'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın'

Trafik Haftası'nda 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' sloganıyla yaya önceliği teması ön plana çıkarılacak. 

05 Mayıs 2019 Pazar 10:29
'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın'

İçişleri Bakanlığı, Trafik Haftası dolayısıyla tüm yurtta çeşitli etkinlikler düzenliyor. 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edilmesi nedeniyle, bu yılki etkinliklerde “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla yaya önceliği teması ön plana çıkarılacak. 
Her yıl Mayıs ayının ilk cumartesi günü “Karayolu Trafik Güvenliği Günü”, bugünü takip eden hafta ise “Karayolu Trafik Haftası” olarak değerlendiriliyor. Trafik Haftası dolayısıyla karayollarında yaşanan ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının asgari düzeye indirilmesini sağlamak ve kamuoyunda trafik güvenliğine yönelik bilincin artırılması amacıyla ülke genelinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu yıl 04-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinliklerde İçişleri Bakanlığınca 2019 yılı, “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edildi. “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla, yaya önceliği teması böylece ön plana çıkarılacak. Bu kapsamda özellikle sürücü ve yayalar başta olmak üzere tüm vatandaşlara yaya geçitlerinin kullanımı konusunda bilgilendirmeler yapılacak. Karayollarında yaya geçitlerinin bulunduğu bölgelerde farkındalığı artırıcı etkinlikler gerçekleştirilecek.
ÖNCELİĞİN YAYALARDA OLDUĞUNA VURGU  
Trafik Haftası nedeniyle; Milli Piyango İdaresi tarafından 9 Mayıs’ta yapılacak çekiliş için hazırlanan 175 bin 81 adet biletin üzerinde “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganı bulunduğu görsel yer alacak. Ayrıca spor müsabakalarında trafikte yaya farkındalığına dikkat çekilecek. Takımlar önceliğin yayalarda olduğunu yazan pankartlarla müsabakalara çıkacak. Bu hafta boyunca emniyet ve jandarma trafik birimlerince, emniyet kemerinin doğru kullanımı ve emniyet kemeri kullanmanın önemi, emniyet kemeri simülatör parkurlarında anlatılacak. Özellikle çocuklarda erken yaşta trafik bilincinin oluşturulması amacıyla alışveriş merkezleri önüne geçici trafik eğitim parkurları kurulacak. Çocuklara buralarda akülü araçlarla eğitimler verilecek.
HAVADAN TRAFİK DENETİMİ
Özellikle kazaların yoğun olduğu bölgelerde dronlar ve helikopterler ile denetimler yapılacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bu denetimlere katılacak.
Sosyal medya ve TV’ler etkin kullanılacak 
Vatandaşların bilinçlendirilmesine yönelik hazırlanan afiş ve pankartlar, reklam panolarına, billboardlara, ulaşım araçlarına, okullara, kamu kurumları gibi yerlere asılacak, bilgilendirici broşürler dağıtılacak. Trafik Haftası dolayısıyla hazırlanan filmler ve “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” konulu spot filmler LED ekranlarda ve kamu kurum ve kuruluşlarına ait barkovizyonlarda ve sosyal medyadan gösterilecek. TV ve radyo programlarında haftanın önemi hakkında bilgilendirmeler yapılacak.
CAN KAYBI 4 AYDA YÜZDE 41 AZALDI
İçişleri Bakanlığı’nca son dönemde yürütülen “Bu Yolda Hep Birlikteyiz”, “Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük” kampanyaları, karayollarında alınan yoğun trafik tedbirleri sayesinde 2019’un ilk dört ayında, geçen yılın aynı dönemine göre ölümlü trafik kazası yüzde 33, trafik kazalarına bağlı can kayıpları yüzde 41, yaralanmalı trafik kazaları yüzde 13 oranında azaldı. Bakanlık yürüttüğü kampanyalar ve aldığı tedbirlerle önümüzdeki aylarda hedeflerinin üzerine çıkmayı planlıyor.
İHA

 

Son Güncelleme: 06.05.2019 13:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tolga 2019-05-06 16:56:50

Eşref hoca caddesinde yayaya yol vermeyi bir deneyin bakalım.. olacakları söyleyim.. ya arkanızdan hızla gelen araç size çarpacak... yada yaya karşıya geçerken yanınızdan hızla geçen arabanın altında kalacak.. ben denedim... Allahtan her ikisinden de kıl payı kurtulduk.. çok şükür...

Avatar
Yaya güvenliği 2019-05-06 13:49:58

Hiç haber yapıldığı gibi değil,ortalıkta takip yapacak görevli yok.Kısacası sloganda kalıyor.Araç sahiplerinin çok azı yayalara yol veriyor.Hatta,geçenlerde kulaksızdan gazi caddesine çıkmaya çalışan bir polis aracı yola adım attığımızda korna ile uyarıda bulundu.Önce kuralları koruması gerekenler,kurallara uymalı.

banner165