Ömrü Ramazan olanın ölümü...

Ramazan ayının bugün son günü. Ramazan bitiyor diye bu ayda yaşadığımız güzellikler de mi bitecek?

14 Haziran 2018 Perşembe 03:07
Ömrü Ramazan olanın ölümü...

Bugün Arife günü. 11 ayın sultanına bugün tutacağımız son oruç ile veda ediyoruz. Elveda Ya Şehr-i Ramazan diyoruz. Bir sonraki yıla çok ömür. Kim öle kim kala. Tek dileğimiz oruç ayında kim ne güzellik kattıysa kendi hayatına, kalan 11 ayda o güzellikler kalıcı olur.

Emekli Kur’an Kursu hocası Huri Doğan da Ramazan ayı ile ilgili son sorumuz olan Ramazan’ın hayatımıza kattığı değerlerle ilgili bakın ne diyor?

Kur’an ayı Ramazan hayatımıza Kur’an’ı indirme ayıdır. Kadir Gecesi’nin kadrinin yüceliği Kur’an’dandır. Hayatımıza Kur’an’ı indirerek hayatımızı Kur’anla yüceltebiliriz ancak. ‘Kim ki Kur’an bilmedi, sanki cihana gelmedi.’ Şimdilerde müslümanlar olarak internet paylaşımları ile güzel paylaşımlar yapıyoruz, din, ahlâk adına. Ramazan ayında bu paylaşımları kendimizle paylaşalım, hayatımızla paylaşalım, yaşamaya çalışalım. Facebook, Watsap müslamanı olmak güzel ama bunları yaşamak daha güzeli, en doğrusu olacaktır. ‘Maksada erilmez laf ile söz ile Allah kullarından icraat ister’ derdi değerli Hasan Hocam. Ramazan’la şekil alan, Ramazan’dan sonra da devam eden bir Müslüman olabilmek dileğimiz. Rabbim bütün ömrümüzü Ramazan eylesin. Ömrü Ramazan olanın ölümü bayram olur. Rabbim Ramazan’ı hakkıyla geçirmiş olmayı, evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da günahlardan kurtuluş ayı olan Ramazan’dan yüz akı ile çıkmayı ve gönül rahatlığıyla gerçek bayram etmeyi necip milletimize, bütün İslâm alemine nasip eylesin.

“Can bula cananı bayram o bayram ola/ Kul bula sultanını bayram o bayram ola/ Hüzn-ü keder defola, dilde hicap refola, cümle günah af ola, bayram o bayram ola.”

* Ramazan ayı boyunca sorularımıza verdiği cevaplarla okurlarımızla bu ayda buluşmaya vesile olan  Huri Doğan Hocamız'a ve  fotoğraflarını bizimle paylaşın fotoğraf sanatçısı hemşehrimiz Abdullah Agâh Öncül'e minnettarız... 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayşe erdemirci 2018-06-14 09:21:59

Güzel bir söyleşı olmuş.Cümlemize ve yayin ekibinize nice sağlıkli ramazanlar ve bayramıniz mubarek ola.

banner165