden Eczacı Odası Başkanı Şefkat Güler  ve eşi Dr. Ali Güler de, seçimden hemen sonra böyle bir işe kalkışılmasının saygısızlık olduğunu savundular.

MAHKEME KARARI

Öte yandan Çorum Belediyesi ekipleri, binanın yıkımına dair kesinleşmiş mahkeme kararı ile birlikte verilen 40 günlük boşaltma süresi ve yine 12 günlük ek sürelerin dolması üzerine yıkım işlemlerine başlamıştı.

Son Güncelleme: 31.05.2023 14:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÖZ HAKİKİ İSKLİPLİ 2023-05-31 14:35:49

yerine başka yerde yenisini yapacaklar. Orada namaz kılındığını gören var mı..neyin peşindesiniz

Avatar
Hedef 2071 2023-05-31 15:41:34

Kerhane yıkılırken hopluyor.meyhane yıkılırken hpluyolar.cami yıkılırken hopluyor.ne ayaksınız siz.orası Camii değil birkere.ucube bir yapı.

Avatar
Meftun Koldaş 2023-05-31 15:17:08

Namaz....namaz kılındığı görülmeyen camiye sahip çıkmış. Ahir zaman dedikleri tamda bu olsa gerek?

Misafir Avatar
osman 2023-06-05 15:59:16 @Meftun Koldaş

namaz kilinmiyan camii niye yaptirmislar.hic sorguladinmi?

Beğenmedim! (1)
Avatar
Tolga 2023-05-31 14:37:40

Şaşırmadım

Avatar
biri 2023-05-31 15:14:55

ehli iman toplanmış yıkıma karşı.hdpkk lılarla iş tutarken nerdeydi bunlar. şimdi ak partili belediye cami yıktı der bunlar.

Avatar
kerim bulanık 2023-05-31 17:00:03

Bunlar burda 1 vakit namaz kılmışlar mı acaba. Kendi belediyeleri yıksa tepki vermezler. Ayrıca yol daha mühim. Bu kadar evraka ragmen inançsızlığınız devam ediyor. kanun tanımıyorsunuz, adaleti getirecez diye bagırıyonuz. Bırakın bu işleri. Milletin Size inananacagı işler yapın

Avatar
vatandaş 2023-05-31 15:50:04

seçimin hemen ardından niye demişler belediye 40 gün süre vermiş üstüne 12 günde ek süre istemişler oda seçim sonuna denk gelmiş ek süreyi almasalardı seçimden önce yıkacaklardı niye uzatırlar anlamadım

Avatar
osman 2023-05-31 16:32:46

gericiler,yobazlar her olaya bir kılıf buluyor.
ulan resmen camii yikmislar utanmazlar şimdiye kadar meydanlarda oy toplarken chp camileri ahir yaptı diyordunuz.ayakkabi ile camii ye girdiler diyordunuz.bir hali üzerine basınca seccade diyordunuz.
bari dikin mecburen yikilmasi gerekiyordu deyin ve yikin.
chp yi de anlamak zor.ulan isiniz yoktu?dincilerin hakkini savunuyorsunuz.

Misafir Avatar
Başöğretmen 2023-06-01 13:44:02 @osman

osman senin cami ile işin imamın kayına binince olur. ulucamiden kalkarsın bırak bu kokuşmuş ayakları

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
Çorumlu 2023-06-01 10:52:44 @osman

cami değil okul lazım diyen kimdi ulan diyen ulan. şimdi mi aklınıza geldi caminin kıymeti. yapılacak camilere engel olan siz, yıkılana engel olan yine siz. yol yapılacaksa yıkılsın, daha önemli değil. ayrıca bura da cami değil. bilmem ne cemiyetinin toplanma yeri.

Beğenmedim! (2)
Misafir Avatar
crm 2023-05-31 17:16:11 @osman

kimi yerdin. kimi övdün anlamadık. mercimek misali....

Beğenmedim! (1)