Önce teşekkür, sonra talep

CHP'li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tahtasız, meclisin dün yapılan toplantısında vatandaşların belediyeden taleplerini dile getirdi ve yapılan güzel çalışmalara teşekkür etti.

08 Aralık 2016 Perşembe 16:16
Önce teşekkür, sonra talep

CHP'li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tahtasız, meclisin dün yapılan toplantısında vatandaşların belediyeden taleplerini dile getirdi ve yapılan güzel çalışmalara teşekkür etti.


2014 yılında su, katı atık, emlak, tabela, ruhsat, çap harçlarında ciddi zamlar yapıldığını belirten ve takip eden yıllarda %12 civarında ortalama zamlar olduğunu dile getiren Mehmet Tahtasız, "Hükümetimiz işçisine, memuruna yıllık % 6 zam yaparken bizim tarife fiyatımıza ortalama %12 zam yapmanızı fazla buluyoruz. Ülkemizde yaşanan ekonomik durumu da gözetirsek 2017 yılında ki fiyat tarifelerine zam yapılmamasını, şehit ailelerinden, dul, yetim, gaziler, engelli ve engelli ailelerinden alınan düşük ücretlerinde hiç alınmamasını istiyoruz. Belediyemizin Küçük Sanayii Sitesi Kooperatif esnafına destek olmak için almadığı harçların diğer esnaf kooperatiflerine de uygulanmasını istiyoruz" dedi.


Bazı mahallelerde yaşanan sorunlara değinen Tahtasız, şöyle devam etti;

"Akkent Mahallesi site olarak kuruldu fakat site mantığından çıktığı için ara sokakların kilit taşı ve kaldırımları çevre düzenlemesi eksik kalmıştır. Mahallerimiz de ki internet kafelerin sık denetlenmesi gerekir çünkü 12 yaş altı çocuklara yasak olmasına rağmen yetişkinlerle aynı ortamda bilgisayar oynamaktadırlar. Önemli caddelerimizde binaların yağmur olukları eskidiği için insanların üzerine su akıtıyor bunların denetlenmesi ve yaptırılması isteniyor. Mahallerin bir çoğunda kaldırım, kaldırım taşları ve asfalt sorunları devam ediyor.

Eski Çorum yerleşkesi olan Kale etrafı ve Saat Kulesinden Adliye Sarayına kadar olan alan ile Kulaksız Camii civarı, Sancaktar'dan Milönü' ne kadar olan alanda ve Nadık Semtinde imar çalışması isteniyor. Belediyemizin parklarda kiraya verdiği kafeteryalar da kullanacakları alanların çok fazla dışına çıkarak parkları gereğinden fazla kullanıyorlar. Vatandaş bu konudan rahatsız ve denetlenmesini istiyorlar. Osmancık yolunda ki köprü yapıldığından beri sorun. Güpür Hamamı ve yanında ki dünyanın en küçük arastası ile yıkılan tarihi binaların turizme kazandırılması yerli ve yabancı turistlerin geldiğinde şehir merkezinde araçlarını park edeceği bir alan olmaması yüzünden şuan ki otobüs durağının yeri değiştirilerek burası tahsis edilebilir. Gülabibey Mahallesinde ki mezar yerinin kaldırılarak bu alanın bölge muhtarı ile görüşülerek çok amaçlı kullanım alanı olarak hizmete açılması gerekir.

Yukarı sanayi de yapılan yeni iş yerleriyle beraber önümüzde ki yıl çok yoğun iş hacmi olacağından burada itfaiye hizmet birimi açılması, belediye tahsil birimi kurulması gerekmektedir. Bahçelievler de belediye blokları ve çevresi, Cemilbey yolunda, Güzel Yurt Evleri, Gülabibey 101 - 108. Sokaklarda lagar problemi devam etmekte bu yerlerin lagar çalışmalarında bir an önce başlanması. Şuan ki çevre yolu şehir merkezinde kaldığından dolayı alternatif çevre yolu çalışmalarına bir an önce başlamamız gerekmektedir. Ekin Caddesinde oluşan Berlin duvarı, yeşil hat, tampon bölge diye adlandırılan bölge de imar düzenlemesi yapılması, resmi kurum ve tahsil noktaları açarak bu bölgeyi cazip hale getirilmesi gerekir. Belediyemizin Çorum'a yaptığı yatırım ve güzel hizmetler için teşekkür ederim" diyerek sözlerini tamamladı.


Son Güncelleme: 08.12.2016 16:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.